
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Leniwe pierogi z tofu (wegańska) A można to zastapic maka bezglutenowa np. ryzowa?? ~Monika 2013-11-15 11:25:22.915 ![]() Bardzo lubimy ten sos. Specjalnie dla niego i na bulion kupuję seler naciowy, za którym normalnie nie przepadamy. Dodaję też czasem por, fajnie się komponuje. Sos jest zdecydowanie lepszy po zmiksowaniu. W podstawowej formie dobry, ale mdły, dlatego pod koniec smażenia dodaję ziarna kuminu, kumin w proszku i masalę - w niedużych ilościach, a po dodaniu puszkowanych pomidorów wzbogacam smak odrobiną octu balsamicznego, sokiem z cytryny i cukrem - wszystko z umiarem. Dodatek orzechów włoskich - genialne. Lubimy też posypać parmezanem. Myślę, że pół godzinki na gazie spokojnie wystarczy, po 1,5 godziny chyba już niewiele wartości zostaje w takim sosie. ryfka 2013-11-14 21:31:51.018 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2013-11-14 17:34:42.5 ![]() Brak ogórków więc bez nich dobre. Nie przepadam za selerem naciowym, ale tu ten smak nie był taki mocny. Swoją drogą, ciekawe czy po tej obróbce jakieś właściwości selera zostały? A, do sosu dodałam jeszcze otrębów i posypałam wszystko zmielonym siemieniem lnianym. Ale zanim to zrobiłam to i tak zauważyłam, że jest stanowczo za mało przecieru (chyba, że ja dałam mniej, bo dałam na oko z przetworów). Ale ogólne wrażenie na plus, polecam, no i podoba mi się, że są użyte kasze. RudyRydz 2013-11-14 16:04:16.864 Wegańskie czekoladowe ciasto z burakiem (wegańska) jak można zastąpić syrop z agawy cukrem? czy ciasto nie stanie się wtedy zbyt gęste?? ~miz 2013-11-14 14:40:13.573 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana 2013-11-14 13:26:59.252 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mihrimah 2013-11-14 11:51:50.386 ![]() Czy autorka nie słyszała o szkodliwości aluminium? Polecam się zaznajomić gosiaprzemek 2013-11-14 11:42:53.676 ![]() świetny przepis! prosty i smaczny gosiaprzemek 2013-11-14 08:43:44.678 Hummus z pieczoną dynią (wegańska) Bardzo dobry hummus, Olexy - Hummmus musi być rzadki, taki jego urok. Cały czas mam wątpliwości co do tej sody. Rzeczywiście gotuje się 5x szybciej, ale legendy miejskie ;-) mówią o jej działaniu tucząco/nadymającym. ~Simon 2013-11-14 00:15:52.824 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie zjadłabym gdyby ktoś mnie poczęstował :-) jest niesamowita magdalupinska 2013-11-13 22:54:58.769 ![]() Czy może tutaj być dodana Planta? bonamartinka 2013-11-13 21:56:58.193 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Solshine 2013-11-13 20:45:37.641 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Robert jest po prostu zlosliwy, z gatunku tych co lubia kazdemu dogryzc. ~Ziuta 2013-11-13 20:28:36.333 Szpinak po arabsku (wegańska) Zdaje się, że za dużo soczewicy dodałam (tylko to miałam), bo zamiast szpinaku po arabsku mam soczewicę po arabsku ze szpinakiem! ;) Tak czy inaczej, smaczne! ~Coffee Cranks Coop 2013-11-13 19:42:24.208 ![]() Nie wiem, co jest grane, ale po ok. 3 dniach w lodówce mleko nie rozwarstwiło się :D martina 2013-11-13 17:35:59.579 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gzozia 2013-11-13 17:15:09.261 Fatayer (pieczone drożdżowe "pierogi" ze szpinakiem) (wegańska) Zrobiłam inny farsz i piekłam w formie "klasycznych" pierogów, ale ciasto wyszło IDEALNE! Polecam! nasse 2013-11-13 15:00:24.776 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-11-13 14:31:27.096 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mihrimah 2013-11-13 13:33:21.439 ![]() Pewnie! Można nawet bez formy - zrobić jeden duży "krążek", wyłożyć na papier do pieczenia tak, żeby złączenie ciasta wylądowało pod spodem. Zostawić do wyrośnięcia i upiec. Jak bochenek chleba ;) Tak też już robiliśmy. patrycccja 2013-11-13 13:33:01.873 Drożdżówka z rodzynkami i przekrętem (wegańska) a można upiec w jednej dużej formie? :) ~aliisanka 2013-11-12 20:42:24.937 Kaddu ka Halwa - halawa z dyni (wegańska) Dynie starłem na drobnej tarce, dodałem miodu z braku syropu słodowego. Odparowanie płynów zajęło z 2h a i tak o lepieniu kulek można było zapomnieć ;-) . Zapakowałem do foremek i po ostygnięciu do lodówki, tam stężało na tyle, aby wyjąć z foremek. Wyszło bardzo słodkie, ale jak na kilogram dobrej dyni (4pln)i pół litra mleka owsianego (4pln) i 150g nerkowców, to strasznie mało tego deserku :-)) ~Simon 2013-11-12 19:24:58.104 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana 2013-11-12 15:45:11.885 ![]() O rany, ciekawe, czy z maki bezglutenowej uda się to ciasto...Wygląda tak kusząco :) Dana 2013-11-12 15:40:22.147 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |