Ania D.:"Bigosik jest intensywny w smaku dzięki połączeniu w potrawie grzybów i ogórków kiszonych. Jest to danie, które nieodmiennie bardzo smakuje gościom. Można podawać je na obiad np. z ziemniakami lub po prostu z dobrym, razowym pieczywem."
Kiedy przestałyśmy z siostrą jeść mięso, jedyną rzeczą, za jaką tęskniłyśmy, były gołąbki. Na szczęście po jakimś czasie wymyśliłyśmy, że można zastosować granulat sojowy. I w ten sposób powstały gołąbki wegetariańskie. Najlepsze pod słońcem! Od tamtego czasu nawet moja mama zrezygnowała ze zwykłych gołąbków na rzecz wegetariańskich, bo są wg niej o niebo lepsze :-)
Pyszne! Wspaniałe połączenie - wytrawny smak kaszy z olejem lnianym i do tego słodkawa dynia. Wcześniej dynię z pieczarkami robiłam jako samodzielne danie, ale dopiero z kaszą gryczaną stanowi naprawdę rewelacyjne danie.
Bożenka z Wilna: "To, co robi moja mama, nie jest może do końca przetworem na zimę, ale jest bardzo dobre. Taka masa śliwkowa jest super do naleśników, bułki z mlekiem, a i tak bez dodatków."
Potrawa australijska, szybka do zrobienia z pysznym efektem :) Są to ciastka (bułki) do popołudniowej herbatki. Jeść od razu po upieczeniu - najlepiej smakują ciepłe z domową bitą śmietaną i dżemem (razem).
W końcu się odważyłam i spróbowałam ugotować coś z dyni. Na pierwszy ogień poszła zupa. Muszę przyznać, że efekty przerosły moje oczekiwania :) Wystarczy trochę soli i już jest pyszna, a z odrobiną dodatkowych przypraw po prostu zachwyca.