
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mermezd 2012-04-28 21:28:05.988 Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem (lakto-wege) majczi - a ja uzylabym smietany slonecznikowej. W takich daniach jak to smietana slonecznikowa sprawdza sie u mnie w 100%. Przepis znajdziesz tu: puszka.pl/przepis/6625-smietana_slonecznikowa.html Iwo-na 2012-04-28 20:30:29.421 Ryż z parowaru (wegańska) Ja robie tak samo tylko w tym wrzatku rozpuszczam kostke rosolowa, super wychodzi doprawiony zwlaszcza do dan chinskich. ~gosienka 2012-04-28 17:08:55.098 Cytrynowy sernik z tofu i kaszy jaglanej (wegańska) Ja wypróbowałam przepis z tofu naturalnym Polsoi. bardzo, ale to bardzo udany wypiek. Z jednego się tylko nieco uśmiałam: Jak się bierze czubatą łyżkę miodu?? :D ~rollo 2012-04-28 15:39:43.874 ![]() @majczi ja używam do podobnego sosu śmietany 18% a nawet 12% i jest ok tiny 2012-04-28 14:59:53.157 ![]() dzięki za odpowiedź. używam tej śmietany od dawna, ale nie wiedziałam czy ona się nada, jest znacznie mniej tłusta, niż klasyczna śmietana 30 %-owa ;). majczi 2012-04-28 12:13:59.264 Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem (lakto-wege) Śmietana sojowa z firmy Valsoia znajdziesz w Piotrze i Pawle bądź w Tesco kosztuje około 5 zyli za 200ml kartonik ~freak's kitchen 2012-04-28 11:24:56.381 ![]() ma ktoś może pomysł czego użyć zamiast śmietany (w wersji wegańskiej)? majczi 2012-04-28 11:10:10.946 Tofucznica z grzybami i suszonymi pomidorami (wegańska) racja :)) lemadamme 2012-04-27 23:56:50.256 ![]() tofucznica jest pyszna w kazdej formie i z kazdymi dodatkami :) agnmid 2012-04-27 20:24:58.449 ![]() zamiast śmietany polecam dać serek homogenizowany naturalny (kupuję w Lidlu) pyszne i mniej kaloryczne ;) koralina 2012-04-27 17:20:30.971 ![]() Za radą beba dodałam płatki owsiane, a także banana i rodzynki, mąka-żytnia razowa. Smażyłam moim ukochanym sposobem beztłuszczowym - czyli na patelni pod przykryciem i na małym ogniu. REWELACJA :) aaa i jako sos serek homogenizowany naturalny wymieszany z dżemem :) Daję zdjęcie :) koralina 2012-04-27 17:18:19.915 ![]() Ok, sama sobie odpowiem, wychodzi 34 księżyce :) A smak - c u d o w n y! Asiu 2012-04-27 17:07:29.416 Genialne lody z puszkowanego mango (wegańska & RAW) Próbowałam je już jakiś czasz temu zrobić i nie wiem czy to moja wina, ale wyszły obrzydliwe :/ ~Gunia 2012-04-27 16:32:48.167 Genialne lody z puszkowanego mango (wegańska & RAW) W Warszawie w sklepie samira/ restauracja samira przy niepodleglosci - jest mango w puszcze w postaci puree ~Ulla 2012-04-27 16:12:27.78 ![]() Bo to taka pasta do chleba bardziej, niż dip :) Ale spokojnie, nie jest wcale super fasolowa :) Greenswithbeans 2012-04-27 15:35:17.033 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() losbimbos 2012-04-27 12:55:58.442 Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (lakto-ovo-wege) Własnie się piecze. Dałam troszkę więcej jogurtu 200 ml. bo ciasoto było za gęste i mikser nie chciał mieszać. Mam nadzieję ze wyjdzie ~Beata 2012-04-27 12:55:04.17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nechebet 2012-04-27 09:00:29.392 ![]() Nie próbowałam jeszcze mrozić tego ciasta, ale dzięki za podpowiedź. U mnie wczoraj też były ruskie :) Natka 2012-04-27 08:19:41.948 Chałwa słonecznikowa domowej roboty (wegańska) Robiłam w thermomixie i musiałam dodać 2 razy tyle słonecznika i odparować sporo wody i właściwie smakuje bardziej jak marcepan niż chałwa, ale pyszne. ~gość 2012-04-26 22:16:08.808 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Za pierwszym razem wyszedł zakalec, za drugim normalnie. I okazuje się, ze zakalec w przypadku tego przepisu jest o wiele smaczniejszy :) wilk 2012-04-26 21:14:04.11 ![]() Ile z tych proporcji wychodzi ciasteczek? Asiu 2012-04-26 20:55:44.322 ![]() Niezły przepis, podobny do mojego, tyle że ja zawsze popdrażam soczewicę na początku, dorzucam cebulę i czosnek, a jak się zrumienią, to zalewam wodą i gotuję :) Potem, gdy wody braknie uzupełniam pomidorami (szybko się rozpadają), a przyprawiam najchętniej miętą, selerem lub lubczykiem, oregano i ostrą papryką ;) Ot, każdy ma swoją wersję, to raczej dość popularna potrawa :) Luna7 2012-04-26 18:44:52.596 ![]() Dziś na obiad nasze ulubione ruskie i w związku z tym muszę stwierdzić, że to ciasto jest jednoznacznie genialne :) Proporcje są bardzo dobre, nawet jak na szkocką wilgotną mąkę, ciasto jest miękkie i elastyczne na tyle, że udało mi się zrobić całkiem ładne warkoczyki :) Gdy zostaje mi trochę ciasta mrożę je w całości, to jest jedyne ciasto z jakim miałam do czynienia którego po rozmrożeniu nie trzeba na nowo zagniatać ani nawet za bardzo podsypywać mąką. ryfka 2012-04-26 17:50:31.344 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |