Margarytka: "Zapiekanki to dania, które bardzo lubię. Mają tę zaletę, że przygotowuje się je szybko i nawet idąc do przyjaciół można takie danie zrobić i już na miejscu wstawić do piekarnika."
To jest potrwa, do której wracam bardzo często. Pokochałam brukselkę i już. Warto ją jeść zwłaszcza teraz, bo jej dobroczynne właściwości są nieocenione. Podaję ją moim dzieciom razem z kaszą gryczaną, szczęśliwa, że to zjadają (dobrze, że nie słyszały jeszcze o "strasznej brukselce" i ją polubiły). Za każdym razem wychodzi inaczej, bo coś zawsze muszę zmodyfikować i pozmieniać, jednak dzisiaj wyszło pamiętliwie;)
Zapraszam.
Jak sama nazwa mówi, jest to sos do spaghetti. Jednak w tym przypadku nawet najlepszy włoski makaron jest tylko mało znaczącym dodatkiem do zachwycającego smaku sosu.
Ta bardzo popularna i smaczna potrawa podawana jest z ryżem, w oryginale gotowana jest na jagnięcinie. Ja robię ją w wersji wege. Zachęcam do spróbowania!