puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
<< wróć do wizytówki
Rena : komentarze użytkownika
Botwinka (wegańska)
bardzo smaczna zupka. nia zaingurowalam potrawy z botwinki, nigdy wczesniej nie jadlam tego uroczego warzywka i dobrze, ze sie przelamalam, bo pycha.
Rena
2002-06-02 00:00:00.0
Lody bananowe (wegańska & RAW)
jeszcze prościej jest zrobić lodowe "cukierki" z banana: kroisz banana na niezbyt cienkie plasterki i rozkładasz na talekrzu tak, aby poszczególne plasterki się nie dotykały. wystarczy zamrozić i wcinać:) po zamrożeniu banan robi sie jeszcze bardziej słodki i wówczas jest to dobra alternatywa dla odchudzających się.
Rena
2002-05-27 00:00:00.0
Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)
dzieki tobie dzisiejszy obiad byl przepyszny i zajal mi 10 minut!!!!!!bardzo bardzo mi smakowalo i mojemu mezowi rowniez:))))))
Rena
2002-05-06 00:00:00.0
Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami (z grilla) (wegańska)
powiem tak: nie da sie nie mruczen jedzac te szaszlyki. proste skladniki, a takie bogactwo smaku!
Rena
2002-05-03 00:00:00.0
Zupa czosnkowa z koncentratem (wegańska)
bardzo mi posmakowala ta zupa, choc nie jest zbyt gesta (ja lubie zupy-kremy), to rozgrzewa i jest pozywna.
Rena
2002-04-08 00:00:00.0
Szpinak z makaronem, pomidorem i orzeszkami pinii (lakto-wege)
vegeta nie jest wegetarianska! bezpieczna jest jarzynka.
Rena
2002-03-12 00:00:00.0
Creme Brulee (Palony krem) (lakto-ovo-wege)
zrobilam i wyszedl bardzo smaczny, choc mial inny smak od tych, ktore jadlam w restauracji. najpyszniejsza byla ta przypalona palnikiem twarda skorupka z cukru, ktora zrobila sie na wierzchu.
Rena
2002-03-10 00:00:00.0
Sernik czarno-bialy (lakto-ovo-wege)
powiem tak: nie lubie pieczonych sernikow i nigdy ich nie jadam. i nagle naszla mnie ochota, wykorzystalam ten przepis i wyszedl przepyszny sernik. przepis jest prosty, nie moze sie nie udac. moi rodzice sie zajadali ze smakiem. rady mojej mamy: piej krocej tj. ok. 45 min. (rzeczywiscie, spod byl mocno spieczony), po upieczeniu nie wyjmowac z piekarnika, tylko wylaczyc gaz i otworzyc piekarnik na osciez - zapobiegnie to opadnieciu ciasta.
Rena
2002-03-03 00:00:00.0
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege)
Już wiem, że ta zupa będzie moim specialite de la maison. Po prostu obłędnie smaczna, wygląda bardzo wytwornie i efektownie. Ja proponuje dodawać zawsze świeżą natkę pietruszki, a nie suszoną.
Rena
2002-03-02 00:00:00.0
Kotlety z tartych warzyw (włoszczyzny) (ovo-wege)
bardzo prosta, tania i smaczna propozycja na obiad.
Rena
2002-02-19 00:00:00.0
Bazyliszek - surówka z cykorii, ogórka kiszonego i pomidora (wegańska & RAW)
przepyszna sałatka, bardzo ciekawa w smaku i taaka kolorowa.
Rena
2002-02-13 00:00:00.0
Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege)
pyszny, robi sie go 5 minut. bardzo syty.
Rena
2002-02-10 00:00:00.0
Creme Brulee (Palony krem) (lakto-ovo-wege)
uwielbiam ten krem!!! jadlam go tylko w restauracji, ale dzieki Magdzie wyprobuje go w domu!
Rena
2002-01-05 00:00:00.0
Zielona buła, czyli ciabata z awokado (wegańska)
awokado na kanapkach to rewelacja! owoc sam w sobie jest mdly, ale jako dodatek zmienia sie nieprawdopodobnie. mniammm.
Rena
2001-11-20 00:00:00.0
Sos guacamole z mieloną kolendrą (wegańska & RAW)
ten sos to po prostu mistrzostwo swiata!!! najpierw jadlam go w ulubionej meksykanskiej knajpie, a teraz zrobilam go sama w domu. bardzo prosty, bardzo smaczny. jak sie skladniki troche grubiej pokroi, to wychodzi pyszna salatka. tak czy inaczej - chyba zostane awokadomanka.
Rena
2001-11-20 00:00:00.0
Jarzyny zapiekane z makaronem (lakto-ovo-wege)
pyszna zapiekanka! zjedlismy ja za 1 zamachem. diabel tkwi w szczegolach...
Rena
2001-11-18 00:00:00.0
Farka - kuskus na słodko zapiekany z orzechami i daktylami (wegańska)
a ja przekornie podałam to danie na kolacje. było pyszne i doskonale uzupełnia potrzebę słodkości w organiźmie. z orzechów dałam tylko włoskie, dodałam jeszcze rodzynki. moja rada: jak będziecie podgrzewać po raz drugi to danie, to nie w tak wysokiej temperaturze, jak w przepisie podano.
Rena
2001-11-17 00:00:00.0
Zupa-krem z brukselki dla leniwych (lakto-wege)
zupa ma bardzo ladny zielony kolor i apetyczna konsystencje. mnie troche meczy wyrazistosc smaku curry, ale dla wielbicieli tej przyprawy to bedzie prawdziwa uczta!
Rena
2001-11-03 00:00:00.0
Sos pomidorowo-słonecznikowy (wegańska)
zamiast soku pomidorowego uzylam koncentrat, nie mialam tez czosnku. a mimo to wyszlo smacznie - polalam tym sosikiem ziemniaki.
Rena
2001-11-03 00:00:00.0
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
mialam w domu nadmiar maki ziemniaczanej i to bylo kryterium wyboru ciasta na sobotnie popoludnie. ciasto wyszlo przepyszne - takie lekkie i puszyste. calosc robilam z 10 minut, pieklam 45 minut w 200 stopniach.
Rena
2001-11-03 00:00:00.0
Sałatka z ziemniaków i ogórków kiszonych z cebulką (wegańska)
ja te salatke potraktowalam jako inne wcielenie ziemniakow do II dania - bardzo smaczne i szybko sie robi.
Rena
2001-11-03 00:00:00.0
Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege)
ciasto wyszlo przednie! na poczatku sie przestraszylam, ze nie wyjdzie, bo po godzinie stania w lodowce jablka i inne skladniki nie puscily wogole soku (ani kropelki), ale ciasto sie upieklo i smakowalo rzeczywiscie bardzo ciekawie. znajomi bardzo mnie chwalili. ja pieklam 80 min. w temperaturze 200 stopni. aha - i ciasto nie jest bardzo slodkie.
Rena
2001-09-23 00:00:00.0
Dwuwarstwowy placek z wiśniami (lakto-ovo-wege)
to ciasto stalo sie przypadkowym przebojem pewnego letniego niedzielnego popoludnia. okazalo sie, ze jest przepyszne - wisnie (mimo, ze mrozone) byly bardzo aromatyczne. caly placek pachnial slicznie i smakowal naprawde niesamowicie. ciasto zostalo zjedzone w ciagu godziny (przy ostatniej porcji goscie prosili o zgaszenie swiatla). a poniewaz przepis jest dosc prosty do wykonania, to robie w najblizsza niedziele powtorke.
Rena
2001-09-21 00:00:00.0
Dynia solo (wegańska)
Ja bym ją zjadła samą z chlebem na kolację lub jako gorącą sałatkę np. do ziemniaków i kotleta.
Rena
2001-09-06 00:00:00.0
Biszkopt z jabłkami (ovo-wege)
banalnie proste ciasto - robi sie 3 minuty, ale piecze troche dluzej, niz napisano w przepisie. przynajmniej ja pieklam w temperaturze 200 stopni ponad godzine, az wierzch ciasta zrobil sie jasno-brazowy.
Rena
2001-08-26 00:00:00.0
|