puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
-
Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem
Vegavani: "Pasztet w wersji, którą prezentujemy bardzo dobrze się kroi oraz rozsmarowuje na pieczywie, ponieważ nie wysusza się on podczas pieczenia. Ważne jest tylko aby kroić go dopiero po całkowitym wystudzeniu. Rozsmarować na kanapce można nawet gorący... mniam :)
Do przygotowania pasztetu najlepiej użyć czerwonej soczewicy, której zaletą jest krótki czas gotowania oraz to, że nie trzeba jej mielić. Pasztet ma także ładny kolor :)"
-
Pasztet z grochu z zielonym pieprzem
autor: sowa
dieta: wegańska
Jest doskonały z sosem tatarskim lub świeżymi ogórkami.
-
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami
autor: mikki
dieta: wegańska
Pasztet wegetariański wymyśliłam sama i od 13 lat ciągle go piekę dla mojej mamy, która jest mięsożercą. Bardzo smakuje jej i całej rodzinie. Oczywiście jemy go na święta z chrzanem na zimno.
-
Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu
Jest naprawdę pyszny, ma specyficzny smaczek. Smakował nawet mojej mięsożernej mamie.
-
-
Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami
Przy okazji produkcji mleka sojowego i tofu została mi dzika masa okary. Postanowiłam zamienić ją w improwizowany pasztet, który wyszedł bardzo smaczny.
-
Pasztet z żłółtego grochu
autor: xero
dieta: wegańska
Miały być z tego falafle, ale coś nie chciały się smażyć w jednej części ;)
-
Pyszny pasztet ze słonecznika i włoszczyzny
autor: Luca
dieta: wegańska
Jest naprawdę smaczny!
-
Pasta / pasztet warzywny (z selera, marchewki i ew. pieczarek)
Polecone przez wytrawną wegetariankę, stało się moim ulubionym dodatkiem do kanapek. Polecam. Smacznego.
-
Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów)
autor: maria
dieta: wegańska
Nadaje się do kanapek, można go podać do obiadu z surówkami oraz na stół świąteczny.
-
Pasztet sojowy z pieczarkami
Pyszny, pyszny, pyszny, pyszny. Zjadam sam pasztet.
-
Pasztet wielkopostny z fasoli z puszki i pieczarek
Pomysły z kuchni mojego teścia, bardzo dobry z chrzanem :)
-
Pasztet z dyni i soczewicy
Pomyślałam, że dlaczego nie miałabym zrobić prawdziwego wegańskiego pasztetu… Szukając inspiracji przypomniała mi się dynia zalegająca w zamrażarce i postanowiłam ją właśnie (razem z soczewicą) wykorzystać jako bazę.
-
-
Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli
autor: ~w.d.
dieta: wegańska
Dort.ds: "Przebojem w mojej rodzinie i wśród znajomych jest pasztet z opakowania kaszy gryczanej :D (mięsożercy nie wierzą że jest bez mięsa)."
-
Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką
autor: Alik
dieta: wegańska
Pyszny! Szczególnie z papryką.
-
Pasztet z pestkami dyni
Ania.D: "Bardzo smaczny, doskonale się rozsmarowujący pasztet."
-
Pasztet z soi i szpinaku
autor: ~wojtasiaki@poczta.onet.pl
dieta: ovo-wege
-
Pasztet z pieczarek (wegański)
autor: ~pardwa
dieta: wegańska
Można jeść na gorąco lub tradycyjnie - na zimno pokrojony w plasterki. Na święta podaję z sosem żurawinowym.
-
Pasztet z fasoli z orzechami
autor: ~w.d.
dieta: wegańska
Dort.ds: "jest pycha zarówno na zimno jak i na ciepło "
-
Pasztet z marchewki
Pasztet ma słodkawy smak, choć smak można modyfikować za pomocą przypraw (np. ostrą papryką). Nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno.
-
Pozupny, warstwowy pasztet "bez strat"
Bolało mnie zawsze, że tyle jest buraków po robieniu barszczu, które nam nie szły, aż wymyśliłem takiego cudaka. Smakuje dobrze z chrzanem czy inną musztardą i ogórkiem kiszonym na razowczyku.
-
Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny)
Pyszny, a do tego jaki efektowny! :) Świetny sposób, żeby zużyć włoszczyznę po gotowaniu bulionu, nadmiarowe buraczki z barszczu i wiele innych resztek, zwł. warzyw i strączkowców :) Niech was nie zmyli długość przepisu - to przez te wszystkie kolory i przyprawy. Przepis jest bardzo łatwy :)
-
Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu
autor: ryfka
dieta: wegańska
Smaczna pieczeń na święta i nie tylko. Dobrze smakuje z chrzanem lub z musztardą.
-
Pasztet z grochu, pieczarek, ryżu i kaszy jaglanej
autor: ~w.d.
dieta: wegańska
Puszczyk: "Polecam - wilgotny i smakowity. :-)"
Dżo: "Pasztet jest wyśmienity, na dowód dodam, że przepis na niego po uprzedniej degustacji musiałam podać "jedzącym inaczej" u mnie w pracy, którym baaardzooo smakował :D"
Hatamiijoga: "Wyszedł znakomity! Zrobiłam go bardzo dużo i obdzieliłam połowę rodziny. Byli zachwyceni i proszą o jeszcze. Dzięki! :D"
|