7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kompot, kisiel lub zupa rabarbarowa z melisąŚwieża melisa zastępuje też skórkę cytrynową, znacznie poprawia smak i aromat powyższych (i nie tylko) potraw.
Średnia ocena:
[4.666666666666667
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób4-5 łodyg rabarbaru
10-12 listków świeżej melisy (z braku można użyć soku z cytryny lub kwaśnego jabłka) ok. 3 szklanki wody cukier do smaku do kisielu dodatkowo: - mąka ziemniaczana, 1 łyżka (lub więcej, jeśli chcemy gęściejsze) do zupy dodatkowo (poza mąką ziemniaczaną): - kluseczki, makaron, grzanki lub inne tego typu - ew. śmietana lub jogurt naturalny Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Kisiel wiśniowy (wegańska) Kisiel jabłkowo-malinowy (wegańska) Kisiel z pigwy z pomarańczami (wegańska) Kisiel ze świeżych malin (wegańska) Kompot z truskawek (wegańska) Kompot "suszony" (wegańska) Kompot wigilijny (wegańska) Rabarbarowa zapiekanka pod migdałowo-waniliową pierzynką (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2010-05-29 11:23:43.411