7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173    


Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
boskie! tak jak nie lubiłam tofu (i wmuszałam w siebie jako białko potrzebne dla weganki) tak teraz stałó sie to mim no 1. Zrobiłam dośc gęste, z dużą ilością orzechów i dodałam do różnych warzyw przysmażonych na patelni. PYCHOTA!
~karma 2013-06-30 17:43:21.234

Czekoladowe babeczki z truskawkami i migdałową posypką. (lakto-wege)
Słodziku nie wolno piec, zresztą i tak straci słodkość w wysokiej temperaturze.
martina 2013-06-30 15:43:45.151

Rolada szpinakowa z brokułami (wegańska)
Wydaje mi się, że to z Biedronki jest wegańskie, ale mogę się mylić :-)
~Justyna 2013-06-30 11:55:45.431

Wuzetka (wegańska)
Nie poddam się na pewno, będę próbowała, bo smakowo wyszło cudowne.
Przepisy Twoje są fantastyczne.
Odkryłam Twój blog: weg-anka.blogspot.com i...
się zachwyciłam.
Pozdrawiam serdecznie!
~aśta 2013-06-30 11:35:38.101

Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Pollimer, brzmi pysznie! Jak robisz krem jaglano-kokosowy? Podrzuciłabyś przepis albo zapuszkowała, jeśli go tu jeszcze nie ma?
~Kora 2013-06-30 09:49:00.657

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Natalia, skąd przypuszczenie że straci swój kolor? Ten dżem tak nie robi. Być może chodzi ci o inny przepis - puszka.pl/przepis/6265-ekspresowy_dzem_truskawkowy_z_wyraznymi_kawalkami_owocow.html Nie wiem dlaczego, ale ten krótko duszony tak ma - blednie i traci aromat po kilku miesiącach...
patrycccja 2013-06-30 09:37:18.691

Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska)
Olanka, tak, to są zdjęcia TEGO dżemu :D Kolor może mieć trochę inny w zależności od truskawek, w szczególności stopnia ich dojrzałości, a także czas duszenia. Im dłużej duszone, tym mogą być ciemniejsze. A jak przypalisz to w ogóle ;D
patrycccja 2013-06-30 09:35:14.458

Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska)
Sowa90, sos, który zrobiłam do sajgonek, podlinkowałam w składnikach :)
puszka.pl/przepis/7201-sos_do_sajgonek_na_bazie_octu_ryzowego.html
Te podane przez Nasse i Efedrinę też zachęcające :)
patrycccja 2013-06-30 09:17:05.955

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska)
Nurkan, czy na pewno użyłaś jasnego miso? Czym jaśniejsze tym delikatniejsze w smaku.
patrycccja 2013-06-30 08:57:41.735

Wuzetka (wegańska)
Dziwne... wszystko zrobiłaś poprawnie, nie wiem dlaczego tak się stało. Sporo może urosnąć, nawet dwukrotnie. Może forma była ciut za duża i przez objętość był płaski? Moja blaszka była mała, miała chyba 22 cm, więc ciasto było wyższe.
Ale trudno, mnie też niejedno ciasto nie wyszło :)
Powodzenia i nie poddawaj się ;)
Nula 2013-06-29 20:53:03.398

Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska)
Bardzo się cieszę! :D
Nula 2013-06-29 17:53:05.022

Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska)
Dobrze, będę pamiętać.
moni 2013-06-29 17:01:13.751

Bruschetta al pomodoro (Bruschetta z pomidorami) (wegańska)
Wczoraj mój mąż zrobił mi takie na kolację. Pomidory były zmiksowane na papkę, a na górze parmezan. Pycha!
ryfka 2013-06-29 11:48:41.628

Domowy budyń marchewkowo-pomarańczowy (wegańska)
Cimeriesi - PRAWIE to samo. Mąka ziemniaczana to prawie sama skrobia, ale zawiera też "zanieczyszczenia" - białko, trochę tłuszczu i inne śladowe. W większości zastosowań wszystko jedno czego użyjesz, więc większość osób sądzi, że to to samo. Jednak przy gładkich konsystencjach (np. budyń, kisiel, sosy zagęszczane skrobią) w przypadku mąki ziemniaczanej da się wyczuć lekko pudrową konsystencję.
patrycccja 2013-06-29 10:03:51.649

Szyszki lub jeżyki z masłem orzechowym (vegan, bezglutenowe) (wegańska)
W mikrofali? Cóż, pewnie są tacy, którzy przygotowują w taki sposób jedzenie dla dzieci. Tylko raczej nie można go nazwać "zdrowym" .
~draba 2013-06-29 09:11:24.708

VanilaLoco z truskawkami (ciasto bez pieczenia) (wegańska)
pyszne i szybkie ciasto w sam raz na upały! moja sześciolatka zachwycona, mimo, że słodyczy praktycznie nie jada! :) już wiem, co zrobię w formie tortu na jej urodziny w sierpniu :)
~livia 2013-06-29 08:44:05.635

Mrożenie rabarbaru + kompocik gratis ;) (wegańska)
Dziekuje,nie przypuszczalam,ze rabarber mozna mrozic.Jutro kupuje i mroze.Uwielbiam ciasta z rabarberem.
~Irys 2013-06-28 22:04:31.014

Domowy budyń marchewkowo-pomarańczowy (wegańska)
A czym się różni mąka ziemniaczana od skrobi ziemniaczanej? Zawsze się nad tym zastanawiałam, bo wszędzie jest napisane, że to 2 takie same produkty.
Cimeriesi 2013-06-28 20:29:11.085

Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege)
gupia salatka. sama zielenina. zrobilam dla gosci i nie smakowalo im byli bardzo niezadowoleni. polecam za to salatke jarzynowom polska smaczna i zdrowa ;d
~smierdzonca 2013-06-28 18:40:49.513

Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkami / jagodami / innymi owocami (wegańska)
W wykonaniu chojnaca są przepyszne... Ja to mam szczęście! Zjadłam!!! Kilka!!!!
Dana 2013-06-28 17:51:18.274

Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska)
SUPER SOS ! już nigdy nie tkne tych sosów z opakowań ! Dziękuję za przepis ! :) Pozdrawiam !
~ktosiek 2013-06-28 15:19:32.455

Cytrynowy sernik na zimno (Lemon jelly cheesecake) (lakto-wege)
Szczerze.. nie mam pojęcia. Nigdy nie używałam agaru. Więc to jest chyba pytanie do bardziej doświadczonych :)
ryfka 2013-06-28 11:54:32.524

Wegańskie tosty francuskie (wegańska)
Absolutnie genialne! Zrobiłam na podsuszonym razowcu, zamiast soli i pieprzu dodałam płatki drożdżowe, smażyłam na teflonie posmarowanym olejem. Zjadłam z harissą i surowymi warzywami.
nasse 2013-06-28 11:05:53.476

Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska)
@martina, ja w sklepie ze zdrową żywnością płacę ok. 10 zł za 400 g, które według opakowania starcza na 4 litry (nigdy nie liczyłam, po prostu dosypuję łyżeczką, ale używam jako wersji wyjazdowej lub awaryjnej, bo nie lubię specjalnie jego matowego posmaku). Do wykonania domowego tofu używam soli gorzkiej i jest naprawdę fenomenalna - udawało się zarówno na domowym, jak i na kartonowym.
nasse 2013-06-28 08:14:49.266

Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska)
@Kacowski: z mleka w proszku nie wyjdzie. Taniej? w sklepie ze zdrową żywnością za 400g płaci się jakieś 16zł..., można oczywiście na allegro zamówić, ale dojdzie przesyłka, no i te dodatki maskujące smak, cała masa chemii :D W kartonie ok. 10zł za litr, drogo. Biedronkowe to zaś sam cukier i "dodatki" :D Jak potrzebuje do czegoś mleka to robię kokosowe z wiórków lub owsiane, wychodzą smaczne, tanie i można zrobić w domu. Co do tofu, to spróbuj zrobić ( z soi oczywiście, żaden "gotowiec" tu nie pomoże). Kiedyś zważyło mi się mleko makowe, mak jest bogaty w wapń. Może coó by z tego było :D, muszę kiedyś podjąć próbę.
martina 2013-06-28 00:55:16.347

   163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas