7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos jabłkowo czosnkowy

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

szklanka jabłkowego musu ze słoika
2 ząbki czosnku
szczypta majeranku
sól
świeżo zmielony biały pieprz

Przygotowanie:

Raz, dwa trzy i pyszny sos gotowy: czosnek rozcieram z solą, i dodaję do musu. Doprawiam pieprzem i majerankiem. I już!

Wskazówki i uwagi:

Sos jest przepyszny na ciepło - wystarczy go tylko chwilę podgrzać - nie wymaga gotowania.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłam go do fasolki, ale to nie było to. Czegoś mi brakowało. Chciałam czegoś bardziej aromatycznego, o pełniejszym smaku - tak powstał sos jabłkowo-czosnkowy 5 smaków: www.puszka.pl/przepis/5246-sos_jablkowo-czosnkowy_5_smakow.html :)
patrycccja 2009-09-08 18:21:25.552

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos jabłkowo-czosnkowy 5 smaków (wegańska)
Sos chrzanowo-jabłkowy (lakto-wege)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Wegański sos czosnkowy (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas