7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< wróć do wizytówki
Mja : komentarze użytkownikaTofucznica z wędliną sojową i cebulą (wegańska)Gdzie można kupić tę czarną sól? Szukałam w tesco ostatnio i nie było :( Mja 2009-12-16 11:15:56.511 Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Nie chodzi o mnie. Nie znam osoby ktora bylaby w stanie zjesc cos w czym jest 3/4 szklanki octu ;) Mja 2009-10-23 04:33:02.201 Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Nie jestem w stanie znieść zapachu i smaku jednej łyżki octu rozpuszczonej w szklance wody, a tutaj mam dać 3/4 szklanki samego octu? O.O Mja 2009-10-20 13:25:09.524 Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska) JWG, wtf?! Mja 2009-09-26 00:16:18.475 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) Czy to ciasto po upieczeniu jest takie podobne do chleba? Mja 2009-09-06 06:09:54.083 Sałatka makaronowa z kalafiorem, pomidorami i winegretem (wegańska) Czy tylko ja nie ogarniam jak można jeść surowy kalafior? ;) Mja 2009-09-03 04:47:59.29 Bigos z cukinii (wegańska) Nie bardzo rozumiem na jakiej zasadzie nadałeś nazwę "bigos" :P "Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej i litewskiej potrawa z kapusty i mięsa" Mięso się wycina of course, ale nadal mamy kapustę. Tu jej jakoś nie widzę... Już lepiej pasuje ratatouille, albo po prostu leczo. Mja 2009-08-26 13:16:20.848 Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska) Zulejka, surówka jak sama nazwa wskazuje jest surowa :P Mja 2009-08-12 20:37:53.248 Chrupiące pieczone kosteczki tofu (wegańska) Po ostatnich perypetiach z tą potrawą postanowiłam dopisać, że jeśli po spróbowaniu czuć mąkę to oznacza, że trzeba jeszcze długo piec. Więc nie radzę wyrzucać i mówić "fuj", tylko pac do piekarnika na dobre 20 minut. Mi dopiero za którymś z kolei razem wyszło to właśnie takie dziwne i wtedy ratowałam... jajkiem. Było ok, no ale przecie miało być wegańskie, więc jak następnym razem znowu wyszło dziwne to postanowiłam dłużej piec. I teraz jest ok. Wszystko chyba zależy od tego ile się mąki nasypie, jak za mało to wychodzi takie bagno surowe :P Mja 2009-05-08 08:30:26.014 Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska) Jako panierka dobrze pasują do tego rozdrobnione migdały - wtedy smakuje tak orientalnie ;) Mja 2009-04-19 16:06:46.462 Chrupiące pieczone kosteczki tofu (wegańska) Mam stary piekarnik, który pamięta jeszcze czasy PRL-u (tego nawet ja nie pamiętam :P), a tofu robione tym sposobem zawsze jest gotowe po max 15 min, więc radzę podejść do czasu podanego w przepisie z dystansem i nie zostawiać żarełka samopas, bo zastaniecie tofu-węgielki ;) Za pierwszym razem prawie mnie to spotkało, na szczęście lubię lekko przypalone ^^ Mja 2009-04-07 19:12:44.733 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Byłam taka rozentuzjazmowana tym przepisem, robiłam ciasto z uśmiechem na ustach, ale nie wyszło - nie wyrosło ;((( A było dobre, raz zjadłam dwa kawałki, rozbolał mnie brzuch, następnego dnia zjadłam znowu dwa kawałki i rozbolał mnie brzuch, resztę wyrzuciłam :P Cóż, za jakiś czas zrobię drugie podejście, bo nie dam za wygraną. Tylko trochę mi przykro, że umiem popsuć nawet ciasto, które cyt "każdemu wychodzi" :D W sumie trzymałam się przepisu, tylko zamiast sody dałam proszek do pieczenia, bo sody nie było w markecie. Myślicie, że to może być wina tego proszku? Mja 2009-03-02 23:35:05.972 Tempura (wegańska) Nie nastawiam się negatywnie ;) Po prostu jeśli chodzi o surowe warzywa to mam ograniczone możliwości, bo właśnie np kalafiora czy brokułów raczej nie zjem. Mja 2009-02-13 09:51:49.558 Tempura (wegańska) Surowe warzywa w cieście - mało apetycznie to brzmi... Mja 2009-02-11 12:52:51.279 Tempura (wegańska) I te warzywa mają być surowe? Mja 2009-02-10 05:08:06.781 Frytki chińskie (Czao tu tou ssu) (wegańska) Czyli po prostu usmażone w głębokim oleju. Mja 2009-02-01 03:15:35.325 Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek (wegańska) Ten przepis to moje pierwsze spotkanie z bakłażanem, od pewnego czasu często je sobie piekę i się nimi zajadam, tylko że jest jedno "ale". Nigdy nie udało mi się kupić bakłażana, którego skórka po upieczeniu jest jadalna, zawsze muszę go obierać :/ A ona tak ładnie wygląda, ehhh... Mja 2009-01-18 06:30:11.564 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |