puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2014-06-12 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Wegańskie bounty (wegańska)
   
hm, 5 minut nie leżało ;)
zrobiłam nareszcie, a przepis miałam na oku od dawna.
stugramowa tabliczka + szklanka wiórków dały mi 6 bountybabeczek. dodałam syrop z agawy zamiast cukru (na oko - jakieś 2 łyżki) i ryżowe mleko zamiast sojowego. blendowałam wszystkie składniki kokosowej masy razem.
bałam się, że nie będą się wyjmować z foremki, ale wyszły bez problemu.
pyszne, delikatne i nie tak chemiczne w smaku jak sklepowe bounty. szybko się robi, a jeszcze szybciej zjada.
Glo
2014-02-22 20:12:05.039
Lekkie jak chmurka ciasto na musie jabłkowym "5 składników na krzyż" (wegańska)
Zrobiłam wczoraj w nocy. Rzeczywiście najwięcej czasu zajęło mi odmierzanie i ważenie składników. Mus jabłkowy zmieszałam z jagodowym, więc wyszło naprawdę ciemne (mąż powiedział: po co kazałaś kupić chleb, jak upiekłaś? ;)). Ale jest totalnie pyszne, lekkie, a jednocześnie zwarte. Tego mi było trzeba na sobotnie południe przy kawie. Aha, oleju dałam trochę mniej i robiłam z mąki orkiszowej zmieszanej z owsianą. Sprawdziły się.
Glo
2014-01-18 11:54:15.97
Ciastka owsiane z żurawiną (wegańska)
właśnie wcinam. prosty i fajny przepis, zrobiłam te ciacha "na boku", gotując obiad. nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zafristajlowaa i wmieszałam do masy owsianej przejrzałego banana. część żurawiny pokroiłam, część nie. wyszło mi 10 konkretnych ciastek.
Glo
2013-09-21 16:19:26.154
Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
no i fiasko. ciasto zbiło mi się w piękną kulkę, ale po upieczeniu uzyskałam piasek, coś w rodzaju sypkiej kruszonki. więc zamiast tarty zrobiłam sobie coś typu odwrócone crumble. ale zjadłam oczywiście ;) i nie poddaję się - będę próbować, w końcu się uda.
Glo
2013-09-09 16:39:38.459
Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska)
zrobiłam. z razowym makaronem. wcześniej używałam tylko świeżej, surowej rukoli, ale taka podsmażona jest całkiem fajną odmianą. nie jem soi, więc zamiast tofu dodałam podprażony słonecznik. wyszło szybkie i proste danie, bardzo takie lubię (mało składników, dużo smaków ;).
Glo
2013-09-06 11:26:55.82
|