
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska) jakie powinny byc wymiary blaszki chr 2012-02-11 21:55:50.842 Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska) jakie maja byc wymiary blaszki chr 2012-02-11 21:55:20.867 Kapusta duszona z warzywami (wegańska) Zrobiłam bez pieczarek, za to dodałam soczewicę, czerwoną i zieloną. Na koniec wymieszałam z paroma łyżkami koncentratu. Wyszło pysznie. ~Tinanka 2012-02-11 19:44:05.586 Surówka z kalafiora i papryki z oliwkami (wegańska & RAW) goosha - kalafiora nie trzeba gotowac, to jest surowka. Zapewniam Cie, ze kalafior na surowo jest przepyszny! Iwo-na 2012-02-11 15:32:38.011 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) jest przepyszny! :) ~Halcia 2012-02-11 14:29:47.094 ![]() Ciekawe, czy dałoby się zastąpić mannę kaszą kukurydzianą, mam alergika w domu :/ PaniKasia 2012-02-11 13:59:48.897 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) wstawiłam do piekarnika.ciekawe jaki wyjdzie, jeśli w ogóle wyjdzie... ~Halcia 2012-02-11 13:12:49.554 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Właśnie robię chlebek ciekawe czy i mi wyjdzie taki smaczny;) ~monika 2012-02-11 10:34:19.768 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) "Genialna!" Mój mąż skwitował: "ale DOBROĆ! jeszcze kawałek, prooooszę" a trzeba zaznaczyć, że jedliśmy jeszcze ciepłą:) dodałam tylko 1 łyżkę cukru trzcinowego do jabłek, bo były dość słodkie i 4 łyżki do części sypanej, resztę "cukrowej" szklanki uzupełniłam manną i mąką pszenno-razową w równych ilościach, no i masełko na wierzchu, mniam... luik 2012-02-11 10:04:41.135 ![]() Pytanie laika - czy trzeba tutaj kalafior gotować? Jeszcze nie jadłam na surowo i nie wiem, czy tak się zwyczajnie da.. ;] goosha 2012-02-11 10:02:29.922 Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Polecam dodać awokado zamiast czosnku (jedno małe na puszkę groszku). I blenderkiem :) moritura 2012-02-11 08:27:22.943 ![]() Mniam! Zrobiłam z dżemem malinowym i dodałam (oprócz ekstraktu) również syrop barmański o smaku waniliowym. Niebo w gębie! :) cottoncafe 2012-02-10 20:58:09.955 Pasta z płatków owsianych, marchwi i selera (wegańska) Witam.A ile ma byc tych płatków i tych warzyw? i innych składników bo jest nic nie napisane.Pozdrawim. monika-m343 2012-02-10 19:47:36.852 Zapiekanka makaronowa z groszkiem i porem (lakto-wege) użyłam razowych świderek Lubelli, mrożonego groszku, mleka koziego i parmezanu ok. 80g, bo akurat to miałam w domu, wyszło pycha, szczególnie fajnego akcentu dodają kawałeczki chleba, zrobiły się takie chrupiące grzaneczki luik 2012-02-10 15:51:02.739 ![]() Pyszne :) Asiu 2012-02-10 15:10:44.404 Mleko sojowe i tofu (wegańska) A ile takie mleko i tofu można przechowywać? Bo zastanawiałam się nad zrobieniem trochę większej ilości "na potem" ~Marta :) 2012-02-10 13:15:47.295 Szpinak z cukinią, papryką i makaronem - mniam (wegańska) Nie miałam czosnku i słodkiej papryki (uroki erasmusa) i od siebie dodałam troszkę pod koniec troszke jogurtu naturalnego i wyszło pysznie ! Portugalska oliwa i sypką papryczka piri piri dodały ciekawego smaku potrawie! Podałam z makaronem spaghetti i wyszło cudo! Dziękuję za przepis i danie wejdzie w stały skład mojej diety :) marta031 2012-02-09 23:05:29.542 ![]() niezłe:) aga_lub_marcin 2012-02-09 21:33:16.522 Ciasto ze śliwkami (wegańska) patryccjo! Mam dla Ciebie odpowiedz podana po latach: "160 g cukru pudru (nie musi być)" - mysle, ze to "nie musi byc" odnosi sie do PUDRU, a nie cukru. Znaczy sie moze byc zwykly krysztal :-) Dzisiaj znalazlam niemalze identyczny przepis: puszka.pl/przepis/4685-jablecznik_z_przecierem_jablkowym_i_bakaliami.html Iwo-na 2012-02-09 20:37:35.446 Muffiny (mufinki) z jabłkami (wegańska) Wyrosły bardzo mocno, jak ufo, każda w inną stronę;) Bardzo smaczne, choć trochę gumowe i niestety nie odchodzą od papierków, za to od silikonowych foremek idealnie. Polecam! Hannah2006 2012-02-09 19:21:03.404 ![]() Hm, to coś dla mnie! Im więcej mam miesięcy, tym bardziej lubię racuszki! Przeróżne... Muszę wypróbować! Dana 2012-02-09 17:42:30.506 Frytki na zdrowo (wegańska) myślę, że tak, tylko nie za długo, ja preferuję gotowanie na parze, bo warzywa zachowują więcej wartości odżywczych:), mam taki zwykły koszyczek, który pasuje do wszystkich garnków, jest niezastąpiony luik 2012-02-09 17:27:24.242 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana 2012-02-09 16:42:54.15 Ziemniaki duszone z cebulą i pieczarkami (wegańska) Bardzo dobre :) restek 2012-02-09 16:13:30.319 Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska) Ja robię bez chleba, za to z wodą mocno osoloną. Może stać dłużej i się kisić. Dużo buraków, cienko kroję na plasterki, wkładam do glinianego dużego naczynia, przekładam czonskiem, zalewam ciepłą (letnią) wodą z dużą ilością soli, tak by przykryła buraki, na to kładę gazę i dociskam obciążonym talerzyiem. Robi się pleśń i piana po paru dniach, ale to jest pleśń nieszkodliwa i naturalna - powstaje na gazie, a nie pod nią, więc zdejmuje się ją z gazą i wtedy zlewa zakwas - bardzo esencjonalny. Wlewam do butelek prawie po szyjkę, a na koniec wlewam trochę oliwy, by odizolować powietrze - może stać kilka miesięcy. ~ota 2012-02-09 15:14:00.986 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |