Doskonałe to danie na deser. Spróbujcie koniecznie - zaiste to bardzo zacne połączenia smaków z dwóch różnych bajek. Danie to o bardzo ciekawym smaku. Pomysł pochodzi od mojej przyjaciółki, która miała okazję być w Meksyku kilka lat. Niezwykłość tego dania polega na połączeniu słodkiego smaku ananasa z piekącą papryką.
Banalnie prosta pasta: tofu zmiksowane ze sporą ilością orzechów włoskich i sosem sojowym. Sos ma na tyle pełny smak, że nic innego już nie trzeba :) Nie wiem, może to połączenie dla niektórych dziwnie brzmi, ale ja wiem jakie jest pyszne :D
Wyśmienite są kanapki z taką pastą i jakąś surówką lub warzywem, np. papryką, oliwkami, pomidorem lub ogórkiem kiszonym. Na drugie śniadanie (do pracy/ szkoły) można dorzucić sałatę - cymes!
Pasztet wegetariański wymyśliłam sama i od 13 lat ciągle go piekę dla mojej mamy, która jest mięsożercą. Bardzo smakuje jej i całej rodzinie. Oczywiście jemy go na święta z chrzanem na zimno.
To jest na serio pycha. Przepis wymyśliłam razem z moim chłopakiem Sierra, próbując nabrać dystansu do niezdrowej i tłustej amerykańskiej kuchni. Napiszcie co sądzicie!