7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

majczi : komentarze użytkownika

   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  


Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
a2na - czym miksowałaś? zwykłymi mieszadłami (takimi jakich używa się np. do miksowania ciasta) czy blenderem? ja za pierwszym razem przez ponad pół godziny miksowałam tymi mieszadłami i w ogóle nie chciał zgęstnięć, mimo dolewania oleju i octu. potem wpadłam na pomysł użycia blendera ręcznego i momentalnie zgęstniał.
majczi 2012-06-26 13:40:05.646

Makaron z brokułami i czosnkiem (wegańska)
sam makaron + brokuły do mnie nie podchodzi, ale makaron z brokułowym sosem już jak najbardziej ;p. najpierw smażę na oliwie cebulkę posiekaną w pióra, dodaję brokuła, duszę razem, podlewam śmietaną owsianą (kilka łyżek), ewentualnie zagęszczam jeszcze mąką kukurydzianą, zagotowuję i przyprawiam. polecam taką wersję ;)
majczi 2012-06-23 13:31:50.045

Sałatka ziemniaczana z surowym kalafiorem i rzodkiewkami (lakto-wege)
mmm,wygląda i brzmi niewiarygodnie pysznie, jak tylko dorwę naturalny jogurt sojowy to od razu zrobię.
majczi 2012-06-21 21:59:18.888

Kromki grillowanego chleba z oliwą z oliwek (wegańska)
zgadzam się, proste i pyszne!
majczi 2012-06-14 14:17:34.749

Paluszki słone z czekoladą (wegańska)
mam pytanie, na ile paluszków starcza jedna polewa? paczkę? albo inaczej: czy taką polewę można potem przechowywać w lodówce, jeśli się jej nie zużyje całej? wyglądają niesamowicie apetycznie, pamiętam jak kiedyś wcinałam paluszki z nutellą, uwielbiam takie połączenie, muszę koniecznie wypróbować ten przepis :D. aha i czy nie łatwiej moczyć paluszki w tej czekoladzie? myślę, że to zawsze mniej zmywania ;). próbował ktoś?
majczi 2012-06-10 14:18:50.962

Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska)
ten przepis posłużył mi tylko jako baza, bo oprócz fasolki dodałam jeszcze pół puszki kukurydzy, kawałek papryki czerwonej i brokuła, które zalegały mi w lodówce, ale muszę przyznać, że placki wychodzą świetne:D. dodałam przyprawy takie jak: papryka ostra (dużo), słodka, czosnek granulowany, pieprz ziołowy, trochę ziół suszonych, sól. proporcje u mnie to: pół szklanki mąki pszennej, pół kukurydzianej, ok. 3/4 szklanki wody i odrobina proszku do pieczenia. były gotowe w 10 minut. polecam!
majczi 2012-06-05 12:50:52.546

Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska)
pyszne,lecz za bardzo mączaste.
majczi 2012-05-28 23:43:23.419

Racuszki z rabarbarem (wegańska)
właśnie jem, bardzo dobre. dodałam o wiele więcej rabarbaru (łodygi były dość cienkie) i użyłam mąki razowej i białej pół na pół. do ciasta dodałam też cukier waniliowy. super przepis, dziękuję i polecam.
majczi 2012-05-27 20:17:16.562

Brokuły z ziemniakami w żółtym sosie (lakto-wege)
a mnie rozwaliła nazwa przepisu i brak sera żółtego w składzie i nawet w sposobie przygotowania :D
majczi 2012-05-26 16:18:56.824

Majonezowa sałatka z makaronu nudle (ovo-wege)
ja robię inaczej tę pyszną sałatkę. makaronu w ogóle nie zalewam wodą (i tak zmięknie), dodaję jeszcze posiekaną kapustę pekińską, paprykę, jakieś inne puszki (fasolka, ciecierzyca, różnie) i majonez wegański. także myślę, że można zmienić kategorię przepisu na vegan.
majczi 2012-05-10 19:50:20.509

Warzywna patelnia z kuskusem (wegańska)
dodałam jeszcze paprykę, cebulę i czosnek. całkiem niezłe, choć bez rewelacji.
majczi 2012-05-09 19:41:09.291

Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku (wegańska)
Weronika: PYSZNE! ;)
majczi 2012-05-04 21:15:07.627

Tort w barwach reggae (wegańska)
piękny rasta tort, na gastro myślę że w sam raz ;). leci do schowka i w najbliższym czasie przetestuję!
majczi 2012-05-01 20:15:40.482

Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
już odkryłam sekret gęstej konsystencji majonezu, która nie rozrzedza się po dwóch dniach. zresztą sekret to za dużo powiedziane,wszak wszystko jest podane w przepisie, tylko ja sobie zawsze pomijałam jeden składnik :D. nie wiedziałam, że czosnek spełnia aż tak ważną rolę w tym majonezie, byłam w szoku, niezły konserwant z tego czosnku. majonez stał tydzień w lodówce i się nie zepsuł (a robiłam z kilkudniowego już mleka sojowego z Biedronki), ani nie podszedł wodą, jak kiedyś ciągle się to zdarzało. także jeśli macie wątpliwości czy dodawać czosnek, to odpowiedź brzmi: koniecznie! jego aromat wcale nie jest bardzo wyczuwalny a robi majonezowi bardzo dobrze :P.
majczi 2012-04-28 23:50:35.705

Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem (lakto-wege)
dziękuję za sugestie! śmietana słonecznikowa brzmi bardzo zachęcająco, na dniach ją przyrządzę i dam znać co wyszło z tego dania po wegańskich modyfikacjach :). myślę, że będzie świetnie pasować.
majczi 2012-04-28 23:35:34.262

Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem (lakto-wege)
dzięki za odpowiedź. używam tej śmietany od dawna, ale nie wiedziałam czy ona się nada, jest znacznie mniej tłusta, niż klasyczna śmietana 30 %-owa ;).
majczi 2012-04-28 12:13:59.264

Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem (lakto-wege)
ma ktoś może pomysł czego użyć zamiast śmietany (w wersji wegańskiej)?
majczi 2012-04-28 11:10:10.946

Ryż z orzeszkami do obiadu (wegańska)
fakt, orzeszki ziemne b.dobrze łączą się z ryżem. dodałam co prawda jeszcze brokuły, groszek i usmażoną cebulę, ale to ten przepis był dla mnie inspiracją, daję więc 5 gwiazdek.
majczi 2012-04-15 18:50:06.596

Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska)
bardzo fajny przepis, ja dodałam jeszcze kawałek cukinii pokrojonej w słupki i małą cebulę (prążki) - wszystko smażone osobno. pyszniutkie danie :).
majczi 2012-04-11 19:24:47.443

Biszkopt wegański (wegańska)
wszystko zrobiłam zgodnie z przepisem a jednak soda była tak wyczuwalna w cieście, że nie dało się go jeść i wylądowało w koszu :(. nie wiem czym to jest spowodowane, dodałam nawet ocet (niecałą łyżkę na 2 łyżeczki sody) a mimo to taka porażka. wstrzymam się od oceny, bo zdecydowanie zaniżyłaby średnią, ale niestety nie mogę polecić tego przepisu.
majczi 2012-04-09 13:37:52.498

Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska)
tak, będzie nadal dobre, ja tak wiele razy robiłam. maksymalnie 2 dni stało (z nerkowców lub wiórek).
majczi 2012-04-04 12:58:05.193

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
użyłam tofu marynowanego, więc darowałam sobie sos sojowy. obtoczyłam w cieście z mąki pszennej i kukurydzianej. całkiem niezłe.
majczi 2012-04-01 12:27:45.771

Kapuściane kotleciki "resztka" (wegańska)
miałam ćwierć główki młodej kapusty w lodówce i wielką ochotę na kotlety z soczewicy. przepis wypróbowałam, kotleciki wyszły pyszne, aczkolwiek musiałam dodać jeszcze bułki tartej do masy, bo z samymi płatkami była trochę za luźna. zjadłam z sosem słonecznikowym i drobną kaszą jęczmienną, yummy!
majczi 2012-03-10 19:04:52.342

Kotlety sojowe 2 (ovo-wege)
Kuba - ja do większości kotletów używam papryki słodkiej i ostrej (w proszku of course), majeranku, pieprzu ziołowego, pieprzu mielonego i sosu sojowego. czasami zamiast majeranku dodaję inne zioła - oregano czy tymianek. polecam też dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub czosnek granulowany.
majczi 2012-02-28 23:42:28.7

Szarlotka z budyniem (wegańska)
dziś upiekłam tę szarlotkę i właśnie spróbowałam - przepyszna! pierwszy raz robiłam w ogóle ciasto kruche, ale nie miałam z nim żadnych problemów, wyszło idealnie.
użyłam 1,5 kg jabłek (waga po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych), ugotowałam też więcej budyniu - 3 opakowania na litr mleka (waniliowego z biedry). był to dobry pomysł, ciasto wyszło dość wysokie, a piekłam w całkiem sporej prostokątnej blaszce.
jest dość pracochłonne (głównie obróbka jabłek), ale efekt wszystko rekompensuje :). co więcej, ciężko się zorientować, że to wegańska szarlotka, będzie smakowała nawet wybrednym wszystkożercom.
dziękuję za przepis i polecam go wszystkim!
majczi 2012-02-26 19:52:59.379

   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas