
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska) Brakuje mi dokładnych proporcji np. ile dodać mleka sojowego, ile przypraw, czy podane przyprawy opcjonalne można wymieszać razem? Ja zupę przygotowałam ze smażoną cebulą, gałką muszkatołową - w sumie wyszło okej, ale czegoś mi tu brakuje ;-) ~anna 2012-11-17 20:48:02.954 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() askagrzybek 2012-11-17 19:01:48.469 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Chyba schrzaniłam :( wsypałam całe kilo mąki razowej i ciasto rzadkie nie jest. Gniot wyszedł :( Czekam czy wyrośnie i zobaczymy co dalej... ~anoolka 2012-11-17 13:00:50.659 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() banka 2012-11-17 11:16:11.99 Dynia pieczona czosnkowa (i ew. pasta z dyni) (wegańska) rzeczywiście dobre :) tylko ręce pocięte od obierania dyni :D mutma 2012-11-16 21:15:08.086 ![]() Zrobiłam dzisiaj na obiad. Pyszne! Zielona 2012-11-16 18:50:32.209 Tofu własnej produkcji (wegańska) OpenWorld - polecam Tobie zrobić tofu według tego przepisu: puszka.pl/przepis/4770-pyszne_twarde_tofu_bez_cytryny.html Mi zawsze wychodzi, a smak tofu porównywalny ze sklepowym! Muszę się przyznać, że jeszcze nie robiłam tofu na soku cytrynowym, kiedyś jednak spróbuję, bo rzeczywiście takie tofu może przypominać w smaku twarożek... Iwo-na 2012-11-16 16:26:24.677 ![]() hugable - jestes juz druga osobą która robila i napisala ze sie udalo ! wiec napelnia mnie to optymizmem bo myslalam ze sie nie da ale skoro ludzie robia i wychodzi to super :D a ile tofu Ci z tego mleka wyszlo ? robilas z calego kartonu ? OpenWorld 2012-11-16 14:01:05.462 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodałam daktyle i przyprawę piernikową i wyszło rewelacyjne! Dzięki za przepis :) miu81 2012-11-16 12:16:22.086 A'la risotto z pieczarkami i papryką (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() byledojutraa 2012-11-16 11:24:07.963 Tofu własnej produkcji (wegańska) chciałam ogłosić wszem i wobec, że wczoraj udało mi się bez najmniejszego trudu zrobić tofu z mleka biedronkowego - słodzonego i z mnóstwem dodatków :P smakuje bez przyprawiania prawie dokładnie jak twarożek, który babcia robiła do naleśników. niedługo wypróbuję tofu z mleka waniliowego :) już widzę serniczki, mniam! hugable 2012-11-16 09:19:59.073 ![]() Spróbowane! bardzo ciekawa alternatywa dla fasoli, warto spróbować, śliwki nie są tu słodkie jak się obawiałam ale wspaniale dopełniają smak. donavatar 2012-11-16 09:17:59.591 ![]() Jakoś dziwny ten przepis myślałam że wodzionka to zupa a tu widzę wodę z czosnkiem i oliwa ... Nie wiem czy to wogóle dobre będzie ... agnmid 2012-11-15 22:29:05.614 ![]() Mnie też zaciekawił ten przepis na pewno spróbuje :) agnmid 2012-11-15 22:19:56.471 ![]() Czy da radę zrobić jakoś te ciasteczka bez oleju i mleka migdałowego czym to zastąpić bo nie mam szans by to kupić ... agnmid 2012-11-15 21:16:52.146 ![]() Fajowe :) hebiichigo 2012-11-15 15:54:44.43 ![]() Specjalnie poszukałam tego przepisu, znakomite ciacho, akurat na takie dni, gdzie i czekoladka i cynamon... mniam! Ono sie zawsze udaje! Ale de gustibus... Ja się zachwycałam ciastem orzechowym (też stąd!), a moja kuzynka wręcz przeciwnie... Vibeke, rób do skutku! za pierwszym razem czasem tak sie ma... :) izabeli 2012-11-15 15:44:56.674 ![]() Przepis bardzo fajny, ale zdecydowanie to nie było 30 minut. Nie mogłam wytrzymać i trochę zmieniłam przepis dodając mleko i "zaklepkę" do farszu. Mimo wszystko bardzo dobre. Najbardziej problematyczne było usmażenie kapeluszy - jak Ty to zrobiłaś? Z pewnością nie były dosmażone, a wyciekająca z nich woda w połączeniu z olejem strasznie "strzelała". Na dodatek, kiedy smażyłam je od spodu, w kapeluszowej miseczce zbierała się woda, którą potem trzeba było wylewać. Coś mi nie pasuje. Pollimer 2012-11-14 20:09:37.994 Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska) pychaaa!!! od dziś moja ulubiona forma buraków szukajdalej 2012-11-14 18:58:55.37 ![]() Proponuję dodać jeszcze czarnego mielonego pieprzu i chilli, jak ktos lubi, dla wyrazistosci smaku. Dynia sama w sobie jest mdła, dlatego przyprawiać się ją powinno intensywniej. Ogólnie danie lepsze na drugi dzień, kiedy wszystko przejdzie smakiem. ryfka 2012-11-14 11:05:53.812 ![]() Taką sklepową zacierkę dodawałam zawsze do wege bograczu i do afrykańskiej zupy ziemniaczanej, ale zamknęli mi jedyny sklep, w którym mogłam ją kupić, co daje mi motywację, żeby spróbować zrobić sama :) Zupkę też chętnie kiedys wypróbuję, narazie odkładam do schowka ryfka 2012-11-14 11:01:10.358 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodałam do farszu czerwoną fasolę i kukurydzę (obydwa z puszki) i wybrzydzalscy i mięsożercy to u mnie jedzą, przez tę mieszankę przypraw smakuje naprawdę jak z knajpy, to jeden z pierwszych moich poważniejszych przepisów a jest u mnie regularnie :) swingsway 2012-11-14 02:52:32.873 ![]() gotuję w taki sposób kaszę od dawna, mniam. mam nadzieję, że pamiętacie o myciu kaszy (i ryżu) przed ugotowaniem :) ja płuczę ją w zimnej wodzie, którą odlewam i zmieniam, aż woda będzie zupełnie czysta. przy okazji, mam pytanie, czy ktoś może próbował umycia na raz większej ilości kaszy, wysuszenia jej i przesypania z powrotem do pojemnika? to zaoszczędziłoby czasu, ale nie wiem czy wtedy nie wytworzy się w kaszy jakaś pleśń :/. majczi 2012-11-13 23:15:41.794 Tapioka pudding (wegańska) Użyłam zamiast cukru syrop z agawy i domowe mleko kokosowe. Wyszło rewelacyjnie dobre:) Alik 2012-11-13 18:34:08.651 Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska) Robiłam już dwa razy i za każdym razem wychodził. Za drugim razem zrobiłam podwójną porcję biszkoptu i przekroiłam na 3 części. Biszkopt nasączyłam słodką herbatą z odrobiną aromatu rumowego. Podobno smakował super ;) Kremu zawsze trochę za dużo wychodzi, więc można spokojnie dać tylko 2/3 składników i wystarczy. trututu 2012-11-13 16:35:07.291 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |