puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2013-05-12 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)
   
Przepyszne racuszki! Zrobiłam z proporcji szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki pszennej razowej i 0,5 szklanki owsianej oraz 2 łyżeczki kukurydzianej. Dodatek mąki owsianej do wegańskich placuszków wszelkiej maści sam w sobie zasługuje na Nobla :) Do środka jabłka i suszone morele oraz śliwki, smażone dwukrotnie z obu stron na teflonowej patelni i wyszły wzorcowe racuszki dla każdożercy :D
pokonewka
2011-04-20 08:16:59.943
Ciasteczka bananowo-jaglane (wegańska)
Ciasteczka bardzo dobre, mam tylko problem z płatkami jaglanymi, ponieważ mają wyraźną goryczkę. Do gotowania przelewam je (najpierw zimną wodą, potem wrzątkiem), ale w tym przypadku to niemożliwe. Ktoś ma na to jakiś sposób?
pokonewka
2011-03-26 18:23:09.58
Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska)
Użyłam pół na pół mąki białej i "razowej" (własnoręcznie zmielonej) oraz wody zamiast mleka, wyszły przepyszne! Najlepiej robić na średnio dużym ogniu (4 w skali do 6) i koniecznie teflonowa patelnia, jak przy wszystkich plackach wegańskich.
pokonewka
2011-02-19 11:11:45.717
Racuchy pszenno-razowe z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Zrobiłam wersję wegańską, z mlekiem owsianym wymieszanym z ciepłą wodą i mąką kukurydzianą zamiast jajka. Rosły jak szalone, ładnie się smażyły, ale bardzo, bardzo nasiąkały tłuszczem. Help, co z tym fantem zrobić? Wymyśliłam, że pewnie jajko ścinając się blokuje dostęp oleju. Więc jak sobie poradzić bez niego?
pokonewka
2010-12-08 11:02:23.733
Muffiny bananowe (wegańska)
Muffinki pyszne, ale faktycznie bardzo słodkie, więc następnym razem dam tego cukru co najmniej o połowę mniej
pokonewka
2010-10-08 16:51:47.005
|