
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Świetne, pyszne danie. U nas dodatkowo posypane serem Gran Padano. Natka 2013-04-20 10:30:09.368 "Spaghetti" z cukinii (wegańska) Właśnie zrobiłam spagetti. Paprykę i cukinię pokroiłam w długie co daje ładny wygląd :) Zamiast groszku fasole a jako składnik dodatkowy sos sojowy. Całość palce lizać. Dziękuję za przepis :) ~Agata 2013-04-19 18:24:33.09 ![]() Genialne. ostatnio mam muffinkomanię. I na słono i na słodko ;) Surri 2013-04-19 14:48:14.586 ![]() Wrzuciłam pytanie na Fejsa i wyszło, że to kwestia nagrzania piekarnika, a dokładniej zbyt wysokiej temperatury. Od razu dodam, że nawet jeśli ustawiłaś piekarnik dokładnie na 175 st.C, to mogłaś go nagrzewać dłużej niż Fermina albo po prostu twój piekarnik grzeje mocniej (bo piekarniki nie są kalibrowane zbyt precyzyjnie). Raci napisała na FB: "temperatura w piekarniku może być zbyt wysoka. przytrafiło mi się to z babką wielkanocną ;)". A Magda: "zawsze, jak piekę muffiny, to pierwsza partia jest bez czubka, a drugiej czubek już rośnie. może to rzeczywiście kwestia rozgrzania piekarnika? albo "odstania" ciasta :)". A na koniec kluczowe cytaty: "nie mam nic przeciwko czubkom, mniam", "dla mnie z czubkiem maja ta przewage, ze smaczniej wygladają" - i tym pozytywnym akcentem.... :) admin 2013-04-19 13:41:18.679 ![]() Płatki ziemniaczane to ususzone ziemniaki... w formie płatków. Można takie kupić - raczej przez net niż w zwykłym sklepie. Przy wypieku pieczywa działają jak naturalny polepszacz - pieczywo ma lepszą konsystencję, jest bardziej wilgotne. Można zastąpić mąką ziemniaczaną - nie wiem czy w 100% efekt będzie zawsze taki sam, ale u nas zawsze działało. patrycccja 2013-04-19 13:33:30.601 Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() panika 2013-04-18 21:38:10.923 ![]() Tu jest przepis na wegański kajmak :) puszka.pl/przepis/7639-kajmak_masa_krowkowa_.html Luna7 2013-04-18 19:57:12.509 Witariański sernik limonkowo-kokosowy (wegańska & RAW) nie no bez przesady, skąd to wszystko wziąc - dopiero zaczynam a juz mi słabo ... ~marta 2013-04-18 19:48:28.885 Surowa musztarda (raw food, witariańska) (wegańska & RAW) Żeby uzyskać łagodniejszą w smaku musztardę, warto zmniejszyć ilość czarnej gorczycy, która jest ostrzejsza, np. 3:1 na rzecz białej. Ja sok z cytryny zastępuję sokiem z pomarańczy i dodaję odrobinę miodu do smaku. ~kejzi 2013-04-18 15:02:47.76 Muffinki "krówki-makówki" (lakto-wege) Kajmak to nic innego jak syrop z cukru i mleka-spokojnie wychodzi z mleka roślinnego-do podgrzanego mleka dodajemy stopniowo cukier -dowolny-do uzyskania gęstej,krówkowej konsystencji(jeszcze nie robiłam,ale czytałam na blogach wegańskich). zochna 2013-04-18 14:27:04.15 Muffinki kakaowe (wegańska) Dzięki Piotrze za wszystkie rady. W niedzielę będę robić kolejne babeczki więc na pewno się zastosuję. Mam podejrzenia, że mogłam źle rozmieszać ciasto :) zobaczymy następnym razem. Pozdrawiam. Ekasha 2013-04-18 13:39:23.959 ![]() Co to są płatki ziemniaczane ?:P OpenWorld 2013-04-17 22:32:11.691 ![]() jak ktoś ma w lódówce wytłoczyny po mleku (ja używałam po migdałowym) polecam dodać. wtedy placki ładnie się trzymają, a ja trę tylko na dużych okach tiny 2013-04-17 22:19:13.045 Kotleciki z brązowego ryżu, marchewki i groszku (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marcinS 2013-04-17 20:27:31.744 ![]() czy mogę po prostu zmiksować ryż z wodą w której się gotował? :) orzechova 2013-04-17 15:53:48.921 Wybuchowe muffinki nadziewane budyniem (wegańska) nie próbowałam, bo jestem weganką ale wydaje mi się że można :) Vegan VicTorry 2013-04-17 15:30:00.403 ![]() Przepyszna zupa. Dodałam papryczkę chili drobno pokrojoną i podałam z grzankami z oliwą i czosnkiem. Chichotka 2013-04-17 13:49:35.499 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chichotka 2013-04-17 13:47:56.47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chichotka 2013-04-17 13:45:47.832 ![]() Może masz rację... ja, jako żona kucharza, w kuchni (poza samą przyjemnoscią gotowania :) zwracam głównie uwagę na praktycznosć czy triki ułatwiające pracę. Choć i w temacie ekologii też nie jestem kompletną ignorantką. Tak, wiem, że jestes tu dobrą duszyczką, która mobilizuje nas do myslenia :) sama nie raz korzystałam z twoich dobrych rad, więc nie przejmuj się ;) ryfka 2013-04-17 12:29:55.666 Wybuchowe muffinki nadziewane budyniem (wegańska) czy mleko sojowe można zastąpić zwykłym krowim mlekiem? ~fanaberia 2013-04-17 11:08:06.708 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sylwja 2013-04-16 23:28:49.438 Krokiety z tofu i kapusty kiszonej (wegańska) robię właśnie.. ~asi 2013-04-16 21:25:16.224 ![]() Sandra, na pewno można, wyjdą. majczi 2013-04-16 15:39:53.898 Fasolka z Nordmaru (wegańska) Można dodać czerwoną paprykę (wrzucić na patelnię razem z cebulą) - fajnie urozmaica to danie. ~Joon 2013-04-16 14:05:21.085 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |