
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:150 gram grochu w połówkach
mała cebula 1 lub 2 ząbki czosnku min. 3 łyżki oliwy do smażenia pół łyżeczki soli pieprz do smaku majeranek do smaku, ale dużo Przygotowanie:
Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek, odrobinę solimy. Kiedy cebula jest już przezroczysta, dodajemy groch i po chwili zalewamy sporą ilością wody (jeśli szybko się wygotuje, dolewamy w trakcie gotowania), dodajemy pieprz i majeranek. Gotujemy do miękkości aż wchłonie się cała woda.
Potem całość mielimy lub, jeśli groch jest bardzo miękki, miksujemy. Można dodać jeszcze majeranku, soli, pieprzu do smaku, a jeśli całość jest sucha, to oliwy. Wskazówki i uwagi:Jest to moja modyfikacja pasty majerankowej zamieszczonej na tym portalu. Wcześniejsze podsmażenie cebuli i czosnku daje przyjemniejszy smak.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2006-06-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)Pasta grochowa z majerankiem i czosnkiem (wegańska) Pasta grochowo-czosnkowo-pietruszkowa na kanapki (wegańska) Gulasz fasolowo-grochowy (wegańska) Zupa grochowa z ziołami (wegańska) Smalec grochowy z jabłkiem (wegańska) Pierniczki pełnoziarniste Ani D. (pszenno-żytnie) (wegańska) Zupa grochowa wigilijna, z ziemniakami (wegańska) Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska) Pakora - warzywa w cieście grochowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta 2019-01-06 13:01:41.609