7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lody arbuzowe (sorbet)

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [7]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

arbuz!

Przygotowanie:

Kroimy arbuza w kostkę, wkładamy w woreczku do zamrażarki żeby się mocno zmroził. Kiedy jest już zamrożony, wkładamy kostki arbuza do miksera, miksujemy na miazgę i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Warto wyciągnąć pestki, zwłaszcza jeśli podajemy dzieciom :) Można dolać ulubionego syropu dla intensywniejszego i słodszego smaku.
Nadesłał(a) agapotrykus, dnia: 2008-07-01 19:46:19.588
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dana mysle ze jesli najpier wzmiksujesz a pozniej zmorozisz to tego sorbetu nie medziesz mogla zjesc łyzeczka :)
~anonimowy 2012-07-11 16:16:12.216

dana- wydaję mi się że w ten sposób miąższ oddzieli się za bardzo od soku, ale tylko mi się wydaje, bo nie próbowałam
~Maria 2011-05-19 19:10:58.739

Nie, ale wiem co się stanie. Wyjdzie lód o smaku arbuzowym ;) Nawet banany lepiej jest najpierw zamrozić, a dopiero zmiksować - w ten sposób uzyskuje się lepszą konsystencję.
patrycccja 2011-05-19 19:10:33.125

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój "sorbet "arbuzowy (wegańska & RAW)
Tort arbuzowy (wegańska & RAW)
Sorbet z mango (wegańska)
Sorbet truskawkowy (wegańska)
Sorbet owocowy (wegańska & RAW)
Sorbet z kiwi (wegańska)
Koktajl bananowo-arbuzowy (wegańska & RAW)
Pyszny sorbet malinowy (wegańska & RAW)
Pikantna sałatka arbuzowa z jalapeno (wegańska)
Arbuzowe kulki w łódeczkach melona (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas