Na ten przepis wpadłam sama gdy odkryłam, że w domu nie ma dla mnie nic do jedzenia... Rodzince bardzo smakowały kotleciki. Ogólnie wyszło na to, iż sama zjadłam 2 kotlety, a resztę moja rodzina. Co oczywiście, było ogromną satysfakcją i pochwałą mych "zdolności" kulinarnych :)
Krokiety z kaszy jaglanej z dodatkami oraz szpinak na ciepło. Warto dodać jakieś warzywa np. pomidory, zielone ogórki lub też podawać z sałatką. Danie obiadowe.
Krokiety są fenomenalne z barszczem czerwonym. Osobiście zawsze je robię na Wigilię. To również świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych ziemniaków. Jeśli musimy je dopiero gotować, to czas przygotowania krokietów oczywiście się wydłuży.
Zadziwiające, że nie pojawiło się to jeszcze na Puszce! Podstawowy przepis na klasyczne leniwe pierogi z wersji wegańskiej, z tofu zamiast twarogu. Proste, smaczne i sycące.
Rukola dzięki króciutkiemu podsmażeniu traci większość swojej goryczki zachowując jednak jędrność i wprowadza do potrawy przyjemny, świeży smak. Zdecydowany akcent suszonych pomidorów kontrastuje natomiast z delikatnym tofu i makaronem. To autorski pomysł mojego Wojtka, na stałe wszedł do naszego menu :)
Bardzo szybkie, nie wymaga żadnego obierania warzyw ani innych czynności wstępnych zajmujących czas. Do tego bardzo smaczne i kolorowe :)
Wprost genialne na szybki obiad lub kiedy zjawią się niespodziewani goście.
Takie purée jest idealne zamiast popularnych zapychaczy, do obiadu. Stworzone do lunch boxu. Świetnie nadaje się też na kanapki. Pyszne na ciepło i na zimno. Doskonałe w swej prostocie. Dwustugramowa porcja dostarcza 96 kalorii.