puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
<< wróć do wizytówki
cottoncafe : komentarze użytkownika
Leczo (wegańska)
Czy mogę to zapasteryzować na zimę?
cottoncafe
2014-08-16 15:31:01.717
Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Czy z migdałami i nerkowcami smakuje inaczej niż same ziemne? Właśnie robię z 400g niesolonych ziemnych i smak jest dość średni. I teraz zastanawiam się, co zrobić, żeby nie popsuć - dodać soli? Cukru? Migdałów? Kokosa?
Aaaa! Tyle możliwości! :)
cottoncafe
2013-09-22 21:59:54.749
Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Zrobiłam i nie smakują nam. :(
W ogóle niepodobne do piegusków...
cottoncafe
2013-02-01 00:09:30.437
Naleśniki w 10 minut (wegańska)
W smaku świetne, ale są baaaardzo delikatne. Następnym razem będę musiała dodać więcej mąki ziemniaczanej - może to pomoże...
I jeszcze uwaga: Jeśli dodajecie olej, to zróbcie to DOPIERO PO miksowaniu pozostałych składników. W przeciwnym razie olej za dobrze wymiesza się z resztą ciasta i w efekcie będziecie musiały dodać dużo więcej oleju, żeby naleśniki nie przywierały do patelni.
cottoncafe
2012-09-24 10:50:57.932
Zebra wegańska (wegańska)
   
Åwietne, choÄ trochÄ siÄ sypie...
cottoncafe
2012-09-19 12:45:16.378
Ciasto "zeberka" (wegańska)
   
ZrobiÅam i jest pyszna. :)
cottoncafe
2012-09-18 14:58:13.467
Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
   
Doskonałe! Robiłam już na słodko i na słono.
Jak na słono, to warto dodać trochę mąki sojowej (ja tłukę kilka kotletów sojowych), wtedy dużo lepiej się trzyma i ma specyficzny smak.
cottoncafe
2012-09-18 14:57:12.555
Babeczki (muffinki) kokosowo-waniliowe (wegańska)
   
SÄ
już w naszym staÅym repertuarze. Mleko kokosowe zastÄpujÄ sojowym lub innym roÅlinnym, żeby ograniczyÄ koszty.
Te muffiny ÅmiaÅo mogÄ
robiÄ dzieciaki w ramach zabawy w kuchni. :)
cottoncafe
2012-09-18 14:50:54.54
Ciastka kakaowe z masą migdałową (wegańska)
Właśnie wyciągnęłam z piekarnika. Są dość smaczne, chociaż musiałam zastąpić olej kokosowy olejem z pestek winogron... być może dlatego smak nieco ucierpiał.
Dodałam też więcej mąki, bo ciasto było bardzo lepkie.
cottoncafe
2012-09-18 14:48:02.0
Muffiny waniliowe z dżemem (ovo-wege)
Mniam! Zrobiłam z dżemem malinowym i dodałam (oprócz ekstraktu) również syrop barmański o smaku waniliowym. Niebo w gębie! :)
cottoncafe
2012-02-10 20:58:09.955
|