7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Marchewka zimą na bogato

Słodko, kwaśno, tanio, rozgrzewająco z ryżem.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 średnie cebule
4 średnie marchewki
1/2 buraka
czarna rzepa
1/2 kapusty pekińskiej
przyprawa 5 smaków (polecam zrobienie własnej)
mały koncentrat pomidorowy

ryż

Przygotowanie:

Obierz warzywa. Potnij w plasterki. (Ja czarną rzepę pokroiłam bardzo drobno - nie wszyscy domownicy lubią). Zeszklij cebulę. Dorzuć marchewkę, buraka, czarną rzepę i dolej trochę wody (tak, żeby mogła się udusić pod przykryciem). Dosól, dopieprz. podduś jeszcze chwilę, gdy warzywa zaczynają być miękkie dorzuć kapustę pekińską. W garnuszku 250 ml podgotuj chwilę przyprawę 5 smaków, zalej nią patelnię i dodaj koncentrat. Wymieszaj. Ja podałam na ryżu.

Wskazówki i uwagi:

Dzisiaj zachwycił mnie ten przepis - Hijiki made in China z warzywami i sosem słodko-kwaśnym. Niestety, w domu ani wodorostów, ani przeprawy 5 smaków. Z chęci zrobienia jednak czegoś rozgrzewającego słodko-kwaśnego postanowiłam zrobić to z tego, co znajduje się u mnie w lodówce. Staram się kupować to, co w sezonie jest tanie :-) A że mamy zimę .. :-)
Nadesłał(a) gradzia, dnia: 2012-12-17 23:05:24.026
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka Mexico (na bogato) (wegańska)
Marchewka ze śliwkami (wegańska)
Marchewka z pomarańczą = surówka (wegańska)
Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska)
Pomarańczowo-imbirowa marchewka z kolendrą (wegańska)
Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska)
Marchewka pieczona - prosto i czarująco (wegańska)
Marchewka duszona z selerem naciowym (wegańska)
Rurki (penne) o bogatym smaku - w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i ostrą papryczką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas