7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145    


Dwukolorowa zupa krem z cukinii (wegańska)
o ranyści, wygląda bosko! jestem bardzo ciekawa, jak smakuje (ze względu na delikatny smak cukinii, która w moim odczuciu często przejmuje smaki innych dodatków)
Muzo Natchniuzo 2013-09-25 21:52:01.0

"Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywami (wegańska)
bardzo dobre
pixi 2013-09-25 21:25:47.316

Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej) (wegańska)
Dodałam tylko trochę chili, bo nie lubię ostrych potraw. Całość wyszła łagodna i zdecydowanie mniej aromatyczna niż się spodziewałam. Dobre, ale bez rewelacji. Przydałoby się lepiej doprawić, może wprowadzić lekko kwaskowy smak. W wersji z curry, tak jak sugeruje wcześniejszy komentarz, powinno być bardzo smaczne :) Myślę że cebula też dobrze by uzupełniała sos. Zdecydowanie zmniejszyłabym ilość groszku, co najmniej o połowę. To samo sól - 1 płaska łyżka to max. W wersji z fasolką szparagową dużym błędem będzie dodanie jej pod koniec, tak jak mówi przepis... przecież będzie twarda, nie zdąży się ugotować.
patrycccja 2013-09-25 16:34:24.506

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Dokładnie, maggi można zupełnie pominąć lub dodać po prostu więcej sosu sojowego.
mniumniu 2013-09-25 13:22:47.357

Falaffel, czyli felafel (wegańska)
ja robię z grochu bo to tańsze. co z tego, że nie oryginalne... w smaku naprawdę nie ma wielkiej różnicy ;) można powiedzieć że to wersja lokalna ;)
oczywiście grochu nie gotuję tylko robię z surowego, namoczonego
~znikam 2013-09-25 00:23:07.816

Kofta indyjska z kapusty (wegańska)
Rewelacja!
Pierwszy raz jadłam koftę w Warszawskim Vege Mieście i ten niepozorny kotlecik zdobył moje serce od pierwszego ugryzienia. :)
Długo szukałam przepisu, aż w koncu trafiłam na ten. W życiu nie powiedziałabym, że tamta kofta była z kapusty... No ale okazalo się, że kotleciki smakują identycznie jak te, które jadlam za pierwszym razem. :) Do kapusty dodałam jeszcze marchewkę i wyszły super-hiper-mega dobre. Zastanawiam się, czy nie wyprzedzily falafla w moim osobistym rankingu najsmaczniejszych kotletów. :D
Olexy 2013-09-24 23:26:05.967

Witariańskie brownie (wegańska & RAW)
A jednak nawet zwykłe są przetwarzane termicznie (byłam przekonana, że skoro są najtwardsze, to są surowe). Czyli surowe są jedynie samodzielnie wykonane w płatkownicy (bywa dodatkową funkcją w młynkach do mielenia mąki). Zwykłe są jedynie najmniej przetwarzane, górskie trochę bardziej, a błyskawiczne oczywiście najwięcej.
Myślałam, że skoro można sobie zrobić płatki owsiane/jęczmienne/ryżowe/jakiekolwiek w domu, to te sklepowe zwykłe też są surowe...
Luna7 2013-09-24 20:58:06.994

Witariańskie brownie (wegańska & RAW)
Ojej, a gdzie takie można dostać?
Z góry dziękuję za info :)
~K. 2013-09-24 19:57:49.099

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Zamiast maggi można dodać więcej sosu sojowego ciemnego i łyżeczkę puszka.pl/przepis/7962-domowe_platki_drozdzowe.html
martina 2013-09-24 19:25:45.448

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
A ja myślę, że spokojnie można uniknąć używania maggi, a tym bardziej jeśli to produkt od Nestle. ;) Ta korporacja robi tyle zła, w końcu testuje na zwierzętach. Skoro już robimy burgery wolne od okrucieństwa, to może warto także zadbać o produkty, których używamy. Wiem, że nie jest to do końca miejsca na takie komentarze, ale nie mogłam się powstrzymać, wybaczcie. :)
Avka 2013-09-24 19:06:48.224

Witariańskie brownie (wegańska & RAW)
Wydaje mi się, że takie zwykłe ze spłaszczonych ziaren owsa są jak najbardziej surowe, ale błyskawiczne były już wcześniej podgrzane, więc odpadają.
Luna7 2013-09-24 18:29:02.766

Witariańskie brownie (wegańska & RAW)
Myślałam, że płatki owsiane nie są raw, mylę się? :)
~K. 2013-09-24 17:27:19.74

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Spis produktów od Nestle, z zaznaczonymi produktami wegańskimi:
ernaehrungsstudio.nestle.de/NR/rdonlyres/EFDCB4B6-346F-4B90-B835-602DA879B028/0/Nestle_Allergen_und_Produktinfos_280108.pdf
mniumniu 2013-09-24 13:30:06.456

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Kopiuje odpowiedź od Nestle w tej sprawie:
"Hi Maggie,
Thank you for contacting our office regarding MAGGI Seasoning 200ml.
We can confirm that this product is suitable for someone on a vegan diet.
For more information on our products, promotions, nutrition, health and wellness, we invite you to visit our website www.nestle.com.au
Should you have any further queries, please do not hesitate to contact us again.
Sincerely,
Hannah Orlik
FOOD ADVISER"
mniumniu 2013-09-24 13:21:09.92

Banalnie prosta zupa z dyni (wegańska)
bardzo aromatyczna, idealna na chłodne deszczowe dni...
(ja nie dodawałam koncentratu) Pozdrawiam
~Kate 2013-09-24 13:02:03.415

Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Dzięki:) ja mam blender nieco słabszy i chyba z innymi ostrzami, pewnie stąd wynika różnica. jeszcze dopytam. jednorazowo ile mielimy orzechów? 0,5 pojemnika czy więcej?
~montreal 2013-09-24 12:06:34.338

Sałatka z puszek (z kukurydzy, groszku i fasolki) z dodatkami do wyboru (wegańska)
polecam zrobić taką z dwóch puszek fasoli, jedna biała, druga czerwona do tego groszek, kukurydza i sparzona papryka pokrojona w kostkę. Do tego dodajemy własnej roboty sos sałatkowy z dużą ilością koperku i natki pietruszki i sałatka gotowa. Pycha!
~mary 2013-09-24 11:58:47.034

Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zup (wegańska)
Edit, zalewam wodą w temp. pokojowej, bo z filtra (Warszawa....). Nie ma potrzeby gorącą. Warzywa, tak jak napisałam, należy "pokroić w zależności od zastosowania" :) Więc albo zostawiam w całości albo kroję na pół (jeśli potrzebuję tylko czystego bulionu) albo siekam na plasterki, jeśli mają zostać w zupie. Wrzucam do gara i przesmażam. Generalnie robię jak mi pasuje i mam ochotę :)
patrycccja 2013-09-24 10:40:58.882

Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zup (wegańska)
Czy zalewasz warzywa po podsmażeniu gorąca wodą czy zimną? I czy podsmażasz całe warzywa?
~edit 2013-09-24 08:18:34.242

Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
smaka robicie ;-) trzeba jutro do sklepu po orzechy jechac i bede probowac moja sokowyciskarka Green Power KPE 1304, bo blender rdza zjada od srodka i nie do uzytku. Zobacze jak sobie z maslem orzechowym poradzi ;-D
tubbsik 2013-09-23 23:28:08.577

Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Co???? Montreal, ja mam właśnie blender Braun Multiquick o mocy 900W. Nim mielę i zdecydowanie da się, tylko zajmuje to odpowiednio długo, 4 razy po 5 min. :) No i dlatego masło orzechowe robię raczej rzadko ;D W Vitamixie czy innym kombajnie mocarnym to pewnie są 3 sekundy i gotowe ;D Siemię mieliłam zawsze w młynku do kawy, bo też nigdy nie potrzebowałam dużych ilości. Może w blenderze jest problem bo to małe, śliskie nasionka? Ale orzechy naprawdę daje radę zblendować :)
patrycccja 2013-09-23 22:20:16.636

Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
mogę zapytać jakiej firmy modelu blendera używasz? ja mam brauna i nie mieli nawet siemienia :(
~montreal 2013-09-23 21:46:49.851

Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Pewnie że ze skórką! :D Nie przyszłoby mi do głowy, żeby do masła orzechowego jakiekolwiek orzechy obierać :)
patrycccja 2013-09-23 19:33:49.137

Majonez fasolowy (wegańska)
Ile czasu można taki majonez w lodówce przechowywać?
~Ola 2013-09-23 18:56:12.491

Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska)
Pmiszcz ile dałeś tych kotletów sojowych?
lagatta 2013-09-23 18:51:15.669

   135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas