7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bób ze smażonymi kurkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

50 dag bobu
30 dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki oliwy do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Bób umyć i zalać zimną wodą. Gotować pod przykryciem około 15 minut, aż będzie miękki. Zobacz też: bób - jak gotować, do czego wykorzystać.

Kurki oczyścić, obrać, przekroić na pół. Na patelnię wlać oliwę, włożyć cebulki i kurki, smażyć na rumiano. Zdjąć z ognia, oprószyć solą i pieprzem.

Bób odsączyć, wymieszać z grzybami i dymką.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez Szamę, oryginalny przepis pochodzi prawdopodobnie z jakiegos czasopisma
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

kurki w Krakowie po 20 zł za kilogram, a przecież są leciutkie :)
proponuję bób ugotować na parze - jest znacznie bardzej aromatyczny

do wypróbowania zdecydowanie
ewa_z_drzewa 2009-08-11 21:24:15.25

Genialne!! Tylko czemu kurki sa takie drogie lub wcale ich nie ma?? Zbierac w lesie nie mam odwagi, jeszcze by ktos sprobowal i zostalabym skazana za nieumyslne zabojstwo ;D
~czerwona stopa 2005-04-01 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bułeczki ze smażonymi karczochami (ovo-wege)
Jajecznica z kurkami (bez ograniczeń)
Tarta z kurkami (bez ograniczeń)
Zupa z kurek (wegańska)
Spagetti z kurkami (wegańska)
Sałatka z kurkami (lakto-wege)
Duszone kurki (wegańska)
Kurki - mrożenie (wegańska)
Risotto z groszkiem ze smażonymi warzywami (wegańska)
Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas