7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

OpenWorld : komentarze użytkownika

 1 2 3 4 5 6 7


Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska)
Zrobiłam i wyszło naprawde bardzo fajnie :)
Tylko zamiast aromatu waniliowego dalam cytrynowy bo waniliowy sie wlasnie skonczyl :P
Tylko zamiast calego opakowania proszku do pieczenia dalam 3 lyzeczki bo nie wydaje mi sie ze az tyle potrzeba ?
A i troche mi sie za bardzo przypieklo z wierzchu a w srodku na samym dnie bylo troche niedopieczone niewiedzec czemu choc robilo sie nawet ponad godzine :P
Ale i tak bylo pyszne no i jest szybkie w zrobieniu :)
OpenWorld 2011-08-17 11:02:15.476

Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska)
Jutro z rańca je zrobię i się pochwale czy mi wyszło :)
Tylko nie mam slodkiego napoju gazowanego to dam lekko gazowaną zwykla wode i dodam troche soku z cytryny do niego i bedzie niby slodkie :P i zamiast sliwek mirabelki z ktorych zreszta dzisiaj robie dżem (a własciwie to mama robi :P)
Tylko zdjęcia nie zrobie bo akurat jeden aparat pozyczony a drugi siostra na wyjazd zabrala :P
OpenWorld 2011-08-16 22:49:14.785

Jabłecznik - surawka (bez pieczenia) (wegańska & RAW)
Wygląda i napewno smakuje przepysznie :)
Ja nie jestem witarianka tylko weganką ale w ciągu dnia zawsze jem przynajmniej jeden posilek surowy czy to szejk czy owoce czy warzywa czy orzechy czy migdaly czy zupy czy salatki a wiem ,że z surowym jedzeniem mozna bardzo eksperymentować więc myśle,że nadszedl czas aby zrobić jakieś ciasta witariańskie :):)
OpenWorld 2011-08-16 22:17:51.971

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Szarlotka jest pyszna i szybka w zrobieniu :) Najlepiej smakuje mi kruszonka zrobiona z oleju,maki,cukru i kaszy manny :)
Ja raz zrobiłam z podwojnej porcji z malinami i czekolada na wierzchu.byla pyszna ale warstwy nie upiekly sie tak dobrze jak z jednej porcji dlatego polecam trzymania się przepisu :D
Ja daje kilogram jablek i zdecydowanie wiecej kruszonki ,którą tak ubóstwiam :)
OpenWorld 2011-08-16 21:15:36.671

Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Są pyszne :) Jak będę je jeszcze kiedyś robiła to zrobie tym razem takie malutkie bo zrobilam takie wieksze i sie troche spiekly od spodu :P
OpenWorld 2011-08-12 20:08:30.981

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Cukinia smażona jest przepyszna :)
Z tym ,że ja dodatkowo smaruje plastry papka z maki i wody i przypraw- ewentualnie mleka sojowego ktore sie sprawdza naprawde znakomicie do obtoczenia :)
No i na koncu obtaczam w bulce tartej czy otrebach czy zarodkach i jest pyszna :)
OpenWorld 2011-08-11 16:57:40.416

Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska)
ja swoje cukinię obieram ,kroje na pol i jeszcze raz na pol i mma kilka cukin z jednej,nastepnie wydrazam to co w srodku,
na patelni podsmazam cebulę,pomidory ,czosnek,dodaje troszczeczke koncentratu i przypraw-majeranek,sol,pieprz,kminek.potem dodaje do tego ryz (najchetniej brazowy)lub kaszę juz ugotowaną i chwile podsmazam ,dodaje sos sojowy i nadziewam tym cukienię.czasami daje jeszcze pieczarki,groszek,granulat sojowy .
ukladam papier do pieczenia na blachach ,ukladam cukinię i wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i pieke okolo 40 minut az cukinia będzie mięciutka :)
A ze cukinię mam swoja to robie to czesto :) Rowniez polecam bardzo Patisony do faszerowania :)
ja pieke jedna blaszke patisonow ,drugą cukin i czasami papryke i naprawde pycha :)
OpenWorld 2011-08-11 13:36:13.484

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Przepis jest bardzo udany :)
Dałam odrobine mniej niż 1 szklanka cukru
zamiast lyżki sody dałam łyżkę proszku do pieczenia0sode mialam ale dalam jednak proszek)
dżemu użyłam z czarnej porzeczki (mój ulubiony :P )
a cukru wanilinowego dalam mniej niz polowe torebeczki
dodatkowo dalam przyprawy do piernika
a po upieczeniu zrobiłam polewę z odrobiny,wody,odrobiny oleju , 3 łyżek kakao i 2 łyzek cukru
Ciasto ma świetny posmak i idealna strukture i jest o wiele smaczniejsze niż piernik mojej mamy który kiedyś jadłam kiedy nie byłam weganką...
OpenWorld 2011-07-02 15:19:01.937

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Samosy wyszły rewelacyjnie.Na drugi dzień zostały tylko dwa po tym jak wszyscy je zaczeli jeść :P
Można je w dowolny sposob formowac-rozne ksztalty ,wielkosci itd. :)
Ja piekłam w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.
Farsze zrobilam rozne - na słodko(ale ta opcja najmniej mi smakowala),z kalafiorem i cebulką.warzywami i ryzem brązowym oraz moj ulubiony z grochem zoltym,cebula i sosem sojowym oraz przyprawami :)
Ciasto robi sie błyskawicznie,jedynie wczesniej radze przygotowac farsz zeby troche ostygl :)
OpenWorld 2011-07-02 15:09:03.989

 1 2 3 4 5 6 7





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas