7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bób po rzymsku (smażony z przyprawami)

Przepis kuchni włoskiej.

Średnia ocena: [2.3333333333333335 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bób
oliwa do smażenia
sól ziołowa
pieprz ziołowy
pieprz biały
słodka papryka

Przygotowanie:

Ugotuj i odcedź bób. Jeśli to sezon, będzie młody, więc nie trzeba go obierać ze skórek. W przeciwnym razie lepiej się trochę pomęczyć i usunąć zbyt twarde skórki.

Rozgrzej oliwę, najlepiej w dość głębokiej patelni. Może też być garnek. Wrzuć na nią ugotowany bób, posyp sporą ilością soli ziołowej, pieprzu ziołowego, pieprzu białego oraz słodkiej papryki i smaż przez ok. 5 min. od czasu do czasu mieszając.

Wyjmij odcedzając z nadmiaru tłuszczu łyżką cedzakową.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2007-03-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pojęcia nie mam - skądś to sobie zanotowałam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jak już to troszkę skropić np. olejem lnianym i czosnkiem.
Properek 2012-06-30 12:43:10.822

Smażyć bób to zbrodnia.
Properek 2012-06-30 12:41:16.142

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bób smażony z rozmarynem (wegańska)
Niezwykły pęczak (smażony z czosnkiem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska)
Bób smażony po prostu, bez obgotowywania (wegańska)
Bób według Doctora (smażony z curry) (wegańska)
Ciecierzyca smażona z papryką i aromatycznymi przyprawami (Czanna or simla mircz) (wegańska)
Przyprawa curry (wegańska)
Bób z jarzynami (wegańska)
Tofu marynowane z przyprawami (wegańska)
Przyprawa korzenna - piernikowa (wegańska)
Ekspresowa przyprawa warzywna (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas