
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2Kontynuacja części 1. Przedstawiam Wam drugi farsz, którego bazą są ziemniaki z dodatkiem suszonych pomidorów, czarnych oliwek, migdałów... Zapraszam do czytania i smakowania!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 lub 2 papryki (wedle zapotrzebowania) w dowolnym kolorze
farsz: ziemniaki ugotowane w mundurkach, ostudzone, gotowe do obrania czarne oliwki bez pestek wg uznania migdały wg uznania pestki dyni (odrobina) wg uznania suszone pomidory oliwa z przyprawami z suszonych pomidorów zioła prowansalskie sól czosnek (świeży lub granulowany) wg uznania Przygotowanie:
Gotujemy ziemniaki w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej, żeby dobrze ostygły). Schłodzone obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy czarne oliwki pokrojowe w „krążki”, posiekane drobno migdały (ze skórą), pestki dyni (ilość wedle uznania), kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przyprawiony olej ze słoika od pomidorów, sypiemy sól, czosnek i zioła prowansalskie do smaku. Ja osobiście uważałabym z czosnkiem, żeby nie zabił reszty smaków.
Paprykę przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazda nasiennego i wypełniamy farszem. Otulamy folią aluminiową i gotowe do grillowania! Wskazówki i uwagi:Uważajmy bardzo, aby spód papryki się nie przypalił, bo taka tendencja przy zbyt długim bytowaniu na grillu jest. Smacznego! :)
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 1 (wegańska)Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2 (wegańska) Faszerowana papryka z fetą (z grilla) (lakto-wege) Papryka nadziewana pastą serową (lakto-wege) Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska) Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną) (wegańska) Dolma, czyli warzywa nadziewane po arabsku (wegańska) Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska) Papryka nadziewana serkiem wiejskim i serem owczym (lakto-wege) Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege) Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |