7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< wróć do wizytówki
OpenWorld : komentarze użytkownikaPuszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska) Zrobiłam i wyszło naprawde bardzo fajnie :) Tylko zamiast aromatu waniliowego dalam cytrynowy bo waniliowy sie wlasnie skonczyl :P Tylko zamiast calego opakowania proszku do pieczenia dalam 3 lyzeczki bo nie wydaje mi sie ze az tyle potrzeba ? A i troche mi sie za bardzo przypieklo z wierzchu a w srodku na samym dnie bylo troche niedopieczone niewiedzec czemu choc robilo sie nawet ponad godzine :P Ale i tak bylo pyszne no i jest szybkie w zrobieniu :) OpenWorld 2011-08-17 11:02:15.476 Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska) Jutro z rańca je zrobię i się pochwale czy mi wyszło :) Tylko nie mam slodkiego napoju gazowanego to dam lekko gazowaną zwykla wode i dodam troche soku z cytryny do niego i bedzie niby slodkie :P i zamiast sliwek mirabelki z ktorych zreszta dzisiaj robie dżem (a własciwie to mama robi :P) Tylko zdjęcia nie zrobie bo akurat jeden aparat pozyczony a drugi siostra na wyjazd zabrala :P OpenWorld 2011-08-16 22:49:14.785 Jabłecznik - surawka (bez pieczenia) (wegańska & RAW) Wygląda i napewno smakuje przepysznie :) Ja nie jestem witarianka tylko weganką ale w ciągu dnia zawsze jem przynajmniej jeden posilek surowy czy to szejk czy owoce czy warzywa czy orzechy czy migdaly czy zupy czy salatki a wiem ,że z surowym jedzeniem mozna bardzo eksperymentować więc myśle,że nadszedl czas aby zrobić jakieś ciasta witariańskie :):) OpenWorld 2011-08-16 22:17:51.971 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Szarlotka jest pyszna i szybka w zrobieniu :) Najlepiej smakuje mi kruszonka zrobiona z oleju,maki,cukru i kaszy manny :) Ja raz zrobiłam z podwojnej porcji z malinami i czekolada na wierzchu.byla pyszna ale warstwy nie upiekly sie tak dobrze jak z jednej porcji dlatego polecam trzymania się przepisu :D Ja daje kilogram jablek i zdecydowanie wiecej kruszonki ,którą tak ubóstwiam :) OpenWorld 2011-08-16 21:15:36.671 Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska) Są pyszne :) Jak będę je jeszcze kiedyś robiła to zrobie tym razem takie malutkie bo zrobilam takie wieksze i sie troche spiekly od spodu :P OpenWorld 2011-08-12 20:08:30.981 Cukinia smażona (plastry) (wegańska) Cukinia smażona jest przepyszna :) Z tym ,że ja dodatkowo smaruje plastry papka z maki i wody i przypraw- ewentualnie mleka sojowego ktore sie sprawdza naprawde znakomicie do obtoczenia :) No i na koncu obtaczam w bulce tartej czy otrebach czy zarodkach i jest pyszna :) OpenWorld 2011-08-11 16:57:40.416 Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska) ja swoje cukinię obieram ,kroje na pol i jeszcze raz na pol i mma kilka cukin z jednej,nastepnie wydrazam to co w srodku, na patelni podsmazam cebulę,pomidory ,czosnek,dodaje troszczeczke koncentratu i przypraw-majeranek,sol,pieprz,kminek.potem dodaje do tego ryz (najchetniej brazowy)lub kaszę juz ugotowaną i chwile podsmazam ,dodaje sos sojowy i nadziewam tym cukienię.czasami daje jeszcze pieczarki,groszek,granulat sojowy . ukladam papier do pieczenia na blachach ,ukladam cukinię i wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i pieke okolo 40 minut az cukinia będzie mięciutka :) A ze cukinię mam swoja to robie to czesto :) Rowniez polecam bardzo Patisony do faszerowania :) ja pieke jedna blaszke patisonow ,drugą cukin i czasami papryke i naprawde pycha :) OpenWorld 2011-08-11 13:36:13.484 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Przepis jest bardzo udany :) Dałam odrobine mniej niż 1 szklanka cukru zamiast lyżki sody dałam łyżkę proszku do pieczenia0sode mialam ale dalam jednak proszek) dżemu użyłam z czarnej porzeczki (mój ulubiony :P ) a cukru wanilinowego dalam mniej niz polowe torebeczki dodatkowo dalam przyprawy do piernika a po upieczeniu zrobiłam polewę z odrobiny,wody,odrobiny oleju , 3 łyżek kakao i 2 łyzek cukru Ciasto ma świetny posmak i idealna strukture i jest o wiele smaczniejsze niż piernik mojej mamy który kiedyś jadłam kiedy nie byłam weganką... OpenWorld 2011-07-02 15:19:01.937 Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska) Samosy wyszły rewelacyjnie.Na drugi dzień zostały tylko dwa po tym jak wszyscy je zaczeli jeść :P Można je w dowolny sposob formowac-rozne ksztalty ,wielkosci itd. :) Ja piekłam w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Farsze zrobilam rozne - na słodko(ale ta opcja najmniej mi smakowala),z kalafiorem i cebulką.warzywami i ryzem brązowym oraz moj ulubiony z grochem zoltym,cebula i sosem sojowym oraz przyprawami :) Ciasto robi sie błyskawicznie,jedynie wczesniej radze przygotowac farsz zeby troche ostygl :) OpenWorld 2011-07-02 15:09:03.989 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |