7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199    


Chocolate Chip Cookies (wegańska)
10/5 - najlepsze ciastka jakie w życiu jadłam!
Serio, nie spodziewałam się takiego smaku, bardzo miłe zaskoczenie. Przepis zdecydowanie wędruje do mojej listy TOP 3!
~Kinga 2013-04-06 14:36:17.632

Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
dobre jak chce sie zjesc cos na szybko , do tego jeszcze makaron albo ryż i bedzie super
agnmid 2013-04-06 13:05:14.283

Zupa pomidorowo-kukurydziana (wegańska)
fajny pomysł na połaczenie kukurydzy i pomidorów :)
agnmid 2013-04-06 13:04:11.244

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
to będzie mój dzisiejszy obiad:)
~bonjourdisko 2013-04-06 10:02:31.171

Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
rewelacja, usunęłam tylko sól, a do tofucznicy super sprawdziło się pieczywo chrupkie z serkiem i kiełkami- ekspolzja smaku i kolorów:)
~Lisa 2013-04-06 09:47:05.246

Mazurek czekoladowy z bakaliami (wegańska)
o, to super :-) Dzięki za komentarz i sugestie. Też wypróbuję z bananami kolejnym razem! (czyli już niedługo)
nanak 2013-04-06 02:00:37.259

Sałatka z kaszki kuskus i ciecierzycy (lakto-wege)
Wypróbowałem poświątecznie z tofu wędzonym i z braku cieciorki - z fasolą czerwoną. Zdecydowanie lepsza jest oryginalna wersja...
~Jaskier 2013-04-05 21:28:33.102

Kotleciki ziemniaczano-gryczane z dodatkiem marchewki (wegańska)
Kotleciki wspaniałe :) Przy drugim gotowaniu zapomniałam ugotować marchewkę więc starłam ją na tarce z drobnymi oczkami. Do masy dodałam łyżkę mąki ziemniaczanej żeby się bardziej "lepiło"
Feria 2013-04-05 19:22:27.806

Zupa marokańska z soczewicy i ciecierzycy (wegańska)
pyszna :]
mamaoza 2013-04-05 18:57:33.361

Sałatka ryżowa z brzoskwiniami, ananasem i orzechami (wegańska)
Podoba mi się ten przepis :) ale czy można użyć zamiast majonezu jogurt naturalny ? Będzie pasował ?
agnmid 2013-04-05 16:20:28.476

Zapiekanka warzywno-serowa na makaronie, ziemniakach lub chlebie (lakto-wege)
Proste i baaaardzo dobre :) ja zrobiłam na chlebie...
donavatar 2013-04-04 21:31:50.065

Zupa serowa z serka topionego (lakto-wege)
Najlepszy przepis pod słońcem. Coś wspaniałego. Wielkie, wielkie dzięki :)
~Daniel 2013-04-04 21:29:28.563

Zupa marokańska z soczewicy i ciecierzycy (wegańska)
osom!
helen 2013-04-04 21:25:38.329

Makaron z groszkiem, cebulą i czosnkiem (wegańska)
Szybkie, proste i smaczne. Choć potraktowałam ten przepis jak przepis podstawowy. Więc było więcej czosnku, ziół, prażone siemie lniane i sezam i na koniec kapka oleju sezamowego. Kas, swietny pomysł z przesmażeniem makaronu z resztą składników. Na talerzu posypywalismy parmezanem i polewalismy syropem balsamicznym. Ogólnie bardzo przypomina mi ten, równie pyszny, makaron: puszka.pl/przepis/4797-makaron_z_brokulami_ciecierzyca_i_sezamem.html
ryfka 2013-04-04 21:17:09.415

Cebulowy hummus (wegańska)
Hmm, tak z 6-8 godzin, ja zawsze nastawiam na noc. Gotowanie - zaleca się 1-1,5 godziny, ja gotuję do miękkości, ale wydaje mi się, że nawet krócej, niż godzinę to zajmuje...
Luna7 2013-04-04 18:56:36.48

Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
fuuj, zasmażka... :/
~Mysz 2013-04-04 18:23:00.289

Cebulowy hummus (wegańska)
Pytanie od początkującej weganki- ile czasu moczyć i gotować cieciorkę?
~paulina 2013-04-04 18:21:36.705

Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege)
Dla ilu osób starczy tej zupy? :)
~czykitka 2013-04-04 15:20:29.815

Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska)
A ile ma być tej mąki? Po szklance wystarczy?
~Kasia 2013-04-04 10:03:02.933

Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)
Wiesz, dla mnie wymyślenie i wykonanie tego przepisu było jedynie potwierdzeniem mojej teorii, że masa krówkowa jest po prostu karmelem, tylko na mleku, a nie na wodzie, soku cytrynowym czy bez niczego ;) Mleko go matuje, zmętnia, więc nie jest już przejrzysty i tyle ;) Na dobrą sprawę można spróbować zrobić karmel i do niego dodać jakieś roślinne mleko w proszku, też powinno wyjść ;)
A prawda, takie niesłodzone by się przydało, jak potem ze słodzonego sojowego robić majonez ;) Nie idzie :P
Nie próbowałam mierzyć czasu gotowania, zawsze zależy to od ilości składników, trzeba umieć wyczuć ten moment, kiedy kajmak jest dobry, ja to poznaję po barwie i konsystencji :) Myślę, że inaczej się nie da ;) Przecież to zależy nie tylko od ilości składników, ale i od wielkości ognia...
Luna7 2013-04-03 20:57:21.244

Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)
no to dobrze ze dodalas przepis :D niech ludzie wiedza ze mozna cos takiego zrobic bo niektorzy jak im sie przepisu pod nos nie podstawi to nigdy samemu czegos nie wymysla hehe :P
choc chyba w przepisie na wafel tez byl przepis na kajmak czy cos takiego :P
wiesz ja jak raz gotowalam strasznie dlugo mleko sojowe z cukrem to jak zastyglo to faktycznei az zabardzo zgestnialo,jednak nastepny mrazem gotowalam krocej i nie dodawalam zadnego oleju -kokosowoego tez i juz tak nie bylo wiec pewnei zalezy ile sie to gotuje :P
No wiem ja bym tez nie uzyla takiego mleka - ale to sie tyczy rowniez mleka domowej produkcji sojowego czy innego roslinnego
Najlepiej kupic wlasnie kokosowe,sojowe,czy migdalowe czy inne ze sklepu i wtedy robic - i jeszcze lepiej zeby to mleko bylo bez cukru :P
tak widziala wlasnie ze sa mleka sojowe,kokosowe skondensowane za granica - i moze jak u nas mozna kupic juz w internecie ser zolty weganski to kiedys tez sprowadza mleko skondensowane :P
OpenWorld 2013-04-03 20:45:22.496

Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)
A widzisz, szukałam, czy ktoś wrzucił przepis i nie znalazłam :P
Jak się daje olej (przy użyciu mleka kokosowego pewnie nie trzeba), to wychodzi takie kruche po zastygnięciu, bez tego są mordoklejki - tu już, jak kto lubi ;)
Szczerze przyznam, że bałabym się użyć mleka kokosowego domowej produkcji do tego ;) Zawsze po zagotowaniu mi się brzydko rozwarstwia :( A z puszki może by wyszło, nie wiem, nie próbowałam ;)
Ponoć kajmak czy mleko skondensowane sprzedają puszkowane, ale... za granicą :P
Luna7 2013-04-03 19:34:36.251

Chałwa słonecznikowa domowej roboty (wegańska)
Ale najwazniejsze zeby woda z cukrem dobrze zgestniala - wtedy dodaje slonecznik i trzymam na gazie i wtedy jeszcze czesto musze dodawac wody bo inaczej by sie to spalilo :P
OpenWorld 2013-04-03 18:19:58.92

Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)
Ja juz pisalam kiedys o kajmaku weganskim na puszce ale musze napisac ,że na mleku kokosowym z puszki i z syropem z agawy wychodzi genialny kajmak :D z mlekiem sojowy mtez juz kiedys robilam i tez wychodzi bardzo dobry :P nie trzeba dodawac zadnego oleju ale jak juz dawalam to dawalam kokosowy :P
Powinni wogole kajmak czy mleko skondensowane z mleka sojowego lub kokosowego sprzedawac w sklepach :P
OpenWorld 2013-04-03 18:16:02.915

Chałwa słonecznikowa domowej roboty (wegańska)
attuna - mi zawsze wychodzi - tzn gestnieje od razu w garnku jak mieszam a potem jest jeszcze twardsze jak postoi kilka godzin :] A czy zrobic gesty ten syrop czy nie ? bo jak sie za krotko robi tą wode z cukrem to wychodzi tylko tali plyn wodnisty cukrowy a nie gesty prawie ze karmel i wtedy faktycznie moglo wyjsc za malo geste :P ja jeszcze czasem dodaje kakao mozna dactez karob ja kto lubi :P
OpenWorld 2013-04-03 18:14:03.484

   189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas