7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z komosy ryżowej i groszku

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka komosy ryżowej (quinoa)
1 puszka groszku
szczypiorek
fasolonez (np. ten) lub inny zamiennik majonezu
sól
pieprz
może odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy szklankę komosy ryżowej, zalewając ją dwiema szklankami wody, dodajemy trochę soli lub wegańską kostkę rosołową. Aby uzyskać piękny, żółty kolor można dodać odrobinę kurkumy. Po ok. 20 minutach cała woda się wchłonie i komosa będzie gotowa.

Wkrajamy szczypiorek, dorzucamy groszek i dodajemy fasolonez. Doprawiamy solą, pieprzem, ew. odrobiną soku z cytryny.

Wskazówki i uwagi:

Można kombinować z dodatkiem innych warzyw - ogórkiem kiszonym lub kukurydzą.
Nadesłał(a) Szura, dnia: 2013-04-13 19:42:07.173
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Brzmiałoby pięknie gdyby nie ten FASOLONEZ! T__T
~Bium-chrum 2013-04-14 23:38:12.513

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z czerwonej fasoli i komosy ryżowej (wegańska)
Warzywa nadziane komosą ryżową (wegańska)
Sałatka ryżowa z groszkiem i żółtym serem (lakto-wege)
Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege)
Sałatka ryżowa "niespodziewany koniec lata" - z pomidorami i groszkiem (wegańska)
Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)
Komosa na czerwono (wegańska)
Sałatka imprezowa (ryżowa) (bez ograniczeń)
Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege)
Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas