
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 kg zielonych pomidorów
olej do smażenia ciasto: 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki kukurydzianej (polenty) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 1 łyżeczka pieprzu 1/2 szklanki mleka (dla wegan mleka sojowego) 1/2 szklanki wody sodowej Przygotowanie:
Do miski przesiej oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Dodaj sól i pieprz. Powoli dolewaj na przemian mleko i wodę sodową. Cały czas miksuj. Powinieneś otrzymać gęste naleśnikowe ciasto.
Pomidory umyj i pokrój w 1-centymetrowe plastry. Na patelni rozgrzej olej, tak aby pokrywał dno 1-centymetrową warstwą. Plastry pomidorów zanurzaj w cieście i smaż z obu stron po 2 minuty. Odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj ciepłe, a najlepiej gorące.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-06-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała roberte
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() ![]() Nowe komentarze:![]() patrycccja 2011-11-07 21:55:08.733 ![]() smazyłam je krócej dość smaczne ! ale radze zdjąc skórke bo podczas smazenia odchodzi od pomidorów z powodu wysokiej temperatury ! agnmid 2011-11-07 18:00:17.056 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska)Surówka z pomidorów i zielonego groszku (wegańska & RAW) Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska) Czerwono-zielona sałatka (z pomidorem, awokado i groszkiem) (wegańska) Sałatka z jarmużu, zielonego groszku i pomidorów (wegańska) Bałkańska jarzynka: smażone bakłażany na papryce duszonej z pomidorami (wegańska) Smażone kasztany (wegańska) Zielone kopytka (ovo-wege) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Smażone krążki cebulowe (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pyszne, ale odrobinę zbyt tłuste jak na mój gust. Jadłam jako samodzielne danie, ale myślę, że jako dodatek do czegoś niesmażonego musi być rewelacyjne.
hauadaj 2013-10-29 20:07:17.972