7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Orzechowa pasta z tofu (wegańska) boskie! tak jak nie lubiłam tofu (i wmuszałam w siebie jako białko potrzebne dla weganki) tak teraz stałó sie to mim no 1. Zrobiłam dośc gęste, z dużą ilością orzechów i dodałam do różnych warzyw przysmażonych na patelni. PYCHOTA! ~karma 2013-06-30 17:43:21.234 Czekoladowe babeczki z truskawkami i migdałową posypką. (lakto-wege) Słodziku nie wolno piec, zresztą i tak straci słodkość w wysokiej temperaturze. martina 2013-06-30 15:43:45.151 Rolada szpinakowa z brokułami (wegańska) Wydaje mi się, że to z Biedronki jest wegańskie, ale mogę się mylić :-) ~Justyna 2013-06-30 11:55:45.431 Wuzetka (wegańska) Nie poddam się na pewno, będę próbowała, bo smakowo wyszło cudowne. Przepisy Twoje są fantastyczne. Odkryłam Twój blog: weg-anka.blogspot.com i... się zachwyciłam. Pozdrawiam serdecznie! ~aśta 2013-06-30 11:35:38.101 Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska) Pollimer, brzmi pysznie! Jak robisz krem jaglano-kokosowy? Podrzuciłabyś przepis albo zapuszkowała, jeśli go tu jeszcze nie ma? ~Kora 2013-06-30 09:49:00.657 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Natalia, skąd przypuszczenie że straci swój kolor? Ten dżem tak nie robi. Być może chodzi ci o inny przepis - puszka.pl/przepis/6265-ekspresowy_dzem_truskawkowy_z_wyraznymi_kawalkami_owocow.html Nie wiem dlaczego, ale ten krótko duszony tak ma - blednie i traci aromat po kilku miesiącach... patrycccja 2013-06-30 09:37:18.691 Dżem truskawkowy "babciny" (bez zagęszczaczy) (wegańska) Olanka, tak, to są zdjęcia TEGO dżemu :D Kolor może mieć trochę inny w zależności od truskawek, w szczególności stopnia ich dojrzałości, a także czas duszenia. Im dłużej duszone, tym mogą być ciemniejsze. A jak przypalisz to w ogóle ;D patrycccja 2013-06-30 09:35:14.458 Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska) Sowa90, sos, który zrobiłam do sajgonek, podlinkowałam w składnikach :) puszka.pl/przepis/7201-sos_do_sajgonek_na_bazie_octu_ryzowego.html Te podane przez Nasse i Efedrinę też zachęcające :) patrycccja 2013-06-30 09:17:05.955 Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska) Nurkan, czy na pewno użyłaś jasnego miso? Czym jaśniejsze tym delikatniejsze w smaku. patrycccja 2013-06-30 08:57:41.735 Wuzetka (wegańska) Dziwne... wszystko zrobiłaś poprawnie, nie wiem dlaczego tak się stało. Sporo może urosnąć, nawet dwukrotnie. Może forma była ciut za duża i przez objętość był płaski? Moja blaszka była mała, miała chyba 22 cm, więc ciasto było wyższe. Ale trudno, mnie też niejedno ciasto nie wyszło :) Powodzenia i nie poddawaj się ;) Nula 2013-06-29 20:53:03.398 Ciasto czekoladowo - bananowe (wegańska) Bardzo się cieszę! :D Nula 2013-06-29 17:53:05.022 Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska) Dobrze, będę pamiętać. moni 2013-06-29 17:01:13.751 Bruschetta al pomodoro (Bruschetta z pomidorami) (wegańska) Wczoraj mój mąż zrobił mi takie na kolację. Pomidory były zmiksowane na papkę, a na górze parmezan. Pycha! ryfka 2013-06-29 11:48:41.628 Domowy budyń marchewkowo-pomarańczowy (wegańska) Cimeriesi - PRAWIE to samo. Mąka ziemniaczana to prawie sama skrobia, ale zawiera też "zanieczyszczenia" - białko, trochę tłuszczu i inne śladowe. W większości zastosowań wszystko jedno czego użyjesz, więc większość osób sądzi, że to to samo. Jednak przy gładkich konsystencjach (np. budyń, kisiel, sosy zagęszczane skrobią) w przypadku mąki ziemniaczanej da się wyczuć lekko pudrową konsystencję. patrycccja 2013-06-29 10:03:51.649 Szyszki lub jeżyki z masłem orzechowym (vegan, bezglutenowe) (wegańska) W mikrofali? Cóż, pewnie są tacy, którzy przygotowują w taki sposób jedzenie dla dzieci. Tylko raczej nie można go nazwać "zdrowym" . ~draba 2013-06-29 09:11:24.708 VanilaLoco z truskawkami (ciasto bez pieczenia) (wegańska) pyszne i szybkie ciasto w sam raz na upały! moja sześciolatka zachwycona, mimo, że słodyczy praktycznie nie jada! :) już wiem, co zrobię w formie tortu na jej urodziny w sierpniu :) ~livia 2013-06-29 08:44:05.635 Mrożenie rabarbaru + kompocik gratis ;) (wegańska) Dziekuje,nie przypuszczalam,ze rabarber mozna mrozic.Jutro kupuje i mroze.Uwielbiam ciasta z rabarberem. ~Irys 2013-06-28 22:04:31.014 Domowy budyń marchewkowo-pomarańczowy (wegańska) A czym się różni mąka ziemniaczana od skrobi ziemniaczanej? Zawsze się nad tym zastanawiałam, bo wszędzie jest napisane, że to 2 takie same produkty. Cimeriesi 2013-06-28 20:29:11.085 Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege) gupia salatka. sama zielenina. zrobilam dla gosci i nie smakowalo im byli bardzo niezadowoleni. polecam za to salatke jarzynowom polska smaczna i zdrowa ;d ~smierdzonca 2013-06-28 18:40:49.513 Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkami / jagodami / innymi owocami (wegańska) W wykonaniu chojnaca są przepyszne... Ja to mam szczęście! Zjadłam!!! Kilka!!!! Dana 2013-06-28 17:51:18.274 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) SUPER SOS ! już nigdy nie tkne tych sosów z opakowań ! Dziękuję za przepis ! :) Pozdrawiam ! ~ktosiek 2013-06-28 15:19:32.455 Cytrynowy sernik na zimno (Lemon jelly cheesecake) (lakto-wege) Szczerze.. nie mam pojęcia. Nigdy nie używałam agaru. Więc to jest chyba pytanie do bardziej doświadczonych :) ryfka 2013-06-28 11:54:32.524 Wegańskie tosty francuskie (wegańska) Absolutnie genialne! Zrobiłam na podsuszonym razowcu, zamiast soli i pieprzu dodałam płatki drożdżowe, smażyłam na teflonie posmarowanym olejem. Zjadłam z harissą i surowymi warzywami. nasse 2013-06-28 11:05:53.476 Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska) @martina, ja w sklepie ze zdrową żywnością płacę ok. 10 zł za 400 g, które według opakowania starcza na 4 litry (nigdy nie liczyłam, po prostu dosypuję łyżeczką, ale używam jako wersji wyjazdowej lub awaryjnej, bo nie lubię specjalnie jego matowego posmaku). Do wykonania domowego tofu używam soli gorzkiej i jest naprawdę fenomenalna - udawało się zarówno na domowym, jak i na kartonowym. nasse 2013-06-28 08:14:49.266 Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska) @Kacowski: z mleka w proszku nie wyjdzie. Taniej? w sklepie ze zdrową żywnością za 400g płaci się jakieś 16zł..., można oczywiście na allegro zamówić, ale dojdzie przesyłka, no i te dodatki maskujące smak, cała masa chemii :D W kartonie ok. 10zł za litr, drogo. Biedronkowe to zaś sam cukier i "dodatki" :D Jak potrzebuje do czegoś mleka to robię kokosowe z wiórków lub owsiane, wychodzą smaczne, tanie i można zrobić w domu. Co do tofu, to spróbuj zrobić ( z soi oczywiście, żaden "gotowiec" tu nie pomoże). Kiedyś zważyło mi się mleko makowe, mak jest bogaty w wapń. Może coó by z tego było :D, muszę kiedyś podjąć próbę. martina 2013-06-28 00:55:16.347 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |