
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Ooo no proszę, dobrze wiedzieć :) Dziękuję za uświadomienie! :D Cimeriesi 2013-07-01 11:40:59.867 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Zrobiłem dosłownie to samo z Ryżem prze pyszne ! ~Pawluszka 2013-07-01 10:30:36.125 ![]() Szyszki wyszły bardzo dobre, tylko nad stroną wizualną, czyli lepkością, trzeba jeszcze popracować :) Jak widać na zdjęciu - nie jest źle, ale całość się nie lepiła, musiałam je zlepiać "na siłę". Poza tym jak wygooglałam obrazki dla "szyszki ryż", to jednak trochę inaczej wyglądają... Ziarenka ryżu są oblepione masą, dzięki której się do siebie lepią. U mnie są wciśnięte w masę czekoladową. Więc mogłoby być lepiej :) Już wiem że masło orzechowe lepiej rozpuszczać razem z czekoladą - pierwsza partia, zanim trafiła do ryżu, przestała być płynna... Co jeszcze powinnam zmienić? Czy powodem mogła być za mała ilość cukru - 2 łyżki zamiast 1/3 szkl.? Kto może niech pomoże! ;) patrycccja 2013-06-30 20:23:01.412 ![]() Z uwzględnieniem polewy rabarbarowej raw to to nie jest... ale bez - owszem ;) Luna7 2013-06-30 19:42:51.411 Orzechowa pasta z tofu (wegańska) boskie! tak jak nie lubiłam tofu (i wmuszałam w siebie jako białko potrzebne dla weganki) tak teraz stałó sie to mim no 1. Zrobiłam dośc gęste, z dużą ilością orzechów i dodałam do różnych warzyw przysmażonych na patelni. PYCHOTA! ~karma 2013-06-30 17:43:21.234 ![]() Słodziku nie wolno piec, zresztą i tak straci słodkość w wysokiej temperaturze. martina 2013-06-30 15:43:45.151 Rolada szpinakowa z brokułami (wegańska) Wydaje mi się, że to z Biedronki jest wegańskie, ale mogę się mylić :-) ~Justyna 2013-06-30 11:55:45.431 Wuzetka (wegańska) Nie poddam się na pewno, będę próbowała, bo smakowo wyszło cudowne. Przepisy Twoje są fantastyczne. Odkryłam Twój blog: weg-anka.blogspot.com i... się zachwyciłam. Pozdrawiam serdecznie! ~aśta 2013-06-30 11:35:38.101 Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska) Pollimer, brzmi pysznie! Jak robisz krem jaglano-kokosowy? Podrzuciłabyś przepis albo zapuszkowała, jeśli go tu jeszcze nie ma? ~Kora 2013-06-30 09:49:00.657 ![]() Natalia, skąd przypuszczenie że straci swój kolor? Ten dżem tak nie robi. Być może chodzi ci o inny przepis - puszka.pl/przepis/6265-ekspresowy_dzem_truskawkowy_z_wyraznymi_kawalkami_owocow.html Nie wiem dlaczego, ale ten krótko duszony tak ma - blednie i traci aromat po kilku miesiącach... patrycccja 2013-06-30 09:37:18.691 ![]() Olanka, tak, to są zdjęcia TEGO dżemu :D Kolor może mieć trochę inny w zależności od truskawek, w szczególności stopnia ich dojrzałości, a także czas duszenia. Im dłużej duszone, tym mogą być ciemniejsze. A jak przypalisz to w ogóle ;D patrycccja 2013-06-30 09:35:14.458 ![]() Sowa90, sos, który zrobiłam do sajgonek, podlinkowałam w składnikach :) puszka.pl/przepis/7201-sos_do_sajgonek_na_bazie_octu_ryzowego.html Te podane przez Nasse i Efedrinę też zachęcające :) patrycccja 2013-06-30 09:17:05.955 ![]() Nurkan, czy na pewno użyłaś jasnego miso? Czym jaśniejsze tym delikatniejsze w smaku. patrycccja 2013-06-30 08:57:41.735 ![]() Dziwne... wszystko zrobiłaś poprawnie, nie wiem dlaczego tak się stało. Sporo może urosnąć, nawet dwukrotnie. Może forma była ciut za duża i przez objętość był płaski? Moja blaszka była mała, miała chyba 22 cm, więc ciasto było wyższe. Ale trudno, mnie też niejedno ciasto nie wyszło :) Powodzenia i nie poddawaj się ;) Nula 2013-06-29 20:53:03.398 ![]() Bardzo się cieszę! :D Nula 2013-06-29 17:53:05.022 ![]() Dobrze, będę pamiętać. moni 2013-06-29 17:01:13.751 ![]() Wczoraj mój mąż zrobił mi takie na kolację. Pomidory były zmiksowane na papkę, a na górze parmezan. Pycha! ryfka 2013-06-29 11:48:41.628 ![]() Cimeriesi - PRAWIE to samo. Mąka ziemniaczana to prawie sama skrobia, ale zawiera też "zanieczyszczenia" - białko, trochę tłuszczu i inne śladowe. W większości zastosowań wszystko jedno czego użyjesz, więc większość osób sądzi, że to to samo. Jednak przy gładkich konsystencjach (np. budyń, kisiel, sosy zagęszczane skrobią) w przypadku mąki ziemniaczanej da się wyczuć lekko pudrową konsystencję. patrycccja 2013-06-29 10:03:51.649 Szyszki lub jeżyki z masłem orzechowym (vegan, bezglutenowe) (wegańska) W mikrofali? Cóż, pewnie są tacy, którzy przygotowują w taki sposób jedzenie dla dzieci. Tylko raczej nie można go nazwać "zdrowym" . ~draba 2013-06-29 09:11:24.708 VanilaLoco z truskawkami (ciasto bez pieczenia) (wegańska) pyszne i szybkie ciasto w sam raz na upały! moja sześciolatka zachwycona, mimo, że słodyczy praktycznie nie jada! :) już wiem, co zrobię w formie tortu na jej urodziny w sierpniu :) ~livia 2013-06-29 08:44:05.635 Mrożenie rabarbaru + kompocik gratis ;) (wegańska) Dziekuje,nie przypuszczalam,ze rabarber mozna mrozic.Jutro kupuje i mroze.Uwielbiam ciasta z rabarberem. ~Irys 2013-06-28 22:04:31.014 ![]() A czym się różni mąka ziemniaczana od skrobi ziemniaczanej? Zawsze się nad tym zastanawiałam, bo wszędzie jest napisane, że to 2 takie same produkty. Cimeriesi 2013-06-28 20:29:11.085 Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege) gupia salatka. sama zielenina. zrobilam dla gosci i nie smakowalo im byli bardzo niezadowoleni. polecam za to salatke jarzynowom polska smaczna i zdrowa ;d ~smierdzonca 2013-06-28 18:40:49.513 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana 2013-06-28 17:51:18.274 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) SUPER SOS ! już nigdy nie tkne tych sosów z opakowań ! Dziękuję za przepis ! :) Pozdrawiam ! ~ktosiek 2013-06-28 15:19:32.455 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |