Krokiety z kaszy jaglanej z dodatkami oraz szpinak na ciepło. Warto dodać jakieś warzywa np. pomidory, zielone ogórki lub też podawać z sałatką. Danie obiadowe.
Skład potrawy wyglądać może dla niektórych dziwnie (ogórki kiszone na ciepło?), ale krokiety te są zadziwiająco dobre :) Przepis znalazłam kiedyś gdzieś w internecie i od tej pory robię te krokiety od czasu do czasu. Świetne jako samodzielne danie, ale można też pewnie podać z jakąś surówką.
Krokiety są fenomenalne z barszczem czerwonym. Osobiście zawsze je robię na Wigilię. To również świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych ziemniaków. Jeśli musimy je dopiero gotować, to czas przygotowania krokietów oczywiście się wydłuży.
Bardzo wszędobylska potrawa :) Można gotować tradycyjnie, w mikrofali, na grillu. Surową lub z mrożonek. Można nawet gotować w czasie wyjazdów w góry lub nad jezioro nad ogniskiem. Smacznego :-)
Langosze jada się złożone na pół z różnymi dodatkami. Mogą być po prostu posmarowane sosem czosnkowym lub jakimś innym sosem, a mogą mieć w środek nawrzucane przeróżne dodatki. Wychodzi pycha!
Kuchnia śródziemnomorska. Danie podpatrzone w tv, genialne w swej prostocie, szybkie, absolutnie przepyszne!!! Sam jestem zaskoczony, że natka - i to w sporej ilości - tak mi smakuje. Super tu pasuje!
Bardzo szybkie, nie wymaga żadnego obierania warzyw ani innych czynności wstępnych zajmujących czas. Do tego bardzo smaczne i kolorowe :)
Wprost genialne na szybki obiad lub kiedy zjawią się niespodziewani goście.
Z podanej ilości składników wyszło 7 naleśników o średnicy około 15 centymetrów, po 75 kalorii każdy. Składniki do każdego farszu podane są w ilości potrzebnej do nadziania dwóch naleśników. Farsz porowy - porcja do jednego naleśnika dostarcza 43 kcal. Farsz groszkowy - porcja do jednego naleśnika dostarcza 27 kcal.