7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351    


Chińskie ciasteczka z wróżbą (ovo-wege)
nite3ka6, zdecyduj sie, czy masa skladnikow podana jest za dokladnie czy niedokladnie. ach ta pokrecona logika niektorych osob...
~okolo 2011-12-29 11:01:33.289

Pasztet z grochu, pieczarek, ryżu i kaszy jaglanej (wegańska)
Zamieniłam groch na ciecierzycę (groch włoski) i wybrałam wariant z samym ryżem. Nie było potrzeby dodawania mąki, pieczeń wyszła dosyć sucha, dlatego polecam ją jeść do surówek, z sosem itp. - zamiast ziemniaków. No i zmieliłam tylko 2/3, bo nie chciałam mieć idealnie gładkiej masy. Ogółem fajne danie, zrobię jeszcze nie raz. Dziękuję za przepis ;)
almandyn 2011-12-29 10:07:35.179

Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
weganie, pozwolcie wegetarianom rowniez korzystac z puszki
~lakto wegetarianka 2011-12-28 21:00:21.75

Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
Nie znam sie na tyle, zeby sie definitywnie wypowiadac, ale forum.o2.pl/temat.php?id_p=3871294 wydaje mi sie, ze niektorzy sie na tym forum dosc rozsadnie wypowiadaja.
~lakto wegetarianka 2011-12-28 20:57:53.29

Pierogi z zieloną soczewicą (wegańska)
robiłam je niedawno do farszu dodalam troche koncentratu pomidorowegon pycha !
agnmid 2011-12-28 19:16:32.392

Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
Każdy ser, czy to camembert czy inny, produkowany jest "z cielaczkiem" jak to ładnie nazywacie.
A mleko to na polu rośnie?
Krowa sobie stoi ("bez cielaczka" oczywiście) i tylko czeka żeby ją wydoić, bo przecież wiadomo że jak się jej nie wydoi to umrze z rozpaczy.
Zastanówcie się co się dzieje z tymi ślicznymi cielaczkami w czasie kiedy ich mamy są dojone, żeby wasze camemberty można było wypordukować. Kogo oszukujecie?
~Olalalala 2011-12-28 15:24:37.125

Cukinia faszerowana na ostro (wegańska)
Świetny przepis! Ja dodałam jeszcze pieczarki. Pycha!
~ewe 2011-12-28 14:57:08.428

Słoneczne placki dyniowo – bananowe (wegańska)
właśnie zrobiłam i usmażyłam na oleju z kokosa,który pozostaje na patelni i placuszki nie są tłuste ,a poza tym jest zdrowszy także wasze placuszki nie będą przesiąknięte olejem.Polecam bardzo dobre i syte:-)
ijkat 2011-12-28 14:47:23.985

Muffinki jabłkowo-cynamonowe (wegańska)
Bardzo prosty do wykonania przepis na pyszne babeczki, już trzy razy mi wyszły doskonale :) Idealne dla miłośników owocowych słodyczy.
attuna 2011-12-28 12:30:20.16

Muffinki kakaowe (wegańska)
Doskonałe. Szybko, łatwo, smacznie. Odpowiednio przybrane robią wrażenie. Super przepis.
attuna 2011-12-28 12:10:48.396

Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska)
PROSTE,PYSZNE A ZWLASZCZA PO PARU DNIACH,POLECAM:)
ijkat 2011-12-28 11:49:16.868

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
Ja też zalewam mocno ciepłą wodą i dodaję płaską łyżkę soli na litr wody, duuużo czosnku, a buraki nie obrane tylko mocno wyszorowane. Ta sól to moja modyfikacja przepisu mojej babci. Zakwas wychodzi lepszy niż ten pierwotny, mocno kwaśny, ma przepiękny głęboki kolor. Rodzina cała moja i lubego pieje zawsze z zachwytu.
~marloniasta 2011-12-28 10:55:02.442

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
To samo pytanie zadałam na Facebooku i dostałam dokładnie odwrotne wskazówki niż od Krecika - czyli zalewać letnią wodą i zero soli ;) Ostatnio, sugerując się innymi przepisami i doświadczeniem z ogórkami kiszonymi, zalałam buraki bardzo ciepłą wodą. Tym razem więc zrobię z letnią. Co do soli to ostatnio dałam odrobinę, więc teraz nastawię 2 zakwasy - jeden bez soli, a drugi z jakąś znaczniejszą jej ilością.
Keppas - zgadzam się z twoja babcią! Wody zawsze daje tylko tyle, coby zdołała przykryć buraki :) Sprzedałam ten patent w przepisie na mój ulubiony barszczyk - puszka.pl/przepis/5460-najpyszniejszy_barszcz_czerwony_czysty_bardzo_esencjonalny_bez_cukru_.html :)
patrycccja 2011-12-28 10:47:07.811

Smażona feta w panierce (lakto-ovo-wege)
smażymy na oliwie - brrr...
Na oliwie się nie smaży! Zamienia się w truciznę. : P
Dragonist 2011-12-27 22:48:30.673

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
Babcia zawsze powtarzala mi, ze w temacie barszczu czerwonego (zakladam, ze z zakwasem jest podobnie) klucz tkwi w ilosci burakow. Im wiecej tym lepiej, a wrecz moga troche wystawac ponad wode.
keppas 2011-12-27 20:51:22.109

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
moim zdaniem trzeba to posolić. i można spróbować zalać buraki nie letnią, ale dobrze ciepłą wodą.
krecik 2011-12-27 20:14:55.831

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
Robiłam 2 próby i potrzebuję pomocy. Większość ludzi ma problemy z pleśnią - ja wcale (udało mi się upolować chleb na zakwasie, bez drożdży i wrzuciłam go na dno + codziennie zdejmowałam wierzchnia warstwę buraków na wszelki wypadek).
Więc jaki ja mam problem: mój zakwas nie jest nawet kwaskowaty, a co dopiero kwaśny! Za pierwszym razem stał w temp. pokojowej, ale chyba jednak za niskiej. Drugim razem stał pod kaloryferem - wyczytałam gdzieś, że najlepsza jest temp. 18-20 st.C. Bardziej się spienił niż ten pierwszy, a płyn wyraźnie zgęstniał, zrobił się taki lekki glutek - tak jak gdzieś czytałam, że powinien (choć wcale mi się to nie podoba, bo apetyczne nie jest....). Wszystko niby zgodnie z planem, ale zakwas nadal nie był ani trochę kwaskowaty! Czemu?!?!?
Na pewno nie chodzi o zbyt krótki czas - część barszczu zostawiłam na dłużej i tylko tracił aromat i kolor, ale wcale nie kwaśniał... Kto ma pomysł? Help! ;)
patrycccja 2011-12-27 19:07:56.25

Tom Jued Tao-Hoo Sa-Rai (wegańska)
Już autor uzupełnił :)
EwaH 2011-12-27 09:57:15.919

Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska)
Świetny! Robiłam z gotowego przecieru jabłkowego (który już był słodzony), więc nie dałam cukru - zamiast tego trochę miodu. I bez rodzynek, bo nie lubię.
Ciasto bardzo fajnie wyrosło i było pyszne. Rodzinka była pod wrażeniem :)
odiga 2011-12-27 08:42:06.925

Tom Jued Tao-Hoo Sa-Rai (wegańska)
Trochę niekompletny ten przepis - co robimy z cebulą i wodorostami?
MagdaM 2011-12-27 01:52:16.826

Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska)
Przepyszne, troszkę zmieniłam przepis, idąc za poniższymi radami, a na początku za duże kawałki jabłek miałam i jak je wrzuciłam do ciasta, wyglądało raczej jak jabłka z odrobiną ciasta, więc je posiekałam łyżką (na kawałki gdzieś kostki do gry) w misce i wtedy chyba sok wypuściły i jakoś to już miało ręce i nogi. Wszystkim smakowało - a to chyba najważniejsze. Musiałam w Wigilię robić zdjęcia, bo do rana by nie doczekało :)Aha, ja bez bakalii.
RudyRydz 2011-12-27 00:32:05.873

Zupa wietnamska ostra (wegańska)
To ma być przepis? "i taka przyprawa nie wiem czy to mozna kupic wyglada jak masc" To może wazelina?
Rena od lat zaśmieca puszkę w ten sposób - hurtowo kopiuje niesprawdzone przepisy innych osób. Beznadzieja. Jak ci się nie chce pisać i gotować, to co tutaj robisz?
~Olalalala 2011-12-26 23:01:25.785

Feta w czosnkowo-tymiankowym oleju (lakto-wege)
Po kilku próbach trochę, acz zdecydowanie, przebudowuję mój przepis - wystarczy tylko jedna główka czosnku. Ponadto można na przemian wkładać do słoików fetę i olej z pozostałymi składnikami - wtedy nam się nie porozwalają kawałki sera.
zabrzanin 2011-12-26 15:00:24.724

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Tym razem, żeby było bardziej świątecznie, do jabłek dodałam rodzynki, więcej cynamonu i olejek pomarańczowy zamiast wanilinowego (czasem dodaję migdałowy). Ciasto w każdym wariancie jest obłędne.
ryfka 2011-12-25 22:14:42.877

Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska)
Smaczny pasztecik :)
ryfka 2011-12-25 22:10:36.473

   341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas