
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ekspreskawowy 2011-04-27 19:03:36.507 Hummus (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ekspreskawowy 2011-04-27 18:59:55.101 Sałatka owocowa kiwi, jabłko, pomarańcza z jogurtem (lakto-wege) Hmm , będę robiła sałatkę na przyrodę owocową może ją wezmę ;D .. ; * Tylko niektórych owoców nie mam niestety . ;( ~Ola ;D 2011-04-27 16:36:16.972 Pączki wegańskie (wegańska) Pierwszy raz w życiu robiłam pączki i z tego przepisu wyszły przepyszne:) annakallas 2011-04-27 13:43:02.462 Kasza jaglana z suszonymi śliwkami (lakto-wege) właśnie jem, jest pysznie! ~mnemonique 2011-04-27 13:23:55.313 ![]() Pyszna:) trochę zmodyfikowałam skład, na szczęście i tak wyszła super:) jazgottt 2011-04-26 22:21:29.588 ![]() pyszne i proste :). użyłam domowego mleka z nerkowców i mieszanki mąk białej, razowej i odrobiny owsianej. smażyło się łatwo, ale strasznie nasiąkają olejem :/. majczi 2011-04-26 19:27:31.416 Zapiekanka penne z brokułem i pieczarkami (lakto-wege) bardzo dobre:) Dziwne , że nie ma komentarzy:) ~Silverka 2011-04-26 12:09:26.827 Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-04-25 23:11:06.692 ![]() Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu, pochodzi z dodatku kulinarnego do niemieckiej gazety z lat 90-tych. Najwyraźniej autorzy "moich wypieków" korzystają z tej samej bazy zdjęć. kruszonka 2011-04-25 22:11:05.6 Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska) Ciacho rewelacjjjja!!! Bardzo proste a pyszne, super wyrosło. Ja mus troche zmodyfikowałam do jabłek dodałam banany i gruszki, zmiksowałam to w blenderze i podgrzałam. Pycha. ~rydzia 2011-04-25 17:28:59.781 Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-04-25 15:02:28.423 ![]() o! i to chodziło! dzięki! ;) ruta 2011-04-25 13:14:07.205 Falafel (felafel) (wegańska) Oczywiscie jako "dip" do falafela nieodzowny jest sos sezamowy!!! ~Tees 2011-04-25 11:26:28.184 Falafel (felafel) (wegańska) Eksperymentowalem wiele razy z Falafelem, mysle ze wazny jest tez cynamon,z kminkiem twozy prawdziwie orientalny aromat.Natomiast aby kotleciki nie byly zbyt kruche proponuje dodac zmielone(doskonale nadaje sie do tego prosty elektryczny mlynek do kawy) nastepnie namoczone siemie lniane lub platki owsiane. ~Tees 2011-04-25 11:21:36.958 ![]() Agnmid, a jak nie wiesz co zrobić z okarą czy innym produktem to zawsze masz... wyszukiwarkę po produktach. W tej chwili nie jest zbyt dobrze wyeksponowana (link przy wysz. tekstowej) ale warto się z nią zaprzyjaźnić :) patrycccja 2011-04-24 23:07:54.558 ![]() okara - odpad, który zostaje z produkcji mleka sojowego. Możesz tak naprawdę użyć jej do wszystkiego - ma neutralny smak (no dobra, właściwie nie ma żadnego :D). Ale np. dorzucasz sól+pieprz+cebulę+pieczarki i masz farsz do pierogów. Albo, używasz jako surowca bazowego do ciasta - patrz mój przepis na ciasto jabłkowe. Możesz też np dorzucić do mleka sojowego, dodać owoce i otrzymasz coś jakby na kształt kaszki :) Zanetak 2011-04-24 22:31:08.336 ![]() zupelnie nowy sposob na platki owsiane dzieki agnmid 2011-04-24 21:37:28.523 ![]() super przepis chetnie sprobuje szybkie swietne ne sniadanie agnmid 2011-04-24 21:36:11.471 ![]() co to jest okara i do czego tego mozna jeszcze uzyc ? agnmid 2011-04-24 21:33:15.282 ![]() bardzo fajne polaczenie burakow z ziemniakami 'cos oryginalnego agnmid 2011-04-24 21:29:56.412 ![]() faktycznie ta musztarda bardzo pasuje do brokułów. zrobiłam sos winegret - oliwę (nie miałam oleju lnianego) ubiłam z sokiem z cytryny, dodałam ziół i wyżej wymienionej musztardy. do tego pomidor w ćwiartkach. pyszne :) majczi 2011-04-24 18:24:50.509 ![]() pyszne ciasto :). dodałam mniej cukru (szklankę) i upiekłam w formie babki, żeby było bardziej świąteczne ;). na pewno jeszcze nie raz wykorzystam ten przepis, bo ciasto robi się wyjątkowo szybko. polecam. majczi 2011-04-24 18:21:19.098 ![]() świetny przepis! użyłam mleka z nerkowców, zamiast czosnku dodałam musztardę, tak jak radziła Patrycja i miksowałam w blenderze bez pokrywki na wolnych obrotach, dolewając powoli olej. majonez wyszedł gęsty i kremowy. miałam go użyć do sałatki jarzynowej, ale postanowiłam zrobić z niego różne dipy do kanapek. świetnie spisał się w tej roli, można nabrać mięsożerców ]:->. jedynie ten posmak cytrynowy był moim zdaniem trochę za bardzo wyczuwalny, następnym razem dodam mniej soku. ale polecam! majczi 2011-04-24 18:12:27.077 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2011-04-24 17:50:28.918 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |