Wielokrotnie robiona, niezawodna. Zawsze wychodzi :).
Można podawać z lodami, sorbetami, bądź sosami owocowymi
Więcej na http://www.cottien.blogspot.com/
Jest to wariacja na szarlotkę Wandy (sypaną).
Puszczyk: "Zrobiłam szarlotkę sypaną z kaszką i mąka kukurydzianą i była pyszna. Dodałam 1 łyżeczkę sody, ale myślę, że bez niej tez powinna się udać."
Dynia jest cudownym warzywem, które można przyrządzać na słono, ale również na słodko smakuje cudownie! Sezon na dynię trwa, więc zachęcam do zrobienia tarty dyniowej z posypka czekoladową.
Ciasto początkowo miało powstać z kaszy manny i budyniu, jednak takich rarytasów tutaj nie uświadczysz (może poza polskimi sklepami), więc musiałam trochę pokombinować...
Delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach. Sernik idealny. Bez ciężkiej, tłustej masy, z odżywczymi nerkowcami. Na orzechowo-daktylowym spodzie, mocno truskawkowy. Bez pieczenia, z surowych składników. Pyszny.
Natrafiłam na ten przepis na jednym z anglojęzycznych, wegańskich blogów i tak bardzo mnie zaskoczył, że postanowiłam rozpowszechnić przepis tłumacząc go na polski :) PRZEPIS ORAZ ZDJĘCIA NIE SĄ MOJEGO AUTORSTWA, POCHODZĄ Z NIŻEJ PODANEJ STRONY!
W książce Marty Obuch przeczytałam o cieście. Że niby najprostsze na świecie, czyli cos dla mnie. Znalazłam przepis w internecie, niestety, nie wiem gdzie, bo przepis rzeczywiście prosty. Postanowiłam dać dwa banany zamiast dwóch jajek. Wyszła pychota, chociaż mimo zmniejszenia o połowę ilości cukru ciągle bardzo słodkie.