puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2012-09-28 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Zapiekanka dla bratanka - pęczakowa ze szpinakiem, pomidorami i fasolą (wegańska)
fajny przepis! ja zapiekałam pół godziny na 200 st. I super patent z tym jogurtem :)
pardita
2012-08-07 18:32:16.354
Sos kreolski (pomidorowy z czosnkiem, imbirem i tymiankiem) (wegańska)
Sos wspaniały!!!! Pychotka :)
pardita
2011-06-15 09:11:16.864
Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Uprzejmie donosze, ze ciasto wyszlo wspaniale. Wykorzystalam ligole, z ktorych jednak zaden sok nie wyplynal (dobrze, ze zamiescilas ten komentarz o podpijaniu soku), wiec dolalam soku jablkowego :) i wyszlo suuuper!
Mam juz zamowienia na to ciasto na Wielkanoc :)
pardita
2011-04-20 17:49:42.252
Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Ooo, już doczytałam,że poza renetami jeszcze antonówki dobre. Ta szarlotka ma być sypana..hm.. czy ona mi się nie rozwali, jak będę ja z tej silikonowej formy wyciągać?
[zależy mi na tej formie, bo jst w kształcie serca:) a ciasto będę piec z okazji 4 rocznicy z moim Ukochanym :)]
pardita
2011-04-09 17:28:35.286
Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Alez to ciasto ma wzięcie!! Też chcę je zrobić we wtorek. Stąd mam 2 pytania:
1. jakie gatunki jabłek polecacie? widzialam tu juz renety, czy jeszcze jakieś są dobre?
2. mam taką miękką formę silikonową, którą chciałabym od tego użyć. jak coś takiego się obsługuje? Czy powinnam wyłożyć ją pergaminem/wysypac bułką tartą?
Mój 'chłopski rozum' podpowiada mi,żeby po prostu wsadzić tam ciasto bez niczego, ale wolę się upewnić.. ;)
pardita
2011-04-09 17:25:52.938
|