7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		
 
 Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym
				
				
									
						Średnia ocena:  ![]() ![]() ![]() ![]()  
						
						[4.0
						
						z 5 ocen]
											
					
					 | dodaj ocenę    
					| komentarze [3]
				
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska 
	
	Składniki:kapusta pekińska
 
		olej do smażenia sos sojowy ew. parę kropel karmelu dla słodkiego posmaku i koloru Przygotowanie:Posiekaj kapustę pekińską dość drobno, ale w paski, nie na miał. Na patelni rozgrzej troszkę oleju, wrzuć kapustę, przemieszaj, jeszcze przemieszaj, ona powinna się powlec tym olejem - to robisz na ostrym ogniu. 
 
	Potem malutki płomień, przykryć pokrywką - kapusta zacznie puszczać sok i mięknąć. Pokropić sosem sojowym dość szczodrze i dodać troszkę wody. I niech się dusi aż te grubsze kawałki kapusty zaczną nabierać brązowawego koloru. Może być już, ja doprawiam paroma kroplami karmelu - dodaje potrawie specyficznej słodyczy i świetnie farbuje na brązowo. 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 
				
			
		
		Nowe komentarze:
			
				
			
			
			Bardzo dobre jako dodatek do obiadu. Można w ten sposób też przyrządzić kapustę włoską i jarmuż. Ja jeszcze dodaję czasami czosnek i cebulę i trochę suszonego czili, żeby zaostrzyć nieco jarzynkę. :-)
			 
		
		bartolome 2008-08-04 19:55:24.878  
			
			
			bardzo proste, szybkie i smaczne, choć początkowo obawiałam się że z samym sosem sojowym może być niezbyt zachwycające. wody należy dodać naprawde malutko, tyle żeby kapusta się nie przypaliła zanim nie puści soku. bardzo fajnie smakuje wymieszane z makaronem - taka potrawa a'la łazanki z kapustą :)
			patrycccja 2002-12-02 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
			 
			
	
		Podobne wg nazwy:Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)Kapusta pekińska z sosem sojowym i groszkiem (wegańska) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska) Podsmażane pieczarki z papryką i cebulką, obficie skropione sosem sojowym (wegańska) Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką (wegańska) Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem (wegańska) Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege) Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym (wegańska & RAW) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
szoki 2008-12-02 18:27:25.058