7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu

Średnia ocena: [4.333333333333333 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [12]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

10 różyczek brokuła
1/2 pęczka pietruszki
2 łyżki oleju (np. z pestek winogron) i/lub połówka awokado
1/2 kostki wędzonego tofu
porcja razowego spaghetti dla 2 osób
sól

Przygotowanie:

Brokuły pokroić, obgotować krótko w osolonej wodzie. Pietruszkę posiekać, zmiksować z brokułami, olejem i awokado na krem.

Ugotować spaghetti, zmieszać z masą brokułową, posypać tartym wędzonym tofu i zajadać ze smakiem :)
Nadesłał(a) Lily, dnia: 2010-05-20 22:41:43.04
Źródło/autor przepisu: mój blog / http://zielonastrona.blogspot.com/2010/03/co-jedza-wegetarianie-czesc-7.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jeśli ktoś nie przepada za smakiem awokado, polecam nie dodawać.
Marcela 2013-11-03 15:14:27.591

O nie! Zapomniałam, że jeszcze awokado :( Zrobię bez, zobaczymy, ale smutno mi :(((
RudyRydz 2013-03-21 17:07:25.347

Jeśli chodzi o tofu, to ja używam czeskiego Sunfood. Oczywiście spaghetti może być białe.
Lily 2013-01-28 23:06:18.172

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Brokułowe spaghetti z suszonymi pomidorami (wegańska)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Jajka sadzone na tofu wędzonym (ovo-wege)
Zapiekanka z wędzonym tofu i pesto (wegańska)
Gryczana z czochem i tofu wędzonym (wegańska)
Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)
Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas