puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
<< wróć do wizytówki
mniumniu : komentarze użytkownika
Babka cytrynowa (wegańska)
Babka przepyszna!!! Zamiast mleka użyłam wody, bo się pokapowałam za późno że mleka w domu brak ;) i wyszła mimo to super! Jeszcze ciepłą oblałam lukrem cytrynowym, który wsiąknął w ciasto przez co była wilgotna w środku do ostatniego kawałka. Dodałam jeszcze rodzynki, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Szczerze polecam przepis i będę do niego wracać nie raz :)
mniumniu
2015-03-15 15:46:35.706
Wegańskie drożdżówki cynamonowe (wegańska)
justa w przepisie nie ma żadnego masła, a roślinna margaryna. Osobiście używam Alsan, ale jeśli nie masz dostępu to możesz dodać po prostu olej kokosowy albo rzepakowy.
mniumniu
2014-06-19 16:39:30.615
Ciasteczka z masłem orzechowym (wegańska)
Ryfka przykro mi, że ciastka Ci nie smakowały, tym bardziej że nie jestem w stanie sobie wyobrazić co poszło nie tak bo mi zawsze wychodzą okej i wszystkim smakują :( Mąka kukurydziana nie została przeze mnie użyta jako zamiennik jajka, zastosowałam ją po to aby ciastka były lekkie, bardziej kruche niż w przypadku ciastek na samej mące pszennej.
mniumniu
2014-06-04 23:32:04.446
Biała czekolada (wegańska)
   
Idealne proporcje ;) Robiłam z masłem kakaowym + olejem koko i wychodzi mega pyszna!
mniumniu
2014-02-21 12:18:57.276
Pączki wegańskie (wegańska)
Robiłam kilka razy już te pączki, są przepyszne! Nie dodaje jednak tofu, bo nie zauważyłam żadnej różnicy w smaku i konsystencji, kiedy je dodam lub nie.
mniumniu
2014-02-18 10:37:22.635
Świąteczny tofurnik pomarańczowy na spodzie ciasteczkowym (wegańska)
Luna7 aromat śmietankowy używany powszechnie w budyniach nie jest aromatem naturalnym, a aromatem identycznym z naturalnym, czyli chemicznym. Chcąc rozwiać Twoje wątpliwości napisałam do kilku najpopularniejszych producentów budyniów śmietankowych i dzisiaj dostałam odpowiedź, że budyń śmietankowy jest odpowiedni dla wegan i wegetarian oraz nie zawiera naturalnych aromatów. Podejrzewam, że samo także w przypadku budyniów o innych smakach, aromaty sztuczne. Oczywiście można zastąpić sobie proszek budyniowy mąką ziemniaczaną, ja użyłam takiego budyniu aby uzyskać delikatny aromat śmietankowy i nieco zbić aromat mleczka kokosowego.
mniumniu
2013-12-10 15:27:28.231
Dyńkowe burgery (wegańska)
Dynię kroimy na pół, wydrążamy z pestek , kroimy na plastry i wrzucamy na blaszkę i do piekarnika. Pieczemy w 200 °C do miękkości. Plastry dyni obieramy ze skórek, a wszystko co pozostanie to nasze puree, która można rozgnieść dodatkowo widelcem lub zblendować, bo dynia hokkaido jest jednak dość mączasta :)
mniumniu
2013-10-20 22:45:54.47
Kim chi (wegańska)
Od 2-5 dni mniej więcej, musi zacząć "bąbelkować", wtedy rozpoczyna się proces fermentacji. Po 2 dniach można już jeść - jest chrupka, idealna w ramach surówki, bardziej ukiszona sprawdzi się jako dodatek do potraw.
mniumniu
2013-10-08 00:25:54.26
Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Dokładnie, maggi można zupełnie pominąć lub dodać po prostu więcej sosu sojowego.
mniumniu
2013-09-25 13:22:47.357
Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Spis produktów od Nestle, z zaznaczonymi produktami wegańskimi:
http://ernaehrungsstudio.nestle.de/NR/rdonlyres/EFDCB4B6-346F-4B90-B835-602DA879B028/0/Nestle_Allergen_und_Produktinfos_280108.pdf
mniumniu
2013-09-24 13:30:06.456
Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Kopiuje odpowiedź od Nestle w tej sprawie:
"Hi Maggie,
Thank you for contacting our office regarding MAGGI Seasoning 200ml.
We can confirm that this product is suitable for someone on a vegan diet.
For more information on our products, promotions, nutrition, health and wellness, we invite you to visit our website www.nestle.com.au
Should you have any further queries, please do not hesitate to contact us again.
Sincerely,
Hannah Orlik
FOOD ADVISER"
mniumniu
2013-09-24 13:21:09.92
|