7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131    


Leniwe pierogi z tofu (wegańska)
A można to zastapic maka bezglutenowa np. ryzowa??
~Monika 2013-11-15 11:25:22.915

Sos do makaronu z selera naciowego, marchwi i pomidorów (wegańska)
Bardzo lubimy ten sos. Specjalnie dla niego i na bulion kupuję seler naciowy, za którym normalnie nie przepadamy. Dodaję też czasem por, fajnie się komponuje.
Sos jest zdecydowanie lepszy po zmiksowaniu. W podstawowej formie dobry, ale mdły, dlatego pod koniec smażenia dodaję ziarna kuminu, kumin w proszku i masalę - w niedużych ilościach, a po dodaniu puszkowanych pomidorów wzbogacam smak odrobiną octu balsamicznego, sokiem z cytryny i cukrem - wszystko z umiarem. Dodatek orzechów włoskich - genialne. Lubimy też posypać parmezanem.
Myślę, że pół godzinki na gazie spokojnie wystarczy, po 1,5 godziny chyba już niewiele wartości zostaje w takim sosie.
ryfka 2013-11-14 21:31:51.018

Pasta z soczewicy i pieczarek (wegańska)
Wygląda średnio, bo ma bury kolor, ale jest pycha :) Bardzo zacna pasta. Nie dodałam ziół, bo nie miałam ochoty, a oprócz tego zmieniłam dość znacząco sposób przygotowania ;) Soczewicy nie namaczałam, tylko od razu ugotowałam z dodatkiem soli, soku z cytryny oraz czosnku wg. mojego ulubionego przepisu: puszka.pl/przepis/3059-soczewica-jak_gotowac_.html (wrzuciłam 6 ząbków - ładnie mięknie podczas gotowania i traci ostrość). Pieczarki udusiłam z cebulką BEZ przykrycia, dzięki czemu szybko odparowały i nie trzeba było odlewać soku, a razem z nim części smaku. Wszystko zblendowałam, przyprawiłam i nic już NIE zapiekałam, bo po co :) Całość znacznie więc się uprościła i było gotowe dużo szybciej :)
patrycccja 2013-11-14 17:34:42.5

Spaghetti bolognese z kaszą i kiszonym ogórkiem (wegańska)
Brak ogórków więc bez nich dobre. Nie przepadam za selerem naciowym, ale tu ten smak nie był taki mocny. Swoją drogą, ciekawe czy po tej obróbce jakieś właściwości selera zostały? A, do sosu dodałam jeszcze otrębów i posypałam wszystko zmielonym siemieniem lnianym. Ale zanim to zrobiłam to i tak zauważyłam, że jest stanowczo za mało przecieru (chyba, że ja dałam mniej, bo dałam na oko z przetworów). Ale ogólne wrażenie na plus, polecam, no i podoba mi się, że są użyte kasze.
RudyRydz 2013-11-14 16:04:16.864

Wegańskie czekoladowe ciasto z burakiem (wegańska)
jak można zastąpić syrop z agawy cukrem? czy ciasto nie stanie się wtedy zbyt gęste??
~miz 2013-11-14 14:40:13.573

Drożdżówka z rodzynkami i przekrętem (wegańska)
Znakomity smak. Polecam :)

Dana 2013-11-14 13:26:59.252

Grzyby w pomidorach (wegańska)
Dobre.
Mihrimah 2013-11-14 11:51:50.386

Jajka wegańskie (wegańska)
Czy autorka nie słyszała o szkodliwości aluminium? Polecam się zaznajomić
gosiaprzemek 2013-11-14 11:42:53.676

Smażone tofu czosnkowe (wegańska)
świetny przepis! prosty i smaczny
gosiaprzemek 2013-11-14 08:43:44.678

Hummus z pieczoną dynią (wegańska)
Bardzo dobry hummus, Olexy - Hummmus musi być rzadki, taki jego urok. Cały czas mam wątpliwości co do tej sody. Rzeczywiście gotuje się 5x szybciej, ale legendy miejskie ;-) mówią o jej działaniu tucząco/nadymającym.
~Simon 2013-11-14 00:15:52.824

Pasta pseudo - makrelowa (wegańska)
nigdy nie jadłam nic bardziej mylącego od tej pasty
nie zjadłabym gdyby ktoś mnie poczęstował :-)

jest niesamowita
magdalupinska 2013-11-13 22:54:58.769

Krem waniliowy do tortów (na margarynie i mleku sojowym) (wegańska)
Czy może tutaj być dodana Planta?
bonamartinka 2013-11-13 21:56:58.193

Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska)
Hm.. zapach bardzo nieciekawy, ale smak może intrygować :) Smakuje mi z natką pietruszki.
Solshine 2013-11-13 20:45:37.641

Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Robert jest po prostu zlosliwy, z gatunku tych co lubia kazdemu dogryzc.
~Ziuta 2013-11-13 20:28:36.333

Szpinak po arabsku (wegańska)
Zdaje się, że za dużo soczewicy dodałam (tylko to miałam), bo zamiast szpinaku po arabsku mam soczewicę po arabsku ze szpinakiem! ;) Tak czy inaczej, smaczne!
~Coffee Cranks Coop 2013-11-13 19:42:24.208

Mleko ryżowe naturalne/czekoladowe (wegańska)
Nie wiem, co jest grane, ale po ok. 3 dniach w lodówce mleko nie rozwarstwiło się :D
martina 2013-11-13 17:35:59.579

Szybkie burgery (kotlety) z czerwonej fasoli ze szczypiorkiem (wegańska)
konsystencja nie wszystkim będzie odpowiadać, ale kotleciki są bardzo szybkie w wykonaniu i chrrupiące
gzozia 2013-11-13 17:15:09.261

Fatayer (pieczone drożdżowe "pierogi" ze szpinakiem) (wegańska)
Zrobiłam inny farsz i piekłam w formie "klasycznych" pierogów, ale ciasto wyszło IDEALNE! Polecam!
nasse 2013-11-13 15:00:24.776

Mleko sojowe (wegańska)
hmm mam trochę mieszane uczucia co do tego mleka. generalnie wychodzi całkiem dobre - lepsze niż ze standardowego przepisu na sojowe, ale gorsze niż sklepowe. przede wszystkim nie nadaje się do kawy, mimo że było gorące i przefiltrowane dwa razy przez gazę, to i tak się zważyło. do kaszki, owsianki czy placków pewnie będzie dobre, ale chyba za bardzo lubię kawę z mlekiem, żeby porywać się ponownie na produkcję :). aha, koszt 1,5 litra to 2,50 zł (przy 10 zł za 1 kg soi).
majczi 2013-11-13 14:31:27.096

Kasza jaglana z brokułem (wegańska)
Kasza bardzo smaczna, dzięki za przepis. Na zdjęciu z łyżką sosu wegańskiego czosnkowego na bazie słonecznika.
Mihrimah 2013-11-13 13:33:21.439

Drożdżówka z rodzynkami i przekrętem (wegańska)
Pewnie! Można nawet bez formy - zrobić jeden duży "krążek", wyłożyć na papier do pieczenia tak, żeby złączenie ciasta wylądowało pod spodem. Zostawić do wyrośnięcia i upiec. Jak bochenek chleba ;) Tak też już robiliśmy.
patrycccja 2013-11-13 13:33:01.873

Drożdżówka z rodzynkami i przekrętem (wegańska)
a można upiec w jednej dużej formie? :)
~aliisanka 2013-11-12 20:42:24.937

Kaddu ka Halwa - halawa z dyni (wegańska)
Dynie starłem na drobnej tarce, dodałem miodu z braku syropu słodowego. Odparowanie płynów zajęło z 2h a i tak o lepieniu kulek można było zapomnieć ;-) . Zapakowałem do foremek i po ostygnięciu do lodówki, tam stężało na tyle, aby wyjąć z foremek. Wyszło bardzo słodkie, ale jak na kilogram dobrej dyni (4pln)i pół litra mleka owsianego (4pln) i 150g nerkowców, to strasznie mało tego deserku :-))
~Simon 2013-11-12 19:24:58.104

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Potrawa weszła na stale do mojego jadłospisu. Gulasz rzeczywiście fantastyczny. Wciąż mam na niego chęć, a gotowałam go dość często.
Dana 2013-11-12 15:45:11.885

Paj bananowo-makowy (wegańska)
O rany, ciekawe, czy z maki bezglutenowej uda się to ciasto...Wygląda tak kusząco :)
Dana 2013-11-12 15:40:22.147

   121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas