7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< wróć do wizytówki
Pollimer : komentarze użytkownikaJabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)Wyłożyłam ciastem blachę, taką sporszą, i wyszedł mi po prostu półkruchy spód z kardamonem i cynamonem (dodałam też trochę ksylitolu, chyba niepotrzebnie). Bardzo cieniutkie, użyłam sody zamiast proszku. Włożyłam kremem jaglano-kokosowym i truskawkami polanymi wiśniową galaretką agarową, zapowiada się pysznie (jeszcze nie jestem pewna efektu, tylko podjadałam, blacha chłodzi się w lodówce). Ale jako takie ciasto "hurtowe" dla większej ilości osób super :D Tylko musi być trochę więcej "treści". Pollimer 2013-06-23 23:32:41.376 Zupa z pomidorów i banana (wegańska) Mi jakoś tak nie podpadła do gustu. Dodałam jeszcze trochę chilli i czubricy, ale nadal ten słodki smak mi nie pasuje. Choć przepis fajny, bardzo prosty, ale mam widocznie inne kubki smakowe :P Pollimer 2013-05-10 14:01:59.113 Pieczarki z faszem chlebowo-ziołowym (lakto-wege) Przepis bardzo fajny, ale zdecydowanie to nie było 30 minut. Nie mogłam wytrzymać i trochę zmieniłam przepis dodając mleko i "zaklepkę" do farszu. Mimo wszystko bardzo dobre. Najbardziej problematyczne było usmażenie kapeluszy - jak Ty to zrobiłaś? Z pewnością nie były dosmażone, a wyciekająca z nich woda w połączeniu z olejem strasznie "strzelała". Na dodatek, kiedy smażyłam je od spodu, w kapeluszowej miseczce zbierała się woda, którą potem trzeba było wylewać. Coś mi nie pasuje. Pollimer 2012-11-14 20:09:37.994 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Banalnie proste, ale bez internetu nie wpadłabym na kanapkę z groszkiem. Idealne dla robiących kanapki do szkoły w tempie ekspresowym. Pollimer 2012-10-29 18:10:08.281 Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska) @vegan dżihad - Potem pasteryzowałaś normalnie? Pollimer 2012-09-30 18:13:15.105 Hummus (wegańska) Co to znaczy - "równoważna ilość ugotowanej ciecierzycy"? Ile mniej więcej gram/szklanek suchej soi? Pollimer 2012-09-30 18:06:38.053 Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska) To był mój pierwszy w ogóle eksperyment z mlekiem sojowym i nie mam porównania z kupnym. W każdym razie BAARDZO mi nie smakowało, jednak jeśli się je doda np. do kaszki manny albo do ciasta, jest idealnie. Nie mam żadnych syfków na dnie ani nic, 4 warstwy gazy. Teraz właśnie chcę spróbować z wymrażaniem i blanszowaniem soi przed zrobieniem mleka, może dzięki temu mleko będzie mniej "fasolowe". Pollimer 2012-09-03 20:15:54.159 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |