
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Spaghetti bardzo udane (z kukurydzą i groszkiem) (wegańska) a ja sadze, ze to oczywistosc jest dosc. ~ksz 2010-08-31 18:30:05.507 ![]() Czy można zamiast sody dodać coś innego do wyrośnięcia? np.: drożdże...bo wyczuwam w cieście "palący posmak" sody..A poza tym to pycha :) Agatok 2010-08-31 18:23:02.953 Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska) Pytanka: 1)Ile cynamonu nalezy dodac? 2)Czy te 3 czesci musza byc rowne? ~Kancana-beli dd. 2010-08-31 17:45:07.433 ![]() Dodałam również tymianku i sporo czosnku, oraz bazylię i sos sojowy wyszło naprawdę dobre, a nie tylko przyzwoite. ;) Irokezik91 2010-08-31 17:12:28.278 Śliwkowa tarta z Liege (ovo-wege) Ja tarty piekę zazw. w 180'C - to generalnie najbardziej uniwersalna temp. Co do maki,cukru i cynamonu to nie wiem z czym masz problem - dalej jasno jest napisane: "wszystko ze sobą wymieszaj". Czy można mieć jakieś wątpliwości? :) ~pat 2010-08-31 17:03:48.578 Sałatka z bobu z czosnkiem, winegretem i ziołami (wegańska) Prażony czyli smażony? Jeśli tak, to wystarczy że wpiszesz w wyszukiwarce tekstowej "bób smażony" i znajdziesz m.in. bób z rozmarynem i curry: puszka.pl/przepis/5135-bob_smazony_z_rozmarynem.html i puszka.pl/przepis/4147-bob_wedlug_doctora_smazony_z_curry_.html ~x 2010-08-31 17:01:23.574 ![]() Robiłam ponownie i tym razem totalna porażka! :( Falafle rozpłynęły mi się w tłuszczu i z nim połączyły! :( a wszystko zrobiłam identycznie jak ostatnio... Czy ktoś zna przyczynę? Agatok 2010-08-31 16:59:43.076 ![]() mała pomyłeczka, do kotlecików dałam 10 dkg sera :-) sokovirufka 2010-08-31 16:53:46.74 ![]() a ja zrobiłam ze świeżymi rydzami i były bardzo smaczne! polecam :) rabarbar 2010-08-31 16:16:41.506 ![]() za namową ryfki dodałam trochę sosu sojowego i wyszło genialne :D uwielbiam takie proste pyszne dania ;D Magda-Andrzej 2010-08-31 15:55:04.535 Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska) Kotlety pyszne, szybkie i łatwe do zrobienia. Zwykle dodaję mąkę kukurydzianą, ale akurat dzis jej nie miałam i użyłam mąki pełnoziarnistej i też mi wyszły : )) ~marta 2010-08-31 15:31:53.757 Sałatka z bobu z czosnkiem, winegretem i ziołami (wegańska) Jeżeli znasz sposób na przygotowanie prażonego bobu to bardzo wielu smakoszy byłoby wdzięcznych gdybyś podała taki przepis ~Jerzy 2010-08-31 13:28:23.316 Śliwkowa tarta z Liege (ovo-wege) mam dwa pytania do przepisu:co to znaczy gorący piekarnik??? a poza tym wymieszać mąke z cukrem i cynamonem a pozniej dodac do sliwek, tzn. oproszyc je czy co? ~uxmal 2010-08-31 12:28:26.72 Spaghetti bardzo udane (z kukurydzą i groszkiem) (wegańska) Warto by wspomnieć o wykrojeniu gniazdek z pomidorów, sądzę. ~SimonSays 2010-08-30 22:57:12.229 ![]() Ja najpierw wszystko namoczyłam, jak przeschło uprażyłam wszystko osobno na małym ogniu. Wyszło suuuper. :D Irokezik91 2010-08-30 22:36:47.264 ![]() Ja najpierw wszystko namoczyłam, jak przeschło uprażyłam według rady MagdyM wszystko osobno na małym ogniu. Również dodałam pestki dyni. Wyszło suuuper. :D Irokezik91 2010-08-30 22:34:20.879 ![]() Podałam z ogromną ilością prażonych pestek i razowym chlebem. Wyszło genialnie! Irokezik91 2010-08-30 22:08:38.644 ![]() Ja nie smarowałam i wyszły śliczne, ale trzymałam jeszcze trochę dłużej (zgodnie z czasem z przepisu) i zrobiły się nieco matowe. Lepiej więc oceniać po wyglądzie, czy już gotowe :) patrycccja 2010-08-30 20:53:41.232 ![]() Użyłam świeżych brzoskwiń - przy okazji robienia dżemu miałam pokrojone, podgotowane owoce. Najpierw podsmażyłam cebulę (lepiej byłoby dodać mniej, żeby sos był ładniejszy), później dodałam przyprawy, a po chwili resztę. Dorzuciłam kurkumy żeby poprawić kolor. A soli więcej niż szczypta. Mi smakuje :) Doprawiłam tak, żeby było mocno aromatyczne i lekko pikantne, co fajnie kontrastuje ze słodyczą brzoskwiń. patrycccja 2010-08-30 20:50:17.702 ![]() Ciastka wyglądają znakomicie, ale mam pytanie, czy aby były tak pięknie błyszczące nie należy je przed włożeniem do piekarnika wysmarować jajkiem? Natka 2010-08-30 20:27:03.621 ![]() Proste i pyszne :) Agatok 2010-08-30 20:14:08.901 ![]() Rewelacja! :) Agatok 2010-08-30 17:15:23.602 ![]() Wyszły ale nadgarstki bolą od zagniatania ;) Agatok 2010-08-30 17:14:32.093 Cukierki przyrządzane na patelni (lakto-wege) bardzo smaczne. Fakt powinno być nieco więcej kaszy manny. W smaku przypominają krówki. Efekty tutaj: przykubkukawy.blox.pl/2010/08/Domowe-cukierki.html ~chantel 2010-08-30 14:34:21.947 ![]() Robiłam te kurki rok temu w wersji wegańskiej - na oleju i bez śmietany. Dokładnie już nie pamiętam smaku, ale skoro zrobiłam zdjęcie, musiały być dobre :) patrycccja 2010-08-30 14:32:56.001 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |