7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154    


Zimowo-wiosenne "guacamole" - z ogórkiem i koperkiem (wegańska & RAW)
Co prawda bliżej teraz do jesieni niż wiosny, ale co to tam. Przepyszne smarowidło na kanapki. Tak sobie myślę, że do naleśników też by pasowało. Dzisiaj rano wkroiłam dymkę (całą z cebulką) i mnóstwo koperku.
Staram się jeść jak najbardziej "lokalnie", ale awokado uwielbiam tak bardzo, że robię dla niego wyjątek.
~Marta 2013-08-29 12:49:57.34

Najzdrowszy chleb bananowy (wegańska)
Jakoś nie wydaje mi się, żeby taki gniot-zakalec jak na zdjęciu był zdrowy. Zamula to tylko żołądek.
~Marta 2013-08-29 12:40:20.635

Lepsze niż belgijskie czekoladki, wypełnione malinowym kremem (wegańska & RAW)
i skąd wziąć masło kakaowe?
~Marta 2013-08-29 12:17:52.649

Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska)
ile mniej więcej waży mała dynia albo 1/2 dużej?
~pytanie 2013-08-29 12:06:22.043

Dosa (wegańska)
czy z zieloną soczewicą też się może udać?
orzechova 2013-08-29 11:54:05.758

Wegańskie naleśniki na mleku kokosowym (wegańska)
No i klasyka Puszki: puszka.pl/przepis/4233-nalesniki_w_10_minut.html - wszystko podane jak na dłoni.
patrycccja 2013-08-29 11:13:26.392

Wegańskie naleśniki na mleku kokosowym (wegańska)
Ale mnie rozbawiło to oko ;-) Proszę, precyzyjne proporcje: puszka.pl/przepis/7869-nalesniki_owsiano-jaglane_z_dziurami_odlot_precyzyjne_proporcje.html
i puszka.pl/przepis/7871-nalesniki_owsiano-ryzowe_z_dziurami_odlot_precyzyjne_proporcje.html
martina 2013-08-28 23:49:52.511

Wegańskie naleśniki na mleku kokosowym (wegańska)
a mi się marzy przepis na naleśniki z dokładnym podaniem ilości składników, a nie "na oko". "na oko" to chłop w szpitalu umarł, jak mawia mój dziadek
~buuuuuuu 2013-08-28 22:40:44.888

Papryka "sanatoryjna" (wegańska)
Znam ten przepis z forum CinCin. Moja mama robi taką paprykę od lat. Bardzo polecam, jest pyszna i nie taka rozciapana jak w niektórych przepisach.
~Marta 2013-08-28 20:21:03.195

Tofucznica - tofu a'la jajecznica ze szpinakiem (wegańska)
Ulubione śniadanie mojego mięsożernego chłopaka. Tylko musi być dużo curry. Najlepiej nie w proszku ale jako tajska pasta (zielona). Teraz robimy oczywiście ze świeżym szpinakiem w trochę innej kolejności - cebula najpierw, potem szpinak i jak trochę "zwiędnie" na patelni to pokruszone tofu. Zdrowe, szybkie, pyszne. I pomyśleć, że mój chłopak woli tę tofucznicę od jajecznicy z kiełbasą robionej przez jego mamę :)))))) Vegan rules!
~Marta 2013-08-28 20:17:24.881

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
NOrmalnie superek jedzoneczko wypasione w kosmosik pozdrawiam Ania:*
~Ania Wróbel StCe 2013-08-28 19:03:33.685

Makaron ryżowy ze szpinakiem i smażonym tofu (wegańska)
Zaskakujące jak można wyczarować tak dobre danie w tak krótkim czasie!
~Olkita 2013-08-28 18:55:32.609

Smalec wegetariański (wegańska)
Zrobiłam wczoraj smalec z tego przepisu i jestem w szoku!! Tzn ja osobiście strasznie nie lubię smalcu, ale za moją mamą strasznie ostatnio chodził smalec. Oczywiście na początku nie chciała uwierzyć, że da się taki zrobić w wersji wege. Ale jak go spróbowała - jej mina bezcenna :) naprawdę bardzo smaczny i "pachnie" i smakuje jak prawdziwy.
ryzio 2013-08-28 18:41:05.972

Racuchy mega bananowe - precyzyjne proporcje (wegańska)
Pyszne, właśnie skonczylismy jeść racuszki:) Pycha z borowkami na wierzchu i syropem klonowym...
KuchennePasje 2013-08-28 16:19:06.064

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
Niestety mi nie wyszło
~Karol 2013-08-28 13:32:36.819

Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
miałam kilka podejść do pierogów - nie warto wspominać ;)
ale trafiłam na ten przepis i postanowiłam spróbować. wykorzystałam tylko przepis na ciasto, farsz zrobiłam wegański (soczewica z marchewką i cebulą). wypróbowałam dwa razy - raz gotowałam, raz piekłam. udały się. jestem w szoku :)
Glo 2013-08-28 12:52:57.357

Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska)
robiłam ze śliwkami i z borówkami - już wielokrotnie. podobnie jak ktoś wcześniej daję wodę gazowaną zamiast napoju. mieszam mąkę pszenną z orkiszową albo z amarantusa (2,5 szklanki mąki pszennej, jedna szklanka innej). tylko raz mi nie wyszło - kiedy pochrzaniłam coś z czasem i za wcześnie wyłączyłam piekarnik. Piekłam w tortownicy - wtedy wyszło dość wysokie i puchate; i w sporej prostokątnej blaszce - wtedy wychodzi placek. Bardzo je polubiłam, bo jest łatwe, nie za słodkie, szybko się robi i składniki mam w domu zawsze.
Glo 2013-08-28 11:47:32.747

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
W końcu się zebrałam i zrobiłam te ogóry, pierwsze w życiu! Nie mogę się doczekać aż otworzę pierwszy słoik (:
Malwua 2013-08-27 21:00:39.256

Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska)
oo, z cząbrem jeszcze nie próbowałam. Cieszę się, że smakuje!
readeat 2013-08-27 18:08:50.928

Puszyste ciasto z owocami (np. ze śliwkami) (wegańska)
Świetne! Robiłam z 3/4 porcji w tortownicy o średnicy 26 cm i wyszło o idealnej wysokości. :) Użyłam malin i borówek, bardzo fajnie wygląda.
Avka 2013-08-27 18:02:48.87

Racuchy mega bananowe - precyzyjne proporcje (wegańska)
Są dojrzałe banany, jest mleko, mąka, drożdże i sól, również domowy ekstrakt waniliowy:) Czy jutro śniadanko! Fajny przepis, dziękuję.
KuchennePasje 2013-08-27 16:27:24.505

Keczup z cukinii (wegańska)
bo cukinie oczyszcza sie z pestek jesli jest duuuza, wtedy ma takie twarde pestki jak dynia
efedrina 2013-08-27 12:31:57.156

Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
Hm, teoretycznie zrobiłaś dobrze, ale coś nie do końca wyszło dobrze. Ciasto powinno być zwarte na tyle, żeby dało się je skleić (niekoniecznie w jedną wielką kulę), rozwałkować, a także wylepić nim formę po prostu ugniatając je dłońmi/pięściami. Jest nieco lepkie - na tyle, że trzeba je podsypywać mąką i natrzeć nią wałek, żeby się dało rozwałkować. Generalnie kruche ciasto powinno się szybko wymieszać i nie wyrabiać - wyrabia się ciasto drożdżowe, bo tam chcemy, żeby związał się gluten. Przy długim wyrabianiu ciasto robi się właśnie bardziej lepkie i ciągnące.
patrycccja 2013-08-27 12:07:39.643

Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
A jeszcze jedno pytanie mam...jaka ma być konsystencja tego ciasta? Bo zrobiłam z połowy więcej składników (każdy składnik + 50% jego masy) i ciasto wyszło takie...rzadko-lepkie.
Cimeriesi 2013-08-26 20:45:05.034

Idealny dżem malinowy (wegańska)
dokładnie poc o zelfix . pasteryzacja załatwia sprawe
~Axx22 2013-08-26 19:17:26.79

   144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas