...czyli wegańska czekolada dla leniwych ;) I dla tych, którzy pozyskują tłuszcz kokosowy z wiórków, a nie zawsze chce im się to robić ;) Pyszny smakołyk dla dzieci, łasuchów i jako dodatek do kawy czy herbaty na deser.
To najczystsza, najbardziej naturalna i najzdrowsza czekolada jaką możesz stworzyć we własnej kuchni. Dzieciaki zwariują na jej widok i będą Cię prosić o więcej! Bez glutenu, idealne dla diabetyków.
Wymyślony naprędce przepis na podstawie ogólnych wiadomości o "amerykańskich naleśnikach/pancakesach", dostosowany do własnych możliwości. Świetne z syropem truskawkowym czy miodem.
Pyszne, wilgotne, bardzo bogate w smaku z uroczą, różową masą na wierzchu :)
A do tego ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia, bo w końcu czekolada to samo zdrowie, ma tylko razową mąkę, a cukier jest brązowy, więc śmiało można sięgnąć po drugi kawałek :)
Pyszne razowe, cieniutkie pierogi z sycącym nadzieniem z zielonej soczewicy z dodatkiem sporej ilości rozmarynu i estragonu. Do tego cebulka i masło czosnkowo-pietruszkowe, więcej reklamy chyba nie trzeba? ;-)
Wspaniałe, wilgotne, przepyszne ciasto. Porządne, wartościowe w sensie odżywiania składniki. A co najlepsze piekielnie łatwe w wykonaniu! W mojej rodzinie i wśród znajomych robi furorę :)
Chleb, na który przepis podaję niżej to typowy razowiec, bez dodatku jasnej mąki. Jest ciemny, bogaty w smaku, ma wilgotny, zwarty miąższ. Nie ma z nim dużo roboty, więc poradzą sobie z nim także początkujący.
Niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu – musimy mieć tylko do dyspozycji pulpę z sokowirówki. W naszej wersji wykorzystaliśmy pozostałości po soku z marchwi, jabłka oraz imbiru, ale równie dobrze można wykorzystać pulpę z innych soków.