Mokre, mocno czekoladowe ciasto powstało podobno dlatego, że pierwszy wykonawca zapomniał spulchniacza... jednak taki jest jego urok. Weganom smakuje wybitnie.
Sezon na szparagi trwa od przełomu kwietnia i maja do czerwca. W Polsce białe szparagi kończą się szybciej - z późniejszych odmian uprawiane są tylko szparagi zielone (tak donosi wywiad z warzywniaka ;). Szparagi zawierają znaczne ilości cennych składników mineralnych i witamin, ale najważniejsze, że są przepyszne!
Czekoladowe ciasteczka, których smak idealnie podkreśla ostra nuta cayenne. Dochodzi jeszcze wierzch muśnięty cynamonem... Są pyszne, a składniki potrzebne do ich przygotowania bez problemu powinniśmy znaleźć w każdej kuchni :)
Pyszna kompozycja! Papryka, pieczarki i pomidory rewelacyjnie pasują do awokado. Czosnek też świetnie się z nim komponuje! Kiedyś myślałam, że zagłuszy delikatny smak awokado, a tu się okazuje ze wcale nie, bardzo zgrabnie się uzupełniają :)
Jestem zachwycona swoim dzisiejszym wynalazkiem! :)
Jak byłam młodsza, to mama często robiła nam taka "szarlotkę". Postanowiłam więc zrobić ją znowu, tylko że w wersji wegańskiej. Jest naprawdę pyszna, a najlepiej smakuje jeszcze na ciepło :)