Pierwszy dzień wiosny już za nami, ale w warzywniaku nadal przedwiośnie... oto co smacznego i wiosennego można wykombinować już teraz :) Kolorystyczna rewelacja, wspaniale się prezentuje w granatowej lub bordowej salaterce. To jeden z przepisów "hm, na co to ja mam ochotę..." ;)
Surówka zimowa, a jakby wiosenna :) Wersja z kiełkami też jest pyszna, ale odpowiednie kiełki czasem trudno kupić. Oliwki można mieć zawsze pod ręką :)
Herbatka: "Myślę, że jest to również całkiem dobra przystawka na Sylwestra. Oczywiście, nie byłabym sobą, gdybym przepisu lekko nie zmodyfikowała - ale w końcu kuchnia to nie tylko ślepe odwzorowanie przepisu, lecz także odrobina inspiracji."
Krymska, bo kombinowana podczas wakacji na Krymie z warzyw, których tam było pod dostatkiem. Bardzo prosta w przygotowaniu, chyba ciężko ją zepsuć. Pyszna!