7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
hesiapeData ostatniego logowania: 2018-10-01 00:00:00.0Napisz do użytkownika Najnowsze komentarze użytkownika [4]Pulpeciki jaglane w sosie pomidorowym (wegańska)Po przygotowaniu jak na mój gust konsystencja trochę za miękka. Poza tym za mało je przyprawiłam. Mimo to ciekawa alternatywa obiadowa. hesiape 2015-05-02 12:42:58.081 Kulki fasolowe (wegańska) Dodałam pokruszonych orzechów włoskich i pieprzu. Serwowane z sosem czosnkowym. Curry też mnie kusił, ale nie miałam składników). Jak dla mnie kompozycja smakowa - wypas. hesiape 2015-04-30 14:29:17.996 Przysmak porowy do smarowania chleba (wegańska) Zrobiłam w zeszłym roku, w kwietniu bodajże. Potem przepis mi wcięło. Co ja się go naszukałam! Jak dla mnie totalna rewelacja. W smaku przypomina serek Almette, gdy jeszcze je jadłam ;) hesiape 2015-04-20 13:41:58.277 Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska) Maggi zdecydowanie nie jest produktem wegańskim. Skład z etykiety: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), ocet, glukoza, ekstrakt drożdży, aromat. Pomijając kwestię glutaminianu monosodowego czyli inaczej glutaminianu sodu, który jest rakotwórczy rybonukleotydy disodowe to połączenie wzmacniaczy E631 i E627. Na podstawie danych znalezionych w internecie E 631- inozynian disodowy jest otrzymywany z suszonych ryb, zaś E 627- guanylan disodowy otrzymywany z suszonego mięsa. Więcej wyjaśnień raczej nie trzeba... hesiape 2015-01-12 17:14:08.928 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |