Dot: "Baaardzo dobre. Ja to robię wodniste jak zupę, bo tak lubimy. I skrapiam swoje zieloną cytrynką. Można jalapenos na miseczce podać, coby wszyscy sobie dozowali ostrość. Dobre do nakarmienia tłumów."
Jeden przepis, a szaleć można z coraz to nowymi zupami przez półtora tygodnia :-) Najlepszymi dodatkami do zup kremowych są grzanki lub groszek ptysiowy.
Delikatna w konsystencji i lekko pikantna w smaku. Idealnie gładka, smaczna i niezwykle prosta w przyrządzeniu, a odpowiednio podana robi ogromne wrażenie :)
Aromatyczna algierska zupa - "Hrira b'z-za'ter" - i nie straszne przeziębienie i jesienne słoty :) Zupa mi wyszła gęsta i zawiesista. Rozgrzewa okrutnie :)
Bardzo prosta i błyskawiczna w przygotowaniu zupka pachnąca Wschodem. Ciekawostką jest to, że Azjaci jedzą warzywa pałeczkami, a wywar piją łyżką albo prosto z miski. Polecam taki sposób jedzenia, bo sprawia prawdziwą przyjemność :) Ułatwieniem może być zastąpienie pałeczek widelcem.
Oryginał to tradycyjna szkocka zupa na bazie ziemniaków, słodkiej śmietanki i wędzonego dorsza. Ale my rybkę zostawiamy w spokoju i zastępujemy ją wędzonym żółtym serem.