puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2015-10-25 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Wyłożyłam ciastem blachę, taką sporszą, i wyszedł mi po prostu półkruchy spód z kardamonem i cynamonem (dodałam też trochę ksylitolu, chyba niepotrzebnie). Bardzo cieniutkie, użyłam sody zamiast proszku. Włożyłam kremem jaglano-kokosowym i truskawkami polanymi wiśniową galaretką agarową, zapowiada się pysznie (jeszcze nie jestem pewna efektu, tylko podjadałam, blacha chłodzi się w lodówce). Ale jako takie ciasto "hurtowe" dla większej ilości osób super :D Tylko musi być trochę więcej "treści".
Pollimer
2013-06-23 23:32:41.376
Zupa z pomidorów i banana (wegańska)
Mi jakoś tak nie podpadła do gustu. Dodałam jeszcze trochę chilli i czubricy, ale nadal ten słodki smak mi nie pasuje. Choć przepis fajny, bardzo prosty, ale mam widocznie inne kubki smakowe :P
Pollimer
2013-05-10 14:01:59.113
Pieczarki z faszem chlebowo-ziołowym (lakto-wege)
Przepis bardzo fajny, ale zdecydowanie to nie było 30 minut. Nie mogłam wytrzymać i trochę zmieniłam przepis dodając mleko i "zaklepkę" do farszu. Mimo wszystko bardzo dobre.
Najbardziej problematyczne było usmażenie kapeluszy - jak Ty to zrobiłaś? Z pewnością nie były dosmażone, a wyciekająca z nich woda w połączeniu z olejem strasznie "strzelała". Na dodatek, kiedy smażyłam je od spodu, w kapeluszowej miseczce zbierała się woda, którą potem trzeba było wylewać. Coś mi nie pasuje.
Pollimer
2012-11-14 20:09:37.994
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
   
Banalnie proste, ale bez internetu nie wpadłabym na kanapkę z groszkiem. Idealne dla robiących kanapki do szkoły w tempie ekspresowym.
Pollimer
2012-10-29 18:10:08.281
Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
@vegan dżihad - Potem pasteryzowałaś normalnie?
Pollimer
2012-09-30 18:13:15.105
|