puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2011-08-16 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska)
Jakie znaczenie ma rozpuszczanie mąki kukurydzianej w wodzie? Ja dałam na sucho tj bezpośrednio do ziemniaków i było ok.
jokka
2011-01-02 16:57:01.657
Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska)
Wypróbowałam danie jest przepyszne u mnie był farsz z czerwonej soczewicy z cebulką, czosnkiem i majerankiem.
Warto wypróbować.Z całą pewnością kotleciki będą często gościły na moim stole. Smakowały nawet mojemu mięsożernemu mężowi.
jokka
2011-01-02 16:32:32.362
Hummus (wegańska)
Humus przepyszny.Wszelkie przetwory w słojach z produktów z dużą zawartością białka pasteryzujemy dwukrotnie 1- 30-40 mnin po 48 godz. 20-30 min.dla słoików ok.0,5-0,7l. Taki proces jest ważny i niezbędny a napewno się sprawdza. Tak samo w przypadku fasolki szparagowej. Fasolka ma tendencję do fermentacji ( z tego co pamiętam to chodzi o jakiś rodzaj bakterii , które nie giną w pierwszej pasteryzacji ) . Żeby tego uniknąć dobrze jest pasteryzować 2 raz. Oczywiście przetwory przechowują się długo (kilka miesięcy). (Wszelkie strączkowe) Pozdrawiam.
jokka
2010-08-08 18:52:20.718
Pieczone pierogi argentyńskie z wielowarzywnym nadzieniem (wegańska)
Zrobiłam ale jakoś smakowo niezbyt dobrze, nie są zachwycające. Nie wiem czy to jest wina farszu czy ciasta? Do ciasta dodałam sól jak się należy ale jak dla mnie to nie ponowię przepisu. Pozdrawiam.
jokka
2010-08-08 18:18:50.847
Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Bardzo dobre danie u mnie z kolendrą,kminkiem i papryką w proszku ale bez pomidorów za to dodałam pory sałatkowe (akurat miałam )wyszło wysmienite mąż (mięsożerca) ale za to kartoflarz ,wcinał aż mu się uszy trzęsły. Jak dla mnie przepis wyśmienity. To danie napweno zagości w miom domu. Pozdrawiam.
jokka
2010-08-08 18:06:20.215
|