7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką

Pyszna jarzynka do obiadu. Nie wygląda przesadnie reprezentacyjnie, ale jest naprawdę smaczna :)

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 24 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [15]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

kapusta pekińska
cebula
czosnek
natka pietruszki - pół niedużego pęczka
ew. olej do smażenia (można wszystko poddusić bez oleju)
sos sojowy
ew. pół łyżeczki octu balsamicznego

Przygotowanie:

Kapustę pekińską myjemy i kroimy w kilkucentymetrowe, większe i mniejsze kwadraty. Cebulę ciachamy na ćwiartki, a następnie w plasterki - byle nie za cienkie. Czosnek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Natkę pietruszki, tradycyjnie, siekamy (lub kroimy nożyczkami :)

Czosnek wrzucamy na odrobinę nierozgrzanego (!) oleju i podsmażamy aż zacznie się przyrumieniać. Wrzucamy kapustę pekińską, cebulę i natkę pietruszki, smażymy kilka minut. Pod koniec doprawiamy do smaku - ważne, żeby potrawa była odpowiednio słona.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2007-04-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:


wow, nie przypuszczałabym,że kapusta pekińska na ciepło jest taka dobra :) błyskawicznie się robi, smażyłam ją ok. 8 minut a i tak wyszła za miękka. tylko coś z tą cebulą nie bardzo, bo po tak krótkim smażeniu była dalej surowa, następnym razem albo pokroję ją cienko, albo najpierw usmażę samą. ps. porównania do młodej kapusty jak najbardziej trafne!
majczi 2013-12-28 16:31:05.831


U nas jedna kapusta z tego przepisu schodzi na porządny obiad dla dwóch osób. Dodałam też raz, czy dwa kukurydzę (w ramach czyszczenia lodówki). Niesamowity smak! Naprawdę polecam :)
czeska_kulka 2013-10-16 20:50:52.576

a, jeszcze jedno - mąż lubi jak dodaje się również odrobinę imbiru, naprawdę cienko w plasterki pokrojonego, ja osobiście nie lubię ale to oni znają się lepiej :)
~Lina 2013-02-04 21:51:30.563

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska)
Kapusta pekińska z sosem sojowym i groszkiem (wegańska)
Kalafior duszony z czosnkiem i natką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Fasolka szparagowa po grecku (duszona z czosnkiem i natką) (wegańska)
Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką (wegańska)
Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, czosnkiem i nie tylko ;) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas