
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Makaron z truskawkami czyli sentymentalne wspomnienie dzieciństwa :) (wegańska) Wegańska ze śmietaną? ~aśta 2013-06-21 15:26:40.863 Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska) Sleep lover, dziękuję, nie namaczałam :D a oto mój "syr": https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1003414_503191159752736_614248283_n.jpg , pozdrawiam!!!! :) ~Marta 2013-06-21 11:35:55.277 Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska) Sowa90, ja mam dwa ulubione sosy do spring rolls: 1. masło orzechowe + mleko kokosowe + sos sojowy do smaku, ew. chili w proszku do tego, 2. domowy sweet chili (pewnie jest jakiś przepis na puszce, później podam swój; miksuję papryczki z czosnkiem, octem, cukrem i wodą, dodaję skrobię i zagotowuję, a potem odstawiam do wystudzenia). No i spring rolls uwielbiam, mój chłopak również się nimi zachwyca, więc mam sposób, żeby wpakować w niego więcej surowizny ;) nasse 2013-06-21 09:33:55.474 Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał (wegańska) Wspaniałe, naprawdę! <3 Tylko nie mam pomysłu na konkretny sos. Podzieliłabyś się może jakimś swoim przepisem? :) Sowa90 2013-06-21 09:12:48.765 ![]() Polecam dodać pomidora i sos worchester. :D bonamartinka 2013-06-20 20:39:08.571 ![]() Marta: nie, nie trzeba namaczać orzechów :) Nurkan: to pewnie zależy od rodzaju miso, ja nie czuję wyraźnie jego smaku - raczej jest wkomponowany w całość. sleep lover 2013-06-20 18:21:09.628 Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska) Hej, a należy namaczać nerkowce przed, czy nie? :) ~Marta 2013-06-20 16:56:47.057 Pulao czyli ryż z groszkiem i orzechami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-06-20 16:05:56.723 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() orzechova 2013-06-20 14:12:26.424 Sałatka z ciecierzycy i suszonych pomidorów (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sałatka idealnie komponuje się z czosnkową bagietką :) Katioczka 2013-06-20 01:39:11.789 Naleśniki z serem : farsz bananowo-waniliowy z tofu (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-06-20 01:09:43.631 Bakłażany grillowane - delikatne o wspaniałym aromacie (wegańska) a można zmiażdżony czosnek wymieszać oliwą i dopiero smarować. marcinS 2013-06-19 19:50:56.797 ![]() idealna na przekąskę w pracy, lub w szkole ;) majagnesium 2013-06-19 19:45:45.256 Bruschetta al pomodoro (Bruschetta z pomidorami) (wegańska) Polecam do tej kanapusi upiec na patelni plaster oscypka... Na wierch układam liście bazylii... Można nie wstawać od stołu :D ~Lidia 2013-06-19 12:36:29.644 Ciastka owsiane z żurawiną (wegańska) Bardzo pyszne ciasteczka:)a przede wszystkim wzyszy kruche:)Ja ja zwykle musialam dodac cos od siebie:)uprazylam slonecznik,dodalam troche orzechow i rodzynek..Plus zurawina jak w przepisie..wyszly wysmienite:)nie wiem tylko jak dlugo mozna je przechowywac w pudelku? paulein89 2013-06-19 11:47:30.794 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sleep lover 2013-06-18 23:07:52.481 ![]() Zrobiłam dokładnie wg. przepisu i wg mnie smak miso zdecydowanie dominował i nie podobało mi się to (chociaż miso ogólnie lubię). Następnym razem dodam znacznie mniej miso i myślę, że wtedy będzie super. :) Topi się faktycznie dobrze, idealny do tostów czy zapiekanych kanapek! do pizzy pewnie też, ale tej opcji jeszcze nie wypróbowałam ;) Nurkan 2013-06-18 20:35:15.629 Szpinak z mielonymi migdałami lub innymi orzechami/pestkami (wegańska) Gotowałam dzisiaj warzywa z pomidorami, ich sok powoli się wygotowywał, a ja byłam głodna... Więc przypomniałam sobie o tym przepisie, zmieliłam słonecznik i dodałam do "leczo". Zgęstniało w sekundę, zabieliło się cudnie i smakuje niezwykle śmietankowo. Dzięki za patent, na pewno będę wykorzystywać - także w wersji szpinakowej :) nasse 2013-06-18 18:34:08.244 Wege szarlotka (sypana) (wegańska) Ten przepis już jest na puszce od bardzo dawna, tutaj: puszka.pl/przepis/44-szarlotka_wandy_sypana_.html i tam jest dokładnie wszystko opisane. Proprocje składników też są takie jak trzeba. ~Marta 2013-06-18 13:54:00.526 ![]() znalazłam jakiś zapodziany słoik w szufladzie i brzydko mówiąc zeżarłam cały :D dobrze że odnalazłam ten przepis! w tym roku zrobię z dziesięć słoików :D orzechova 2013-06-18 10:18:19.468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gzozia 2013-06-18 09:31:28.996 ![]() aaa zrobiłam wczoraj,chociaż zmieniłam ciutkę farsz :) dałam kaszę gryczaną z cebulą, poszarpanymi kotletami sojowymi, pieczarkami i marchewą :) pyszotka! orzechova 2013-06-18 09:20:43.658 ![]() bardzo polecam też z mielonymi nerkowcami, mniam :) faktycznie taki szpinak smakuje jak 'normalnie' zabielony, można się nabrać. majczi 2013-06-17 20:49:33.714 ![]() To coś dla mnie! Uwielbiam te smaki. Dana 2013-06-17 17:53:48.527 ![]() Zaintrygował mnie ten przepis. Bez drożdży ani zakwasu? Urośnie? Nie wyjdzie z tego "Chleb Krasnoluda" (mowa o nim w książkach Terry Prachetta)? Da się ugryźć? Wrzucam na razie do schowka. Dana 2013-06-17 17:51:41.195 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |